אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": היועץ המשפטי מתקשה להחליט מי יפקח על שכר עובדי המבקר צילום: יריב כץ

בלעדי ל"כלכליסט": היועץ המשפטי מתקשה להחליט מי יפקח על שכר עובדי המבקר

לפני כשנה חשף "כלכליסט" כי שכר עובדי מבקר המדינה עלה בין השנים 2009-2005 באופן חריג, והאוצר דרש להעביר את הפיקוח על שכר עובדי המבקר אליו. אלא שלינדנשטראוס מסרב, ויהודה ויינשטיין - שצריך להחליט - לא עושה זאת. משרד המשפטים: "מדובר בסוגייה משפטית מורכבת"

05.06.2011, 11:35 | תומר אביטל
היועץ המשפטי לממשלה מתמהמה בבדיקת שכר עובדי משרד מבקר המדינה. היועמ"ש יהודה ויינשטיין אמור להכריע בסכסוך בין משרד האוצר למשרד המבקר בנושא, אולם הוא מתקשה להגיע להחלטה.

מקור הסכסוך הוא מאבק בין האוצר לבין המבקר לגבי הפיקוח על שכר עובדי המבקר. כיום המבקר הוא שקובע את שכר עובדי משרדו, אולם עמדתו של הממונה על השכר באוצר היא כי עובדי המשרד חייבים להיות כפופים להנחיות הממונה על השכר וכי החוק לא מחריג אותם. "למרות האמור, מבקרי המדינה מתעלמים מקביעה זו", אומרים באוצר.

המבקר מיכאל לינדנשטראוס לעומת זאת מדגיש כי "המבקר לפי חוק צריך להיות אחראי בפני הכנסת ולא תלוי בממשלה".

לפי מחקר בנושא שנחשף ב"כלכליסט" לפי כשנה, בין השנים 2008 ו־2009 חלה עלייה של 9.4% בעלות השכר הממוצעת של עובדי משרד מבקר המדינה, מ־23,666 שקל ל־25,654 שקל בחודש .עוד עולה מהמסמך, כי בשנים 2005–2009 חלה עלייה בשיעור מצטבר של כ־31.2% בהוצאות השכר במשרד המבקר.

עם זאת, לפי נתונים שפרסם המבקר השכר הממוצע במשרד מבקר המדינה עלה רק ב-3.1%, לעומת השכר הממוצע במשק שעלה ב-3.8%. כמו כן, לדברי המבקר יותר מ-80% מעובדי משרד מבקר המדינה הם בעלי תארים מתקדמים – תואר שני ומעלה.

מדוברות משרד המשפטים נמסר: "הנושא עדיין בטיפול. מדובר בסוגייה משפטית מורכבת שעלתה מספר פעמים לאורך השנים, שהובאה לאחרונה לשולחנו של היועץ המשפטי הנוכחי. הנושא מצוי בבחינה אצל הגורמים הרלוונטיים העוסקים בנושא במשרד המשפטים. לאחר קבלת כלל התייחסויות וליבון הנושא כנדרש, תתקבל הכרעת היועץ המשפטי לממשלה, והממונה על השכר יקבל מענה כמקובל".

תגיות