אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מלחמת אחים: סכסוכי הירושה המפורסמים ביותר בעולם צילום: shutterstock

מלחמת אחים: סכסוכי הירושה המפורסמים ביותר בעולם

עזבונות של מיליארדרים הובילו לסכסוכים בין יורשים רבים ומגוונים - משפנפנת פלייבוי ועד כלב עשיר במיוחד

13.06.2011, 21:38 | סוכנויות הידיעות
דבר אינו בטוח פרט למוות ומסים, וכשדרכיהם מצטלבות, במקרה של צוואות ועזבונות שאנשים מותירים אחריהם, אמורה להיווצר ודאות מסוימת. באופן מפתיע, לעתים יורשים ויורשים פוטנציאליים לא רואים בצוואות מסמך סופי. עיזבון של 100 מיליון דולר שירשו האנשים "הלא-נכונים" יכול לעורר קרבות משפטיים הנמשכים שנים. הכתבה הבאה עוסקת בסכסוכי הירושה המפורסמים ביותר בעולם.

ג. הווארד מרשל השני

שווי העיזבון: 1.6 מיליארד דולר

הסכום השנוי במחלוקת: 300 מיליון דולר

הצדדים המסוכסכים: האשה והבן

איל הנפט ג. הווארד מרשל צבר הון של כ-1.6 מיליארד דולר. ב-1994, בגיל 89, הוא התחתן עם אנה ניקול סמית, חשפנית לשעבר שהתפרסמה כשפנפנת פלייבוי. סמית הייתה צעירה ממנו ב-62 שנים, ולכן הואשמה בכך שהתחתנה עם מרשל בגלל הונו, אך הכחישה את ההאשמות. הנישואים נמשכו 14 חודשים, עד למותו של מרשל. סמית נשארה מחוץ לצוואתו, כך שאת רוב הונו ירש בנו, א. פירס מרשל. סמית טענה שבעלה המנוח הבטיח כי יוריש לה מחצית מהונו, אך פירס מנע זאת במרמה. סמית הלכה לעולמה ב-2007, אך הדיון בתביעה הגיע לבית המשפט העליון בארה"ב וטרם הסתיים.

אנה ניקול סמית. הנישואים נמשכו 14 חודשים, צילום: איי פי אי אנה ניקול סמית. הנישואים נמשכו 14 חודשים | צילום: איי פי אי אנה ניקול סמית. הנישואים נמשכו 14 חודשים, צילום: איי פי אי

 

ליאונה הלמסלי

שווי העיזבון: 4 מיליארד דולר

הסכום השנוי במחלוקת: 12 מיליון דולר

הצדדים המסוכסכים: הכלב והנכדים

ליאונה הלמסלי הותירה צוואה יוצאת דופן אחרי מותה ב-2007. המיליארדרית, שעשתה את הונה בפיתוח נדל"ן ומלונות בניו יורק, צברה הון המוערך ב-8-5 מיליארד דולר. בצוואתה ביקשה שרוב הסכום ייתרם לצדקה, כולל תוכניות למען בעלי חיים, והותירה סכומים קטנים יותר לקרובי משפחה שונים. הלמסלי גם הורישה 12 מיליון דולר לכלבה בן ה-8, אך לא הותירה דבר לשניים מנכדיה, קרייג ומיגן פנזירר, וציינה במפורש בצוואה כי עשתה זאת מסיבות הידועות להם. במהלך השנים התקבלו איומים רבים על הכלב, וההוצאה השנתית על אבטחתו הגיעה ל-100 אלף דולר. ב-2008 שופט במנהטן הוריד את הסכום שירש הכלב ל-2 מיליון דולר, והיתרה נתרמה לצדקה. שני הנכדים קיבלו 6 מיליון דולר בסך הכול מעיזבון סבתם.

ליאונה הלמסלי. הורישה 12 מיליון דולר לכלב , צילום: בלומברג ליאונה הלמסלי. הורישה 12 מיליון דולר לכלב | צילום: בלומברג ליאונה הלמסלי. הורישה 12 מיליון דולר לכלב , צילום: בלומברג

 

ברוק אסטור

שווי העיזבון: 198 מיליון דולר

הסכום השנוי במחלוקת: לא ידוע

הצדדים המסוכסכים: הבן והנכד

ברטק אסטור הייתה אשת חברה ופילנתרופית שנפטרה ב-2007 בגיל 105. בנה היחיד, אנתוני ד. מרשל, היה המוציא לפועל של עיזבונה, ששוויו 198 מיליון דולר, עד 2006. באותה שנה בנו, פיליפ מרשל, האשים אותו כי הונה את אסטור בשנות חייה המאוחרות וגנב ממנה מיליונים. על אף שאסטור נפטרה, המשפט עדיין נמשך. אנתוני מרשל הואשם במספר אישומי הונאה וקשירת קשר, וכן בגניבה חמורה מדרגה ראשונה, ונידון ל-3-1 שנות מאסר. המקרה כעת נמצא בשלבי ערעור.

