אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
די-פארם חתמה על הסכם אסטרטגי לפיתוח התרופה לאפילפסיה בסין צילום: אוראל כהן

די-פארם חתמה על הסכם אסטרטגי לפיתוח התרופה לאפילפסיה בסין

על פי ההסכם החברה הסינית שאיתה נחתם ההסכם תישא בכל העלויות הכרוכות בהמשך הפיתוח הקליני של התרופה, במקביל לרישומה והפצתה בסין

31.05.2011, 10:12 | שי סלינס

די-פארם המפתחת טיפול חדשני במחלות של מערכת העצבים, העניקה רישיון בלעדי לאחת מחברות התרופות המובילות בסין (NHWA), לצורך השלמת הפיתוח והמסחור של תרופת ה-DP-VPA לטיפול בחולי אפילפסיה בסין, הונג קונג ומקאו.

על פי ההסכם, NHWA תישא בכל העלויות הכרוכות בהמשך הפיתוח הקליני של התרופה, במקביל לרישומה והפצתה בסין. כמו כן התחייבה החברה לפיתוח התרופה בהתאם לסטנדרטים המקובלים על ה-FDA האמריקני.

כמו כן, צפויה די-פארם לקבל במסגרת העסקה תשלומים בהיקף של 2.4 מיליון דולר בגין עמידה באבני דרך הקשורות לפיתוח התרופה, מתוכם מקדמה מיידית בסך מיליון דולר. בנוסף, תהיה די-פארם זכאית למענקי מכירות שנתיים ותמלוגים בשיעור של 5% ממכירות NHWA בכפוף להגעה ליעד מכירות הקבוע בהסכם.

הסכם עם חברת NHWA הוא ההסכם השני עליו חתמה החברה בסין בליוויה של סינטק (XinTech) בניהולו של אייל הראל, חברה ישראלית המתמחה בפיתוח שיתופי פעולה אסטרטגיים בין ישראל וסין בתחום מדעי החיים.

לדברי ראובן קרופיק, מנכ"ל כלל תעשיות ביוטכנולוגיה ויו"ר די-פארם: "השלמת העסקה עם NHWA היא צעד נוסף למימוש אסטרטגיית די-פארם לאופטימיזציה כלכלית של ניצול הידע והיוזמות בפיתוח תרופות. הרחבת פיתוח ה-DP-VPA, לצד קידום המוצר המוביל של החברה DP-b99 לטיפול בשבץ מוחי, מעבה את הפוטנציאל העסקי והכלכלי של החברה".

אלכס קוזאק נשיא ומנכ"ל די-פארם אמר כי "אנחנו שבעי רצון מחתימת הסכם שיתוף הפעולה והמסחור של התרופה A עם חברת תרופות מהמובילות בסין בתחום מערכת העצבים. ההסכם מעניק לדי-פארם אפשרות להשתמש בתוצאות הניסויים הקליניים של NHWA על מנת להאיץ את הפיתוח הגלובלי של תרופת ה-DP-VPA. זהו הסכם הרישיון השלישי עליו חותמת די-פארם עם חברה באסיה, ואנו רואים חשיבות בכניסה לשווקים צומחים להרחבת פוטנציאל שוקי היעד עבור מוצרינו".

ה-DP-VPA הינה מולקולה שפותחה על ידי די-פארם ומהווה נגזרת של ה-VPA, שהינה תרופה גנרית אנטי אפילפטית המיועדת לטיפול במגוון רחב של סוגי אפילפסיה ושסך מכירותיה גבוה מ-1 מיליארד דולר בשנה.

כ-50 מיליון איש סובלים מאפילפסיה ברחבי העולם וכ-30% מהחולים אינם מגיבים לתרופות הקיימות בשוק או שההתקפים מהם הם סובלים אינם נשלטים בהצלחה על ידי הטיפולים הקיימים. בנוסף, מטופלים רבים, שכן מגיבים לתרופות האנטי אפילפטיות הקיימות בשוק, סובלים מתופעות לוואי קשות כגון רעד, ישנוניות, העלאה במשקל ונזקים לכבד.

כלל ביוטכנולוגיה מחזיקה 46.5% ממניות די־פארם, לצד קר קפיטל (8.4%), פיטנגו (7.5%) וישראל הלת'קר (6%).

את החברה הסינית יצג עו"ד גד אנושי, מבלטר, גוט,אלוני ושות': " מדובר בעסקה תקדימית ומעניינת, הפותחת את האפשרות לחברות תרופות ישראליות לעבור מבחנים קליניים מתקדמים בסין, בפרמטרים של ה-FDA, תוך שמירת האפשרות לשווק את התרופות במקביל בשאר העולם."

תגיות