אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מי הכדורגלן הישראלי עם המשכורת הגבוהה ביותר? צילום: טל שחר

מי הכדורגלן הישראלי עם המשכורת הגבוהה ביותר?

הכי טוב לשחקן הישראלי להגיע לאנגליה, אבל גם ברוסיה מפנקים. אם שחקן רוצה להישאר בישראל, אז הכי טוב לחתום במכבי תל אביב או בבית"ר ירושלים - שם המיליארדרים ידאגו לו לשכר מנופח

09.06.2011, 11:13 | אביתר לנג

אבי לוזון, יו"ר ההתאחדות לכדורגל, טוען כי "יש לנו ליגה מצוינת", וטוען ש"עדיף להיות שחקן הפועל תל אביב או מכבי חיפה מאשר להתנדנד בין קבוצות כמו לוקרן, גנט, ליאז' וסלמנקה". עם זאת, כשרוב גדול מרשימת השחקנים הישראלים בעלי השכר הגבוה מגיע מליגות זרות, כולל מקבוצות כגון גנק, טרק גרוזני, ויסלה קרקוב וקרדיף (מהליגה השנייה באנגליה), קצת קשה להגיד לכדורגלנים הישראלים המוכשרים ביותר להישאר בליגה הישראלית. אז מי השחקנים הישראלים בעלי המשכורת הגבוהה ביותר?

1

יוסי בניון (צ'לסי) - 18 מיליון שקל

קפטן נבחרת ישראל שחתם בקיץ האחרון בצ'לסי, קבוצתו של המיליארדר רומן אברמוביץ', הוא הכדורגלן הישראלי בעל המשכורת הגבוהה ביותר. זה הגיוני מאחר שהוא השחקן הישראלי הבכיר ביותר. הוא מרוויח 18 מיליון שקל בעונה (כ־75 אלף ליש"ט בשבוע) במשכורת בלבד, ובחוזהו, אולי האחרון בקריירה שלו, נותרו שנתיים נוספות. בניון, שנפצע ולא שיחק במרבית שלבי העונה, חוזר עתה לכושר משחק וינסה להשתלב בהרכב של צ'לסי, שצפויה לעבור מהפכה די גדולה בקיץ הקרוב. וגם אם לא ישתלב, הוא יכול להתנחם בכך שהוא הכדורגלן הישראלי עם השכר הגבוה ביותר. מדובר על ירידה בהכנסות שלו מהעונה שעברה, אז שיחק בליברפול והכניס יותר מ־80 אלף ליש"ט בשבוע.

יוסי בניון עם לואיס פרננדז ודודו אוואט. מכניס יותר מכל ישראלי אחר, צילום: ראובן שוורץ יוסי בניון עם לואיס פרננדז ודודו אוואט. מכניס יותר מכל ישראלי אחר | צילום: ראובן שוורץ יוסי בניון עם לואיס פרננדז ודודו אוואט. מכניס יותר מכל ישראלי אחר, צילום: ראובן שוורץ

 

2

טל בן חיים (פורטסמות') - 14.4 מיליון שקל

בלם נבחרת ישראל חווה שנה קשה ביותר בכל הקשור לתשלומים. הוא בילה חצי עונה בווסטהאם, שם שיחק בקבוצה בתחתית הליגה, ואחר כך הוחזר מתקופה ההשאלה שלו לפורטסמות', שם הוא חתום על חוזה שמבטיח לו 14.4 מיליון שקל. עם זאת, הקשיים הכספיים של פורטסמות' מנעו ממנו לקבל את כל הסכום, והוא כעת בסכסוך משפטי עם פורטסמות'. מעמדו בקבוצה כעת כלל לא ברור.

טל בן חיים. לא קיבל את המשכורת המלאה השנה, צילום: רויטרס טל בן חיים. לא קיבל את המשכורת המלאה השנה | צילום: רויטרס טל בן חיים. לא קיבל את המשכורת המלאה השנה, צילום: רויטרס

 

3-4

דודו אוואט (מאיורקה) ורוברטו קולאוטי (מכבי תל אביב) - 3 מיליון שקל

את המקום השלישי ברשימה תופסים שניים. שוערה של מאיורקה ונבחרת ישראל, דודו אוואט, גורף 600 אלף יורו (כ־3 מיליון שקל) בעונה בליגה הספרדית. אוואט סבל מירידה בשכר בגלל בעיות כלכליות של הקבוצה בנוסף לחוקי מס חדשים שנכנסו לתוקף בספרד.

רוברטו קולאוטי, חלוצה המתאזרח של מכבי תל אביב, הוא השחקן היקר ביותר בליגת־העל ומרוויח 3 מיליון שקל לעונה כשיש לו חוזה לעונה.