ברוק אסטור. הנכד האשים את אביו בהונאה, צילום: בלומברג ברוק אסטור. הנכד האשים את אביו בהונאה | צילום: בלומברג ברוק אסטור. הנכד האשים את אביו בהונאה, צילום: בלומברג

סאמר רדסטון

שווי העיזבון: 7.7 מיליארד דולר

הסכום השנוי במחלוקת: 233 מיליון דולר

הצדדים המסוכסכים: האב, הבת והבן

לסאמר רדסטון ובתו, שרי רדסטון, יש היסטוריה של סכסוכים. סאמר הוא יו"ר ובעל השליטה ב-CBS, ויאקום ונשיונל אמיוזמנטס, בין היתר. בקיץ 2007 השניים הגיעו לכותרות בעקבות הדיווחים שסאמר אינו מרוצה מכך שבתו, המכהנת כסגן יו"ר ויאקום ו-CBS, תירש אותו בתפקידו. בזמן הסכסוך השניים חשפו כי הם שוקלים לנתק את קשריהם העסקיים.

אף שהמחלוקת שככה, הם פתחו בריב פומבי נוסף ב-2008, כשנשיונל אמיוזמנטס, שבה סאמר הוא בעל הרוב ושרי היא הנשיאה, נאלצה למכור מניות של ויאקום ו-CBS בשווי 233 מיליון דולר. ההסברים של השניים לצעד סתרו זה את זה.

גם בנו של סאמר, ברנט רדסטון, תבע אותו בשנת 2006, בטענה שאביו העדיף את שרי וניסה להדיר אותו מענייני נשיונל אמיוזמנטס. התביעה הגיעה להסדר ב-2007 לאחר שהנתח של ברנט נמכר בסכום המוערך בכ-1.3 מיליארד דולר.

סאמר ראדסטון. היסטוריה של סכסוכים, צילום: בלומברג סאמר ראדסטון. היסטוריה של סכסוכים | צילום: בלומברג סאמר ראדסטון. היסטוריה של סכסוכים, צילום: בלומברג

ג'יי פריצקר

שווי העיזבון: 15 מיליארד דולר

הסכום השנוי במחלוקת: מיליארד דולר

הצדדים המסוכסכים: 11 בני דודים

ג'יי פריצקר צבר הון של 15 מיליארד דולר, שהתבסס בין היתר על רשת מלונות היאט שהקים ב-1957. לאחר מותו ב-1999 בני המשפחה הנותרים היו אמורים לנהל את האימפריה כיחידה אחת. עם זאת, ב-2002 שניים מנכדיו של ג'יי, האחים ליזל ומתיו פריצקר, הגישו תביעה נגד אביה,ם רוברט פריצקר, ובני משפחה אחרים, בטענה שכמיליארד דולר הוצאו באופן בלתי חוקי מקרנות הנאמנות שלהם. ב-2005 התקבל הסדר שלפיו ליזל ומתיו קיבלו 500 מיליון דולר כל אחד וויתרו על כל טענות עתידיות בנוגע לנכסי המשפחה. בעקבות התביעה שאר נכסי המשפחה חולקו בין יתר 11 הקרובים.

ה.ל. האנט

שווי העיזבון: 8 מיליארד דולר

הסכום השנוי במחלוקת: 4 מיליארד דולר

הצדדים המסוכסכים: נינה ואחיין, בין היתר

איל הנפט הטקסני ה.ל. האנט היה פעם האיש העשיר ביותר בארה"ב. הוא הקים מספר קרנות למען משפחתו. ב-2008 הנין הבכור שלו, אלברט ג. היל השלישי, תבע את אביו, אחיותיו, דודותיו ואת טום האנט, האחיין של ה.ל. האנט, בטענה כי לא ניהלו כראוי את קרנות הנאמנות של סבתו ודודו ואת הנכס העיקרי שלהם, האנט פטרוליאום. המחלוקת הגיעה לשיא כשטום האנט, שהיה אז יו"ר האנט פטרוליאום, החליט למכור את החברה. אלברט השלישי בסופו של דבר נושל, מה שהרחיק אותו מעסקי המשפחה, והאנט פטרוליאום נמכרה ל-XTO אנרג'י. באפריל באותה שנה הוא ואשתו הואשמו במספר עבירות עקב הונאת משכנתאות, לאחר שהזוג שיקר בנוגע להכנסתו כדי לקבל הלוואה.

