אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מחלוקת במו"מ על השכר ברש"ת: בוגרי מדעי הרוח מרוויחים 70% יותר מבעלי תפקידים זהים ללא תואר צילום: אריאל בשור

מחלוקת במו"מ על השכר ברש"ת: בוגרי מדעי הרוח מרוויחים 70% יותר מבעלי תפקידים זהים ללא תואר

יו"ר ועד עובדי רשות שדות התעופה, פנחס עידן: "במקצועות בהם נדרש תואר אקדמי רלוונטי, למשל משפטים, כלכלה או הנדסה - בוודאי שיש הצדקה לשינוי דירוג השכר. אולם, עם כל החשיבות למקצועות כמו מוזיקה או תולדות האמנות, אין להם קשר לתפקידים ברש"ת. זוהי אפליה"

02.06.2011, 12:07 | יסמין גיל

מחלוקת בין ועד עובדי רשות שדות התעופה (רש"ת) ובין ההנהלה, בעיצומו של המשא ומתן בין הצדדים לקראת יצירת הסכם שכר חדש לכ-3,000 עובדי הרשות. יו"ר הוועד, פנחס עידן, טוען כי עובדים בתפקידי מנהלי מחלקות, ראשי מדורים וראשי משמרות שאינם בעלי תואר אקדמי, מרוויחים עד 70% פחות מעובדים באותם תפקידים שהם בעלי תואר אקדמי אך כזה שאינו רלוונטי לתחום עיסוקם, למשל במדעי החברה והרוח.

983 מיליון שקל תקציב הפיתוח של רש"ת לפעילות תעופתית ב-2011 תקציב הפיתוח של רשות שדות התעופה אושר לפני כשנתיים, אולם נדרש אישור ומעקב מידי שנה. לאחרונה אושר בוועדת השרים לענייני חברה וכלכלה יסמין גיללכתבה המלאה

במכתב ששלח עידן לפני כשבוע לסמנכ"ל מינהל וארגון ברש"ת, שלמה אורן, תחת הכותרת: "אפליה חמורה בתנאים בגין עבודה שווה", כתב: "הוועד שמח כי שותפינו למשא ומתן מעוניינים לקדם את האקדמיזציה ברש"ת, אולם מעוניין להבהיר: במקצועות בהם נדרש תואר אקדמי רלוונטי, קרי, משפטים, כלכלה, הנדסה ומקצועות מוגדרים שעל בסיסם מבוצע התפקיד - בוודאי שיש הצדקה לשינוי הדירוג. אולם, עם כל החשיבות למקצועות כמו מוזיקה או תולדות האמנות, הרי שאין להם קשר לתפקידי מנהלי וראשי מדור ברשות. לתפקידים אלה מתקבלים עובדים אשר הוכיחו ניסיון במשך שנות עבודה רבות ברשות או במקצועות דומים".

"לפיכך", ממשיך עידן במכתבו, "לא ברור לוועד העובדים מדוע כאשר הכישורים הנדרשים לתפקיד הם דומים, העבודה דומה והאחריות זהה, יהיה זכאי עובד אשר יעבור לדירוג אקדמאים לתוספת שכר של עשרות אחוזים, לעומת עובד בדירוג התעופתי (הדירוג הכללי). לטעמנו, מדובר באפליה חמורה על בסיס עבודה שווה. אנו תומכים בכל לבנו בעידוד העובדים להרחיב את השכלתם ואף מוכנים לתגמל אותם על כך, אולם פער כה גדול ברמות השכר אינו מתקבל על הדעת".

בשיחה עם "כלכליסט" הוסיף הבוקר (ה') עידן: "בשלב זה מדובר בסעיף הבעייתי היחידי במשא ומתן על השכר. אני כמובן מסכים וזה הגיוני שצריך שיהיה פער בין עובדים בעלי תואר, לכאלה בלי, אבל שיהיה פער סביר והגיוני של כ-15%. לא כל מי שהלך להוציא תואר ואין קשר בין הלימודים לתפקידו הנוכחי ברשות, צריך להקפיץ את שכרו בסכומים שאין בהם הגיון. יש לנו ראשי משמרות שאחראים על 130 איש, מנהלי מחלקה שאחראים על 200 איש, ואין להם תואר. למה הם צריכים להרוויח 60%-70% פחות? האחריות זהה. אנו מבקשים השוואת שכר לבעלי תפקידים זהים, ועל זה אני מתכוון לצאת למאבק". לדבריו, מדובר בכ-40 מנהלי מחלקות, כ-30 ראשי מדורים ועוד כ-30 ראשי משמרות.

מדוברות רש"ת נמסר בתגובה: "נושא הסכם השכר ברש"ת נמצא כרגע במשא ומתן בין הוועד לבין ההנהלה. מטבע הדברים במסגרת המשא ומתן עולים נושאים שונים ומגוונים לדיון. רש"ת אינה נוהגת לפרסם את פרטי המשא ומתן בתקשורת כל עוד הדברים אינם נחתמים".

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
בדיוק לצורך כך נועדה קרן ההשתלמות
חברים מוזמנים כל אלה שלא למדו להשתמש במקור זה לצורך רכישת השכלה ולא להשתמש במקור זה לשם רכישת מכוניות או שדרוג תנאי המגורים,הרי לכך בדיוק נועדה קרן ההשתלמות שלא יאמר העובד לא היו בידי האמצעים לרכוש השכלה אקדמית. ותחשבו כל זה..............
אקדמאי  |  05.06.11
7.
צודק בהחלט
אנשים יוצאים ללמוד לתואר ראשון בתחומים שלא שייכים לעיסוק המקצועי שלהם בארגון ואז אם הם עוברים לוועד ההאקדמאים הם זוכים לתוספות של עשרות אחוזים למרות שהעבודה לא מצריכה תואר לדעתי אם רמת השכר תהייה שווה זה יגרום לסדר במערכת ותוספות השכר יהיו מבוקרות יותר. ברור שעיסוקים בתחום הלשכה המשפטית, המסחר, או מקצועות הדורשים ידע מקצועי צריך וחובה שיהיה פער בשכר.
משה  |  03.06.11
לכל התגובות