אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גבאי לא מאשר את ההתפטרות: "אני מנכ"ל משרד רה"מ - ומאוד גאה בתפקיד" צילום: עמית שעל

גבאי לא מאשר את ההתפטרות: "אני מנכ"ל משרד רה"מ - ומאוד גאה בתפקיד"

מנכ"ל פז יונה פוגל בכנס המי"ל: "אני מציע שיעשו רגולציה לרגולטורים". עו"ד דודי תדמור: "מדינת ישראל מאוהבת ברגולציה"

13.06.2011, 14:18 | טל ליטמן

מנכ"ל משרד ראש הממשלה אייל גבאי, שהודיע באופן לא רשמי על כוונתו לסיים את תפקידו, סירב היום (ב') לאשר את ההתפטרות רשמית ואמר "אני מנכ"ל משרד ראש הממשלה ומאוד גאה בתפקיד". גבאי דיבר בפאנל רגולציה ועסקים במסגרת ועידת המנהלים של כנס המי"ל.

"אחד הדברים היפים בתפקיד זה שמדובר בתפקיד שלא עוזר לך אף פעם בחיים. הוא תמיד ב-DNA ואני עושה אותו בהנאה. נחכה בסבלנות וכולנו נדע מה יקרה", אמר גבאי, שצפוי להיפגש השבוע עם ראש הממשלה, בנימין נתניהו, שינסה כנראה לשכנע אותו להישאר בתפקידו. ההכרעה של גבאי צפויה להתקבל ככל הנראה עד סוף השבוע.

גזי קפלן: "הבונוסים יצאו מפרופורציה" מנכ"ל אסם בועידת המי"ל: "מוטיבציה היא מעבר לתגמול כספי". מנכ"ל מלאנוקס איל ולדמן: "בונוסים הם דבר מסוכן" טל ליטמן, 2 תגובותלכתבה המלאה

כמו כן אמר גבאי, כי "אם היה עולם של דמוקרטיה מלאה ותחרות מלאה - הרגולציה היתה כמעט בלתי נדרשת. הרגולציה נכנסת להסדיר את כשלי השוק. היישום הוא בביורוקרטיה - והביורוקרטיה בישראל היא רצחנית".

במענה לשאלה האם התקשורת מכתיבה לממשלה רגולציה ודרך השלטון, אמר גבאי כי "המילה מכתיבה היא מילה חזקה מידי אבל אין ספק שיש היזון חוזר. התקשורת משפיעה, אנשי העסקים משפיעים והפוליטיקה משפיעה. יכול להיות שלכלי תקשורת יש עמדה חזקה כנגד מקרה מסוים, ראינו זאת במקרה של הגז. אין אפשרות לא להיות מושפע. החוכמה של מקבלי ההחלטות היא לא לא להיות מושפעים, צריך לתת לזה את המשקל הריאלי שלו".

"עודף רגולציה"

יונה פוגל, מנכ"ל פז אמר במסגרת הפאנל כי יש עודף רגולציה בישראל. לדבריו "ישנם הרבה רגולטורים שעוסקים אחד בתחומו של השני. ישנן רשויות מסודרות, כמו רשות ני"ע, שעובדות בצורה מסודרת בתחום שלהם. אך יש נושאים שנופלים בתווך, למשל נושאים שקשורים לאיכות סביבה ולתשתיות - שם יש סתירות בין מה שכל רשות דורשת. אני מציע שיעשו רגולציה לרגולטורים שתנסה לבחון לפני שעושים רגולציה כמה היא עולה וכמה היא מביאה".

יונה פוגל, צילום: נמרוד גליקמן יונה פוגל | צילום: נמרוד גליקמן יונה פוגל, צילום: נמרוד גליקמן

הפרופ' איתן ששינסקי אמר: "יש כשלי שוק ויש כשלים של רגולציה והשאלה איך לאזן. הגבולות של הרגולציה צריכים להיות גמישים וזה לא מספיק קורה. לגבי הגז - נוצר מצב שיש פה ענף שהוא לא תחרותי ועכשיו הענף הזה נהיה יותר דומיננטי בגלל אי הוודאות. יש פה ספק של מונופול. כאן ברור שיש פה גוף עם כוח מונופוליסטי שמנצל את המצב של אי הוודאות. אני לא רואה שום סיבה אובייקטיבית למחירים שנחתמו עם חברות אחרות".

עו"ד דודי תדמור אמר: "מדינת ישראל מאוהבת ברגולציה. כל פעם שיש רגולציה יש מחיאות כפיים מצד התקשורת ומצד האחרים. בנושאים התקשורתיים הגדולים הממשלה תמיד מנצחת והתקשורת תמיד נותנת רוח גבית, אבל רוב הנושאים הם קטנים ובינוניים. יש כאן דור של רגולטורים שאינו מבין את העולם העסקי. יש כאן שירות שנהיה פחות טוב".

"ששינסקי היה קרב חסר סיכוי"

אייל גבאי: "אסור לפרש את ששינסקי ככלל. זה היה קרב חסר סיכוי מלכתחילה. כשבאים לציבור ואומרים לו שלוקחים כסף מאיש מאוד עשיר, אין לזה סיכוי. עשה טעות מי שיצא לקרב הזה. לא היה לזה סיכוי. קרה כאן במדינת ישראל תהליך שהוא מהותי אבל הוא כרוך בסיכונים והוא תהליך הפרטה, והוא קורה במגוון תחומים. לצד תהליך ההפרטה צריך תהליך של רגולציה כי הפרטה יכולה להיות תהליך מאוד מסוכן. זה מצחיק אותי שדי מהר שכחנו את המשבר בארה"ב. את התוצאות הם רואים עד היום".

הלוביסט בוריס קרסני אמר במהלך הפאנל: "היום, כשאתה שואל את המגזר העסקי האם אתם מוכנים להיכנס לעולם הציבורי, אף אחד לא יהיה מוכן. השלטון של מדינת ישראל הוא היום שלטון של הישרדות. שלטון של הישרדות זו מחלה כרונית. היום אנשים פוחדים לקבל החלטות. מצד אחד יש ביקורת מאוד חזקה, אבל זה הגיע למצב של ביקורת משתקת".

תגיות