ג'ון סיווארד ג'ונסון הראשון

שווי העיזבון: 400 מיליון דולר

הסכום השנוי במחלוקת: 400 מיליון דולר

הצדדים המסוכסכים: האשה והילדים

ג'ון סיווארד ג'ונסון הראשון היה אחד מבניו של רוברט ווד ג'ונסון הראשון, מייסד-שותף של ג'ונסון אנד ג'ונסון. כשהלך לעולמו ב-1983 בגלל סרטן הערמונית, הוא הוריש כמעט את כל הונו לאשתו השלישית, ברברה פיסקה, חדרנית לשעבר שצעירה ממנו ב-42 שנה. ילדיו של ג'ונסון התנגדו מיד בטענה שפיסקה התעללה באביהם והטילה עליו אימים כדי שיוריש לה את כל כספו. לאחר שלוש שנים והוצאות משפטיות בסך 10 מיליון דולר, קבע השופט כי ג'ונסון לא היה כשיר שכלית כשחתם על צוואתו, והורה לפיסקה לשלם לבניו 160 מיליון דולר.

ג'יימס בראון

שווי העיזבון: 100 מיליון דולר

הסכום השנוי במחלוקת: 50 מיליון דולר

הצדדים המסוכסכים: האשה, הילדים וגורמים חיצוניים

הזמר ג'יימס בראון הלך לעולמו בסוף 2006 בגיל 73, והותיר אחריו עיזבון בשווי כ-100 מיליון דולר. בראון ציין בצוואתו כי ברצונו שהכסף יחולק בין שתי קרנות נאמנות: האחת למען חינוך נכדיו והשנייה לחינוך ילדים נזקקים בג'ורג'יה ובדרום קרוליינה. בצוואה נכתב כי אם לא דאג לצרכיהם של בני משפחה כל שהם, "הדבר מכוון ולא נעשה בטעות". למרות זאת, אשתו וילדיו של בראון התנגדו לצוואה ב-2009, וקיבלו מחצית מהונו בבית המשפט. לאחרונה ז'אק הולנדר, מפיק תקליטים שסייע לבראון להקים את הקרנות הראשונות לעמותות ומעוניין בשליטה בכספים שהוקצו להם במקור, ערער על ההחלטה.

ג ג'יימס בראון. הותיר קרובי משפחה מחוץ לצוואה | צילום: mct ג

 

פרד קוך

שווי העיזבון: 5.6 מיליארד דולר

הסכום השנוי במחלוקת: 2.3 מיליארד דולר

הצדדים המסוכסכים: הילדים

ארבעת בניו של פרד קוך, המייסד-השותף של חברת האנרגיה קוך אינדסטריז, בילו כמעט 20 שנה בסכסוכים זה עם זה. האחים וויליאם ופרדריק האשימו את האחים צ'רלס ודייויד בכך שלקחו מהם במרמה 2.3 מיליארד דולר כשמכרו את מניותיהם בחברה ב-1983. במשך שנים האחים יצרו קשר רק באמצעות עורכי דין, ומדי פעם נקטו בפעולות פומביות לביזוי ולערעור האמון באחרים. לאחר שנים של מריבה ומיליוני דולרים שקיבלו עורכי דינם, התפייסו האחים ב-2001.

טד וויליאמס

שווי העיזבון: לא ידוע

הסכום השנוי במחלוקת: גופו של וויליאמס

הצדדים המסוכסכים: הילדים

ב-1996 ענק הבייסבול טד וויליאמס חתם על צוואה שברצונו שגופתו תישרף והאפר יפוזר בים. עם זאת, לאחר מותו המוציא לפועל של הצוואה טען שוויליאמס רצה שגופתו תוקפא. שניים מילדיו תמכו בכך, וציינו מסמך שוויליאמס חתם עליו, שלפיו כל השלושה הסכימו שיקפיאו אותם לאחר מותם, כדי "שיוכלו להתאחד בעתיד, גם אם הסיכוי אינו גדול". בתו הבכורה נאבקה בכך, אך נכנעה לאחר שלא נותר לה כסף. וויליאם מוקפא כעת, וראשו מופרד מגופו. בנו מת מלוקמיה ב-2004 וגם הוא הוקפא.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

לכל התגובות