רוברטו קולאוטי, צילום: טל שחר רוברטו קולאוטי | צילום: טל שחר רוברטו קולאוטי, צילום: טל שחר

 

5

ברק יצחקי (מכבי תל אביב) - 2.75 מיליון שקל

מכבי חיפה, הפועל ומכבי תל אביב היו בקיץ שעבר במרדף כדי להשיג את שירותיו של החלוץ שהיה הסמל של בית"ר ירושלים. בסופו של דבר, הצליחה הנהלת מכבי תל אביב לשכנע את החלוץ להגיע אליה עם חוזה אדיר השווה 2.75 מיליון שקל בשנה. רצה הגורל וכבר במחזור הראשון יצחקי קרע את רצועות הברך, פציעה שהשביתה אותו כמעט לאורך כל העונה.

ברק יצחקי חוגג עם חבריו למכבי תל אביב. כמעט ולא שיחק השנה, צילום: טל שחר ברק יצחקי חוגג עם חבריו למכבי תל אביב. כמעט ולא שיחק השנה | צילום: טל שחר ברק יצחקי חוגג עם חבריו למכבי תל אביב. כמעט ולא שיחק השנה, צילום: טל שחר

 

6

אליניב ברדה (גנק) - 2.25 מיליון שקל

אליניב ברדה, החלוץ הישראלי שכבש בסערה את הליגה הבלגית והפך לאחד מהזרים הכי דומיננטיים בה, חתם בקיץ האחרון על חוזה חדש בן שנתיים בקבוצתו, גנק, חוזה שלפיו יקבל כ־2.25 מיליון שקל לעונה ( 450 אלף יורו). מדובר בסכום נאה במיוחד שאותו מקובל לשלם בבלגיה בעיקר לזרים הבולטים ביותר. ייתכן שברדה יעבור בקיץ לקבוצה גרמנית ויקבל שדרוג נוסף ומשמעותי בשכרו.

אליניב ברדה. יעבור לגרמניה?, צילום: יריב כץ אליניב ברדה. יעבור לגרמניה? | צילום: יריב כץ אליניב ברדה. יעבור לגרמניה?, צילום: יריב כץ

 

7

תמיר כהן (בולטון) - 2.1 מיליון שקל

תמיר כהן, שאביו אבי כהן, מגדולי השחקנים הישראלים אי פעם, מצא השנה את מותו בתאונת דרכים, ירצה בוודאי לשכוח את השנה הזאת הן מהבחינה האישית והן מהבחינה המקצועית. כהן מסיים העונה חוזה בן שנתיים וחצי בבולטון שבה הרוויח כ-2.1 מיליון שקל בעונה (350 אלף ליש"ט). זאת, אגב, אחרי שהרוויח 70 אלף דולר במכבי נתניה. מקורבים לשחקן אומרים, כי ייתכן שיחזור בקיץ הקרוב לישראל כדי להיות לצד משפחתו אחרי הטרגדיה שחוותה המשפחה, כאשר מכבי תל אביב נחשבת לאופציה המובילה לקלוט את כהן, שגדל במועדון, בחזרה.

תמיר כהן. יחזור לישראל?, צילום: אי פי אי תמיר כהן. יחזור לישראל? | צילום: אי פי אי תמיר כהן. יחזור לישראל?, צילום: אי פי אי

 

8

ביבראס נאתכו (רובין קזאן) - 2 מיליון שקל

ביבראס נאתכו הוא אחד משני נציגים ישראלית בליגה הרוסית ואפשר להבין את ההחלטה שלו להצטרף לרובין קזאן. נאתכו חתום על חוזה בן ארבע שנים שבמהלכן ירוויח כ־2 מיליון שקל בעונה (בסביבות ה־500 אלף יורו בשנה), אחרי שהרוויח קצת יותר מ־100 אלף דולר קודם לכן, בהפועל תל אביב.

ביבראס נאתכו. מרוויח הרבה יותר ברוסיה, צילום: אלעד גרשגורן ביבראס נאתכו. מרוויח הרבה יותר ברוסיה | צילום: אלעד גרשגורן ביבראס נאתכו. מרוויח הרבה יותר ברוסיה, צילום: אלעד גרשגורן

 

9

זאב חיימוביץ' (טרק גרוזני) - כ־2 מיליון שקל

זאב חיימוביץ', השחקן הישראלי הראשון שהגיע לליגה הרוסית, חתם לפני כשנתיים על חוזה בן ארבע שנים בטרק גרוזני, הקבוצה הצ'צ'נית היחידה בליגה הרוסית. הוא מרוויח בכל עונה כ־2 מיליון שקל. מעבר לעובדה שמדובר בסכום גבוה שאותו בוודאי לא היה מקבל בישראל, חיימוביץ', משום מה, הוא בגדר בלתי נראה מבחינתו של מאמן הנבחרת לואיס פרננדז, שלא טרח אפילו לצפות בבלם בן ה־28 שמתאמן תחת המאמן רוד חוליט.

