אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפסקת מסחר עם גת מגידו: "גם בשוק ההון וגם על המגרש, מה שקובע זה התוצאות" צילום: אריאל בשור

הפסקת מסחר עם גת מגידו: "גם בשוק ההון וגם על המגרש, מה שקובע זה התוצאות"

מה הקשר בין כדורסל מקצועני לניהול השקעות? תשאלו את גת מגידו, שמביאה איתה את הדינמיות ועבודת הצוות מהמגרש למשרד בפסגות

02.06.2011, 07:22 | רחלי בינדמן

גת מגידו היא שחקנית כדורסל מקצוענית. למעשה, היא משחקת באחת מקבוצות הכדורסל החזקות ביותר בליגת־העל המקומית - אלקטרה רמת השרון, שזכתה שש פעמים באליפות ישראל ובגביע המדינה ושהיא אחת משתי קבוצות הנשים הישראליות שהגיעו לשלב הגמר במפעל האירופי.

אבל זהו לא העיסוק היחיד של מגידו. למעשה, מדי בוקר היא קמה כאחד האדם בביתה בתל אביב לעבודה היומית שלה, כמנהלת השקעות בבית ההשקעות פסגות. מגידו עוסקת בניהול השקעות של הקופות המפעליות בפסגות ני"ע, שמנהלות נכסים בהיקף של 30 מיליארד שקל, והיא, רק לסבר את האוזן, בת 28 בלבד. כיצד הגיעה הבחורה הצעירה, המתנשאת לגובה של 1.84 מטרים, לחדרי שוק ההון היישר מאולמות הכדורסל המיוזעים?

"גדלתי בבית עם אבא שעבד בבנק דיסקונט בניהול תיקים וייעוץ השקעות. בסביבות גיל עשר הוא קנה לי ולאחותי שרון את 'ספר הבורסה', עם ההקדשה 'מאבא באהבה'. אחותי לא הלכה שבי אחרי הספר ובחרה להתעסק בנדל"ן ובתחומים אחרים, ואני נשביתי. היינו מנהלים בבית שיחות על השקעות. הכלכלה מאוד תפסה אותי, ובאמת עשיתי תואר ראשון במינהל עסקים עם התמחות במימון וניהול סיכונים פיננסיים במרכז הבינתחומי".

גת מגידו, צילום: אריאל בשור גת מגידו | צילום: אריאל בשור גת מגידו, צילום: אריאל בשור

"תחום אחד לא מספק אותי"

השקעת את כספך בגיל צעיר?

"השקעתי את החסכונות שלי, תחת הדרכתו של אבא, בעיקר במניות נדל"ן. תפסתי את הגל של 2005–2007. השקעתי בחברות שמאוחר יותר נקלעו לקשיים, כמו אנגל ואוסיף, אבל אז היה אפשר לעשות מהן כסף, וגם ידעתי לצאת בזמן. לא סימנתי את השיא ביציאה, אתה אף פעם לא מסמן את השיא, פשוט ברגע שהתחלתי לעבוד בפסגות בסוף 2006, זה נגמר - הייתי צריכה למכור הכל".

ואיך הגעת לבית ההשקעות?

"בתום הלימודים הצטרפתי לפסגות. התחלתי במחלקת ההשקעות של ניהול התיקים וטיפלתי בלקוחות תאגידיים ולקוחות פלטינום, שם עשיתי את ההתמחות שלי. ברגע שפסגות הקים את צוות הקופות המפעליות, עברתי אליו".

איך משתלב הכדורסל עם העבודה בניהול השקעות?

"התשובה טמונה באופי שלי - תחום אחד לא מספק אותי. הכדורסל היה שם קודם, אבל היה לי רצון מאוד גדול להיכנס לשוק ההון, שמאוד סקרן אותי. אני מתייחסת לכדורסל מאוד ברצינות, אבל הרגשתי שאני יכולה להיות בשני המקומות. צריך להבין שענף כדורסל הנשים בארץ מוגבל בפוטנציאל שלו".

ומתי את מספיקה להתאמן?

"האימונים מתקיימים אחרי הצהריים, אני מסיימת לעבוד ופותחת ביום חדש. אחר כך, בבית, אני עושה השלמות למה שצריך מיום העבודה. בכל מקרה, יש הרבה דמיון בין שני התחומים".

באיזה אופן?

