אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
התמ"ת פונה מזרחה: משיק קרן סיוע לחברות שישקיעו בהודו ובסין צילום: אי פי אי

התמ"ת פונה מזרחה: משיק קרן סיוע לחברות שישקיעו בהודו ובסין

תקציב הקרן עומד על 100 מיליון שקלים והיא מיועדת לחברות שהיקף המכירות שלהן נע בין 20 ל-200 מיליון שקלים, בתנאים נוספים

01.06.2011, 16:20 | טל ליטמן

משרד התמ"ת משיק קרן סיוע לחברות שישקיעו בהודו וסין. תקציב הקרן עומד על 100 מיליון שקלים, כאשר משרד התמ"ת ומשרד האוצר יתחלקו בחלקים שווים במימון הקרן.

הקרן מיועדת לחברות שהיקף המכירות שלהן נע בין 20 ל-200 מיליון שקלים, היקף היצוא בשיעור מינימלי של 10%, והייצוא למדינות היעד אינו עולה על 30% מסך הייצוא, או 20 מיליון שקלים, לפי הנמוך מביניהם.

התמ"ת יקים ועדה שמבין חבריה ימנו אנשי המשרד ואנשי עסקים המעורים בשוק האסייתי. בתמ"ת מעריכים כי הקרן תחל להעניק מענקים כבר בקיץ הקרוב.

חברות תוכלנה לקבל אחד או יותר מהמענקים הבאים:

  • מענק על השתתפות בעלויות הצבת עובד חברה במדינת יעד, כחלק מתוכנית להקמת מערך שיווקי כולל להגברת החדירה והייצוא לאותה מדינה; השתתפות זו תהיה בשיעור של 50% מעלות העובד במדינת היעד ולא תעלה על 480,000 שקל בשנה במשך שלוש שנים.

  • מענק על השתתפות בעלות יועץ מקומי השתתפות זו תהא בשיעור של 50% מעלות יועץ מקומי (כולל הכנת תכנית אסטרטגית) ולא תעלה על 160,000 שקל בשנה במשך שלוש שנים.

  • מענק על השתתפות בעלויות לוגיסטיות הכרוכות בהפעלת משרד במדינת היעד. השתתפות זאת תהא בשיעור של 50% מהעלות הלוגיסטית הכרוכה בהפעלת המשרד, אך לא יותר מ-60,000 שקל בשנה במשך שלוש שנים.

  • "מענק בטא סייט" –מענק בשיעור של 50%, ולא יותר מ- 400,000 שקל למימון הוצאות הנדרשות להוכחת יישום מקומי של הטכנולוגיה/מוצר וליצירת Reference account בשוק היעד.

שר התמ"ת שלום שמחון: התוכנית תאפשר לגוון את שווקי הייצוא של התעשייה הישראלית ותתרום תרומה משמעותית להתפתחות הייצוא בפרט והתעשייה הישראלית ככלל". מנכ"ל משרדו, שרון קדמי אמר כי "כחלק מתוכנית העבודה, קבע התמ"ת כיעד את גיוון שווקי הייצוא של התעשייה הישראלית וחיזוק אחיזתה בשווקים המתפתחים ביותר בעולם כיום, שלהם הצמיחה המשמעותית ביותר".

מכון היצוא פרסם השבוע כי ברבעון הראשון של השנה, בסולם יעדי היצוא הנבחרים צנחה הודו מהמקום השני למקום השמיני והייצוא אליה הסתכם בכ- 336 מיליון דולר, ירידה של כ-45% לעומת תקופה מקבילה אשתקד. לעומת זאת, יצוא הסחורות ללא יהלומים לסין הסתכם בכ-443 מיליון דולר, עלייה של 12%.

תגיות