אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": קרן פימי תעזור לברוניצקים לשלם את החוב לבנק הפועלים צילום: סיון פרג'

בלעדי ל"כלכליסט": קרן פימי תעזור לברוניצקים לשלם את החוב לבנק הפועלים

ישי דוידי נערך להשקעה בחברת תחנות הכוח הגיאותרמיות של דיתה ויהודה ברוניצקי, כנראה בצורת הלוואה עם אופציה להמרה במניות. שווי מניות הזוג ברוניצקי באורמת (35%) המשועבדות לבנק הפועלים - 818 מיליון שקל

09.06.2011, 06:58 | גולן חזני

קרן פימי נערכת להשקעה הגדולה שלה בשנים האחרונות. ל"כלכליסט" נודע כי הקרן המנוהלת על ידי ישי דוידי מנהלת משא ומתן מתקדם להשקעה של כ־100 מיליון דולר במניות חברת האנרגיה הגיאותרמית, אורמת תעשיות.

אורמת נשלטת בידי משפחת ברוניצקי, בראשות בני הזוג דיתה ויהודה ובנם יורם המשמש נשיא החברה־הבת, אורמת טכנולוגיות. המשפחה מחזיקה ב־35% ממניות אורמת תעשיות, שכולן משועבדות לבנק הפועלים, ולאחרונה החלה במו"מ עם הבנק כדי להסדיר את תנאי השעבוד. לפי ההערכות, ההשקעה של פימי נועדה לכך. עדיין לא ברור כיצד תתבצע ההשקעה, אם ברכישה ישירה של חלק ממניות אורמת שבידי הברוניצקים, או בהזרמת הון לחברה תמורת הקצאת מניות, אבל ההערכות הן שההשקעה תיעשה במתווה החביב על פימי: הלוואה לכמה שנים לברוניצקים, עם אופציה להמרתה בכ־10% מניות אורמת שבידיהם. לדברי מקורבים למגעים, העסקה תבוצע לפי שווי של 1-0.8 מיליארד דולר לאורמת תעשיות.

עוד נודע ל"כלכליסט" כי בשבועות האחרונים ביקרו דוידי עצמו וצוות העבודה שלו בפימי יותר מפעם אחת במתקני אורמת בארה"ב ובאינדונזיה כדי לעקוב מקרוב אחר הפרויקטים שלה.

מניית אורמתבשפל של כמה שנים, אך ביום שני השבוע זינקה ב־3% בניגוד למגמה בשוק ובמחזור חריג של 13 מיליון שקל, כנראה בשל העסקה המתקרבת. מתחילת השנה ירדה המניה ב־35% והחברה נסחרת לפי שווי של 2.3 מיליארד שקל בלבד.

הפסדים מתמשכים

הירידה בשווי החברה הנה על רקע התוצאות הכספיות המאכזבות של החברה־הבת (60%), אורמת טכנולוגיות, עקב הקשיים וההפסדים המתמשכים בפרויקט תחנת החשמל בנורת' ברולי שבקליפורניה. מניית אורמת נסחרת במחיר של 19.6 שקל; מחיר זה נמוך ב־66% מהמחיר מתואם הדיבידנד שלפיו רכשו בדצמבר 2007 יהודה ודיתה ברוניצקי 9 מיליון מניות (7.6% מהחברה) תמורת 556 מיליון שקל (150 מיליון דולר) ובמחיר של 61.78 שקל למניה, בהלוואה שקיבלו מבנק הפועלים. חבילת המניות נרכשה כחלק ממה שנתפס בשוק ההון כמאבק שליטה בין משפחת ברוניצקי לחברת גזית אינק שבשליטת חיים כצמן. גזית אינק רכשה 19.3% ממניות אורמת תעשיות בהדרגה במחצית השנייה של 2007 ואיימה על שליטתה של משפחת ברוניצקי בחברה.

בעקבות הרכישה של 7.6% מהמניות על ידי ברוניצקי, שהקטינה את הסיכויים להשתלטות עוינת, ירדה המניה ועמה שווי הבטוחות - 21% ממניות אורמת - שהעמידה משפחת ברוניצקי.

הזוג שעבד את כל המניות

 

ברוניצקי השקעות שעבדה תחילה 25 מיליון מניות לבנק הפועלים, שהן 21% ממניות החברה ו־60% מאחזקתה בה. ואולם הנפילה בשווי המניה לרמה של 31.3 שקל למניה הפחיתה את שווי הביטחונות ל־800 מיליון שקל, וגילמה הפסד לא ממומש של 274 מיליון שקל למשפחת ברוניצקי, והפסד של 267 מיליון שקל בהתחשב בדיבידנד שחילקה אורמת תעשיות מאז. עקב הירידה במחיר המניה נאלצה המשפחה לשעבד את כל מניותיה בחברה (35%) לפי שווי שוק של 1.3 מיליארד שקל, כלומר פי 2.2 משווי ההלוואה, לצורך הבטחת פירעון ההלוואה.

בתמורה לכך ויתר הבנק על זכותו לדרוש פירעון מוקדם של ההלוואה או לדרוש ממשפחת ברוניצקי להגדיל את הביטחונות, כך שההלוואה הפכה למעשה ללא זכות חזרה ללווה. השווי הנוכחי של חבילת המניות ששועבדה לבנק הפועלים מסתכם ב־818 מיליון שקל. לפי הערכות, משפחת ברוניצקי תשלם עד סוף 2011 את הריבית בלבד, ורק מתחילת 2012 יחלו תשלומי קרן ההלוואה. אם אכן מדובר בהלוואה של פימי למשפחת ברוניצקי, הרי שהעסקה צפויה להסדיר את תשלום הקרן של המשפחה בשנה הבאה לבנק.

אורמת תעשיות סיימה את הרבעון הראשון של 2011 עם הפסד נקי של 6.8 מיליון דולר שהתווסף להפסד כבד של 44.3 מיליון דולר ברבעון הרביעי של 2010.

בתוך כך, חוזה ענק לאורמת: תקים תחנת כוח בניו זילנד בהיקף 130 מיליון דולר. בשל כך הקבוצה מעדכנת את תחזית ההכנסות לשנת 2011 ממגזר המוצרים, ומעלה אותה בכ-15%. היא צופה כי סך ההכנסות יעמוד על 100-90 מיליון דולר.

תגיות