אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
טאואר השלימה את רכישת מפעל מייקרון ביפן

טאואר השלימה את רכישת מפעל מייקרון ביפן

מייקרון טכנולוגיות התחייבה לרכישות של מאות מיליוני דולרים בשנים 2014-2011 והפכה לבעלת עניין אחרי שקיבלה 20 מיליון מניות במחיר של 1.42 דולר למניה

05.06.2011, 08:14 | כתב כלכליסט

טאואר (סימול: TSEM) הודיעה היום על חתימת הסכם מחייב והשלמת עסקת הרכישה של מתקן הייצור של חברת מייקרון טכנולוגיות הממוקם בעיר נישיוואקי ביפן.

הרכישה מכפילה את כושר הייצור הנוכחי של טאואר-ג'אז בתוספת יכולת ייצור פוטנציאלית של 60,000 פרוסות בחודש ובעלות נמוכה יחסית. זמינותו של כושר הייצור הנוסף, בשילוב הפוטנציאל העסקי הקיים ביפן, צפויים לאפשר לטאואר-ג'אז לממש את המטרה אותה הציבה לעצמה בתוכניתה העסקית ולהשיג מכירות שנתיות בגובה מיליארד דולר עד שנת 2014.

במסגרת הרכישה, נחתם הסכם לפיו תמכור טאואר-ג'אז, עבור מייקרון, מוצרים במתקן הייצור ביפן לתקופה שבין השנים 2011 ועד 2014 בסכום כולל של מאות מיליוני דולרים, עובדה שתקנה לחברה תקופה מספקת להכשרת קו הייצור היפני לטכנולוגיה הספציפית

של לקוחותיה הקיימים והעתידיים. חוזה זה הינו במתכונת "קנה או שלם", בו מתחייבת מייקרון לרכוש כמות מינימאלית של מוצרים מידי חודש.

שווי העסקה, לרבות התחייבויות למיניהן, עומד על כ-140 מיליון דולר, מהם כ-40 מיליון דולר שולמו במזומן, כ-30 מיליון דולר שולמו על-ידי הנפקת כ-20 מיליון מניות רגילות של החברה למייקרון טכנולוגיות לפי 1.42 דולר למניה והיתרה הינה התחייבות לזמן ארוך בהקשר לפרישת עובדים לפנסיה שאיננה עומדת לתשלום לפני מועד פרישתם לפנסיה.

עקב כך, הופכת מייקרון לבעלת עניין בחברה המחזיקה מעל ל-5% ממניות החברה המקנות זכויות הצבעה. מניות אלה תהיינה חסומות למשך תקופה שתסתיים הדרגתית ב-2013.

רכישה זו מרחיבה את הפריסה והזמינות הגלובלית של טאואר-ג'אז, הכוללת עתה שני מתקני ייצור בישראל, אחד בארצות-הברית, כושר ייצור נוסף בסין במסגרת שותפות והסכמי ייצור ומתקן ייצור נוסף ביפן, ומחזקת את יכולות ההפצה שלה העשויים לייצר הזדמנויות משמעותיות לשיפור מכירות החברה ולהגברת יעילות הייצור.

"אנו שמחים מאוד מהפוטנציאל הטמון ברכישה זו ומאמינים כי זוהי הזדמנות עבורנו להביא את יכולות הייצור הייחודיות והמובילות שלנו לשלב הבא," אמר ראסל אלוואנגר, מנכ"ל טאואר-ג'אז. "רכישת מתקן הייצור ביפן מושלמת לטאואר-ג'אז מבחינה אסטרטגית; היא שולחת מסר ברור ללקוחותינו כי אנו ממוצבים לענות על צרכיהם הגדלים. תוספת משמעותית זו לכושר הייצור של החברה יחד עם מחויבותם של ההנהלה ועובדי החברה ברחבי העולם ימשיכו ויגדילו את יכולתנו לתמוך בהצלחת לקוחותינו עכשיו ובשנים הבאות."

אמיר אלשטיין, יו"ר דירקטוריון טאואר-ג'אז, אמר: "הרכישה של מתקן הייצור ביפן אינה אירוע אופורטוניסטי, אלא אסטרטגיה שהותוותה, אושרה ויושמה בהתמדה ובאגרסיביות על-ידי הדירקטוריון והנהלת החברה. נפגשתי אישית עם הנהלת מתקן הייצור בנישיוואקי ואני סמוך ובטוח כי המפעל בעל כושר הייצור הגדול והעובדים הכה מוכשרים ישתלבו בצורה מושלמת בהמשך הצמיחה והביצועים המובילים של טאואר-ג'אז, יצרנית השבבים העולמית בטכנולוגיות ייחודיות."

תגיות