אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מנכ"ל רפאל: בעולם יש התעניינות גדולה במערכת "מעיל רוח"

ידידיה יערי אמר כי צפויות התפתחויות דרמטיות בתחום זה. לדבריו, החברה נערכת לייצר את סוללות מערכת "כיפת ברזל" בכמויות גדולות, כי "לרפאל ולמדינה אין את הלוקסוס לחכות יותר"

01.06.2011, 20:39 | עוזי בלומר
מנכ"ל רפאל מערכות לחימה מתקדמות, אלוף (במיל') ידידיה יערי, אמר היום כי בעולם יש התעניינות גדולה ב"מעיל רוח", מערכת ההגנה האקטיבית לרכב קרבי משוריין, מתוצרת החברה, וכי בתחום זה צפויות התפתחויות דרמטיות.

בהתייחסו לשאלה האם אין חשש שייצוא המערכת יביא לחשיפת מידע טכנולוגי סודי, השיב יערי, כי כאשר מערכת נמצאת בשלב ייצוא, "ניתן להניח שאנחנו כבר נמצאים שלושה צעדים קדימה".

בהתייחסו לקצב הייצור והמסירה של מערכות ההגנה מפני טילים "כיפת ברזל" ציין יערי, שלרפאל ולמדינה "אין את הלוקסוס לחכות יותר" וכי החברה נערכת לייצר את סוללות המערכת בכמויות גדולות. לדברי יערי, באמצעות הרחבת מעגל המשתתפים במימון, בייצור וברכש המערכת ניתן יהיה להוזיל משמעותית את מחיר המערכת.

יערי אמר את הדברים במהלך ביקור ביריד התעסוקה השנתי בטכניון בחיפה. חברות הייטק כדוגמת אינטל, וברודקום, וגם יצרניות ציוד ביטחוני כמו התעשייה האווירית, אלביט ורפאל, פתחו ביתנים ביריד, במטרה לאתר סטודנטים מתחומי לימוד כמו אווירונאוטיקה, פיזיקה, הנדסת חשמל ואלקטרוניקה, במטרה להעסיקם.

יערי ציין, כי למרות שרפאל היא חברה ממשלתית, היא יכולה להתחרות בתנאי ההעסקה שמציעות חברות הייטק במגזר הפרטי.

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
חץ דורבן
תעש הגיע למצב הזה עקב ניהול כושל אנשים הוצנחו מממשרד הביטחון בלי שום ידע\רקע בתחום והופ ישר לתפקיד ניהולי בלי שום ידע לא לשכוח 2 הבכירים מרפאל בעברם אנשי צבא ש. . . . לא כדאי להרחיב המבקר כבר יגיע אליהם לגבי היכולות נגד טנקים במלחמה פנימית אתם צודקים אין צורך אבל נגד מצרים \ירדן\סוריה \לבנון אתם בטוחים שלא צריך ? מה תגידו ללוחם בטנק ? אתה מאוד בטוח בפנים ? בקיצור יש כאן הרבה חומר למבקר
רונן , תל אביב  |  02.06.11
6.
רונן, למיטב ידיעתי, צה"ל בחר להשתמש ב"חץ דורבן" על הנמר, ולו כדי להגביר את התחרות
בצה"ל החליטו שהפתרונות הם די דומים (ירי של חפץ מתפוצץ למפגש קינטי או קרוב - ואז חיסול בהדף ורסיסים) וכידוע, ביקשו משתי החברות הממשלתיות האלו לעבוד ביחד כדי לאחד את שתי הפתרונות, כך שהמערכת הסופית תדע להביס גם רקטות ומטענים וגם פגזים קינטיים. למיטב הבנתי, בחרו קודם במעיל רוח בגלל תפיסה שאיום של פגזים קינטיים הוא נמוך יותר (וכנראה קצת מתחרטים על זה עכשיו, לאור המצב בעולם הערבי סביבנו, בעיקר בסוריה). השלב החשוב הבא הוא איך להפעיל מערכות כאלו על מסוקים (והכוונה ל-360 מעלות, כלומר גם הפעלה מעל הרוטור הראשי וגם ליד הרוטור האחורי), כי האמריקאים בעירק ספגו הרבה אבידות של מסוקי קרב ומטען, מRPG ומונחים, ובכל זאת אי-אפשר עדיין לוותר על כלי מרחף, שמסוגל לנחות ולהמריא כמעט בכל מקום. אם יהיה פיתרון, אפשר יהיה לחזור להפעיל בקלות מסוקי קרב ומטען.
אייל  |  01.06.11
לכל התגובות