אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יו"ר איגוד התעשייה הקיבוצית:  חוק ני"ע מפקיע את השליטה במפעלים מידי חברי הקיבוצים צילום: אלעד גרשגורן

יו"ר איגוד התעשייה הקיבוצית: חוק ני"ע מפקיע את השליטה במפעלים מידי חברי הקיבוצים

יונתן בשיא התייחס לתיקון 16 לחוק ניירות הערך בכנס דירקטורים במלון קיבוץ מעלה החמישי ואמר כי "נפנה לבג"צ בטענה לפגיעה של החקיקה החדשה בחופש הקניין"

01.06.2011, 14:58 | טל ליטמן

"תיקון 16 בחוק לניירות ערך שהתקבל לאחרונה מפקיע הלכה למעשה את השליטה במפעלים מידי חברי הקיבוצים" כך אמר היום (ד') יו"ר איגוד התעשייה הקיבוצית, יונתן בשיא, בכנס דירקטורים שנערך במלון קיבוץ מעלה החמישה בהשתתפות מנכ"ל משרד התמ"ת שרון קדמי, המדען הראשי של משרד התמ"ת אבי חסון, פרופ' ליאו ליידרמן היועץ הכלכלי הראשי של בנק הפועלים ומאות דירקטורים מהתעשייה הקיבוצית.

"תיקון 16 קובע שכל עסקה עם בעלי השליטה מחייבת כינוס רוב באסיפה הכללית מקרב בעלי המניות שאינם בעלי עניין. בנוסף, חברי דירקטוריון מטעם בעל השליטה אינם מורשים להשתתף בהצבעה בדירקטוריון ובוועדת הביקורת שדנה בנושא ההסכמים לא יוכל להיות חבר דירקטור מטעם בעלי השליטה", אמר בשיא.

יו"ר איגוד התעשייה הקיבוצית המשיך ואמר כי "החקיקה החדשה מאפשרת לקבוצה קטנה מקרב בעלי המניות לשנות מהיסוד הסכמים ארוכי טווח בין המפעל לבין הקיבוץ. לפני ההנפקה פרסמה כל אחת מהחברות הקיבוציות בתשקיף את ההסכמים בינה לבין הקיבוץ שכוללים את ההסכמים על שכר העבודה, דמי ניהול, דמי שכירות וכל הנושאים האחרים שבין המפעל לבין הקיבוץ, כך שבידי מי שרכש את מניות החברה היתה תמונה מלאה של ההסכמים. יתרה מכך, הסכמים אלו אושרו על ידי הרשות לניירות ערך במלואם טרם ההנפקה".

בשיא אמר עוד שהחקיקה, שנועדה להגן על הציבור מבעלי שליטה שיפגעו בזכויות המיעוט, פוגעת בקיבוצים בצורה בלתי מידתית. "לא יתכן שחברי קיבוץ שהקימו את המפעל ופיתחו אותו ביגיע כפיהם יהפכו לשבויים בידי קבוצת מיעוט. בכוונת האיגוד לעתור לבג"צ בטענה לפגיעה בחופש הקניין", אמר.

עו"ד עפר גלוזמן, מומחה לתעשיות קיבוציות והיועמ"ש של חברת פלסן, אמר שלהערכתו התיקון החדש יביא להפחתה מיידית במספר המפעלים הקיבוציים שיהיו מעוניינים להנפיק את מניותיהם בבורסה.

הכלכלן הראשי של בנק הפועלים, פרופ' ליאו ליידרמן, קיים בכנס הרצאה בנושא המשק הישראלי מנקודת המבט של הצמיחה הגלובלית. ליידרמן התייחס בדבריו לעדכון תחזית הצמיחה של בנק ישראל ל-5.2% ב-2011 ו-4.2% ב-2012: " חלק ניכר מהעדכון משקף את העבר ולא את העתיד. מאחר שהרבעון הראשון של 2011 הסתיים ברמה כל כך גבוהה (4.7%), הרי שמבחינה סטטיסטית נראה כי הצמיחה הגבוהה ב-2011 כבר מונחת בכיס במידה רבה. הנושא החשוב ביותר הוא הצמיחה במחצית השנייה של 2011 ובשנת 2012. נכון להיום, אין ספק שתהיה ירידה בשיעור הצמיחה – בין השאר על רקע תיקון כלפי מטה שצפוי בצמיחה הגלובלית. בימים אלה, מרבית הגופים הכלכליים בעולם מפחיתים את הערכות הצמיחה שלהם לגבי 2011 ו-2012 – הן לגבי אירופה והן לגבי ארה"ב".

תגיות