זאב חיימוביץ זאב חיימוביץ'. לא בנבחרת זאב חיימוביץ

 

10

בירם כיאל (סלטיק) - 1.75 מיליון שקל

בירם כיאל, שגדל וצמח במכבי חיפה, מצא בקיץ האחרון בית חדש כשחתם בגלזגו סלטיק הסקוטית, קבוצתו לשעבר של אייל ברקוביץ'. אלא לא רק שכיאל מצא בית חם, נדמה שהסקוטים פשוט התאהבו בקשר שגדל אצל האלופה מכבי חיפה. כיאל מרוויח כ־1.75 מיליון שקל בעונה (כ־50 אלף יורו), שזהו שכר הגדול פי שניים מזה שהרוויח במכבי חיפה, שבה שיחק בחמש השנים שלפני.

בירם כיאל, צילום: ראובן שורץ בירם כיאל | צילום: ראובן שורץ בירם כיאל, צילום: ראובן שורץ

 

11

אבירם ברוכיאן (בית"ר ירושלים) - 1.6 מיליון שקל

בית"ר ירושלים היא אימפריה בדעיכה, אבל מי שבכל זאת הצליח לשמור על רמת שכר גבוהה בקבוצה של ארקדי גאידמק הוא הקפטן, אבירם ברוכיאן, שגם אחרי שקיצץ בשכרו באחוזים ניכרים מרוויח כ־1.6 מיליון שקל בעונה (400 אלף דולר), ונחשב לשחקן היקר ביותר בבית"ר ירושלים כיום.

אבירם ברוכיאן, צילום: חיים צח אבירם ברוכיאן | צילום: חיים צח אבירם ברוכיאן, צילום: חיים צח

 

אלו שלא נכנסו לרשימה

 

דקל קינן, בלם קרדיף מליגת המשנה באנגליה, מרוויח 1.5 מיליון שקל בשנה, 200 אלף שקל יותר מאשר מאור בוזגלו, שלו יש משכורת של 1.3 מיליון שקל בשנה (לא כולל הטבות כגון "עזרה בשכר דירה"). יניב קטן הוא השחקן היקר ביותר באלופה מכבי חיפה עם שכר של 1.2 מיליון שקל. גילי ורמוט, שצפוי לעבור לקייזרסלאוטרן עם איתי שכטר, מרוויח 1.12 מיליון שקל. שכטר, אגב, מרוויח 850 אלף שקל. שניהם צפויים לטפס ברשימה בעונה הבאה עם משכורות של כ־600 אלף יורו בשנה בבונדסליגה.

שלומי ארבייטמן מרוויח 1.11 מיליון שקל בשנה בגנט הבלגית. בדיוק כמו עמית בן שושן שמרוויח סכום דומה בבית"ר ירושלים ומאור מליקסון בויסלה קרקוב הפולנית. אלמוג כהן, קשר נבחרת ישראל ונירנברג, מרוויח מיליון שקל. טוטו תמוז (880 אלף שקל בשנה) וליאור רפאלוב (600 אלף שקל בשנה) סוגרים את רשימת 10 השחקנים שלא נכנסו לרשימה של 11 המרוויחים הגדולים. אגב,בן סהר, למשל, נחשב לחייל ולכן המשכורת הרשמית שלו לא מכניסה אותו לרישומים. עם זאת, ייתכן מאוד שהוא ומשפחתו זוכים למשכורת של כ־2.5 מיליון שקל בשנה - הסכום שהוא מקבל באספניול, לה הוא שייך.

תגיות

17 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

16.
האירופאים פראיירים אז שישלמו
אין שום כדורגלן ישראלי שמצדיק יותר מ15 אלף ש"ח בחודש לא ראיתי עדיין כדורגלן ישראלי שמוביל קבוצה באירופה אז חבל על הכסך שמשלמים לו..אם יש קבוצות שמוכנות לשלם אז זכותן. ..הרי משכורת גבוהה לא יהפוך את השחקן לטוב יותר..תראו כמה מליארדים השקיעו בריאל ובסוף לא יצא מזה כלום חוץ מזכייה בגביע השוקו .
דניאל  |  11.06.11
13.
אף אחד לא שווה את הכסף שהוא מקבל כולל יוסי.
2010 זהי שנה שבה באה ליד קיצוניות מזויעה המצב הכללי בעולם ואנלפאבתים שגורפים הון עתק על חשבון ה-COUCH POATATO . המקום זועק יותר מכל לשמיים בנושא עצמו, היא ספרד עם יותר מ-20 % אבטלה , מיליונים של צעירים עם תארים יושבים בבית הוריהם ללא עבודה וללא בית משלהם. ואלו שמזריקים את הסם להמונים, טובים ככל שיהיו , מנפחים את חשבון הבנק שלהם בצורה מפלצתית. אין סם יותר גרוע מכדורגל, במצבים כאלו וההסטוריה הוכיחה זאת בעבר כבר מספר פעמים.
דן  |  10.06.11
לכל התגובות