"בספורט המקצועני ובשוק ההון יש דינמיות, הצורך להפעיל את הראש כל הזמן ולמצוא פתרונות בזמן אמת. צריך לתת את הכל, אבל גם אז לא בטוח שזה מספיק. לדעתי, בשביל להצליח בשני המקומות חשובה הדרך, אבל מה שקובע באמת זה התוצאות, ואומרים לי את זה גם בחדר ההלבשה. בנוסף, דרושה כימיה בין השחקנים בספורט מקצועני ובמובנים רבים גם בשוק ההון. בהשקעות לפעמים דברים יסתובבו סביב מנהל כוכב, אבל אי אפשר בלי עבודת צוות.

"אני ניזונה ממערך הרגולציה, ממנהלי הסיכונים, משש מחלקות מחקר תומכות. עולם קבלת ההחלטות הוא עולם צוותי.

"העבודה שלי בקופות המפעליות מאוד מגוונת כי זה עולם שדורש להיות ורסטילי, להכיר איגרות חוב, מניות, רגולציה וממשל תאגידי. יש גם קופות שמפצלות את התיקים שלהן בין כמה גופים ואז יש תחרות ביניהם, ובנוסף אתה נמדד מול הקופות הפרטיות שלוקחות סיכונים גדולים יותר. הרעיון הוא להציג מקסימום תשואה במינימום סיכון, זה הנר לרגליו של מנהל ההשקעות, תוך התאמת הסיכון לאופי הלקוח".

"בסוף הכלכלה מנצחת"

 

איך ילדה בת 20 וקצת עברה את המשבר בתור מנהלת השקעות?

"הדבר היחיד שחשבתי הוא שטוב שזה הגיע מהר, כי עכשיו יש לי ניסיון של משבר. תשווי אותי למנהל השקעות שעבד ארבע שנים לפני - כל מה שהוא קנה עלה והמשבר לימד אותו שהוא לא מלך העולם. חשוב לקבל את הניסיון הזה בגיל צעיר. בכל מקרה, כשאתה נמצא בבית השקעות עם אנשים כל כך מנוסים, אז יש גב גם בתקופות משבר".

למנהל השקעות מוצלח אסור להיכנס להיסטריה?

"כדי להיות מנהל השקעות טוב, צריך להיות שקול עם אורך רוח, בטח כשמנהלים כסף לטווח ארוך. צריך לדעת לא להיות תנודתי עם השוק אלא לפעול עם התחזית שבנית, ומצד שני להיות דינמי. אנחנו לא מגיבים מיידית על אירוע נקודתי - צריך לזכור שבטווח הארוך המגמה חיובית, אי אפשר לתזמן את השוק".

המצב הגיאו־פוליטי הבעייתי לא גרם לכם לשנות את התחזית המקורית?

"אני מאמינה שבסוף הכלכלה מנצחת. בישראל יש צמיחה יפה, ומצד שני חוסר ודאות, לכן אנחנו, כמו גופים מוסדיים אחרים, יוצאים לחו"ל. יש בישראל הטיה מובנית גבוהה מהממוצע להשקעות בארץ - ההולנדי הממוצע משקיע 90% מההשקעות שלו מחוץ להולנד. מצד שני, בשנים האחרונות היה נכון להיות בשוק המקומי, שעבר תהליך משוק מתפתח למפותח. זה יצר מצב שהשוק הישראלי הציג תשואות טובות יותר מהשווקים המפותחים, ובסיכון נמוך יותר. התשואות היו אמנם נמוכות מעט לעומת השווקים המתפתחים, אבל בסיכון נמוך יותר. ברמת הכלכלה יכול להיות שעדיין השוק הישראלי עדיף, אבל ברמה הגיאו־פוליטית זה נכון לצאת החוצה. כך, למשל, מתוך הרכיב המנייתי בקופות המפעליות, 30% מושקעים בחו"ל".

איך את מושקעת בכספך האישי?

"כל קופות הגמל וקרנות ההשתלמות שלי הן מנייתיות. אנחנו, כמנהלי השקעות, מיישמים את מה שאנחנו חושבים. אנשים צעירים יכולים להרשות לעצמם לקחת סיכון גדול יותר".

ההשקעה במניות הבנקים בארץ עדיין מומלצות?

"בתקופה של העלאת ריבית מדובר באפיק שאמור להציג תוצאות טובות, התמחור שלהן טוב. מצד שני, יש יציאת כסף של זרים שהיו מושקעים במניות הבנקים, מה שיצר סנטימנט שלילי. בכל זאת, להערכתי, התמחור הוא שמנצח בסוף, כל שאר הדברים הם נקודתיים".

תגיות