אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ח"כ גילאון: "נזקי האלכוהול הם בלתי ניתנים להשוואה לעומת המריחואנה" צילום: יריב כץ

ח"כ גילאון: "נזקי האלכוהול הם בלתי ניתנים להשוואה לעומת המריחואנה"

הוועדה למאבק בנגע הסמים בכנסת דנה במסקנות הוועדה הבינלאומית למדיניות הסמים בעולם; גילאון הצטרף לח"כ עינת וילף שכבר אתמול הודיעה על תמיכתה בלגליזציה

13.06.2011, 18:39 | תומר אביטל

האם להכשיר את השימוש בסמים קלים? הדעות בכנסת חלוקות. בדיון שהתקיים הבוקר (ב') בוועדה למאבק בנגע הסמים בכנסת בעניין מסקנות הוועדה הבינלאומית למדיניות הסמים בעולם, הביעו חלק מהח"כים תמיכה ברעיון.

ח"כ עינת וילף (עצמאות) חזרה על עמדתה שפורסמה לראשונה ב"כלכליסט" וציינה כי "יש לקיים דיון מחדש במדיניות הסמים במדינת ישראל ולבצע דירוג מסוכנות על פיו יקבע איזה סם חוקי ואיזה לא". לדבריה, "גם ריטלין אינו מחוץ לחוק ואנחנו נותנים אותו לילדים שלנו מבלי לדעת מהם נזקיו".

לעומת זאת, מנכ"ל הרשות הלאומית למלחמה בסמים, יאיר גלר, התנגד למהלך ואמר כי "בעוד שבשאר העולם ישנה עלייה בשימוש בסמים, המצב בישראל הוא הפוך". לדבריו, "הדו"ח של הוועדה הבינלאומית צריך להיות מנוף לחינוך, רווחה ולשיקום במקום השקעה של משאבים באכיפה". לגבי השימוש בהירואין סינטטי רפואי, אמר גלר כי "לא תהיה כל סיבה למנוע ממכור קבלה של הירואין סינטטי בפיקוח רפואי הולם וראוי".

יאיר גלר יאיר גלר יאיר גלר

בהודעה שפרסם אתמול טען גלר כי "אין סיכוי ולו הקלוש ביותר שמדינת ישראל תאמץ מדיניות של לגליזציה לסמים מכל סוג שהוא. עקב מצבנו הגיאופוליטי הלא יציב ובעיות הביטחון השוטף החמורות, אין הסכנות הגלומות בנזקי הסמים למדינת ישראל דומות לאלו שבאירופה ובארצות הברית. לכן אין החברה הישראלית יכולה לאפשר 'ניסיונות' שעל דעת מרבית המומחים נכשלו כישלון חרוץ. דווקא בהולנד, שעליה נסמכים תומכי הלגליזציה החלקית, גברו מאד השימוש בסמים ועבריינות הסמים. רשויות החוק המקומיות והאירופיות משקיעים מאמץ אדיר במניעת הסחר העצום בסמים כמו אקסטזי, הרואין וקוקאין והצלחתם מוגבלת. לאחרונה נעשים מאמצים רבים בהולנד לצמצום הלגליזציה".

ח"כ אילן גילאון (מרצ) מאידך ציין כי "נזקי האלכוהול הם בלתי ניתנים להשוואה לעומת המריחואנה", וציין כי הוא בעד החמרת הענישה נגד סוחרי סמים. ח"כ חאמד עמר (ישראל ביתנו) אמר כי אין לאשר שימוש חוקי בסמים קלים. לדבריו, "אני לא רוצה שנגיע למצב שבעוד כמה שנים נהיה במקום שלישי בשימוש בסמים בעולם כפי שקורה לנו עכשיו עם האלכוהול".

יו"ר הוועדה למאבק בנגע הסמים, ח"כ טאלב אל-סאנע (רע"מ - תע"ל), סיכם ואמר כי "הדיון מעלה יותר תהיות מאשר תשובות. מטרתנו להתייחס לסוגיה בצורה מעמיקה". ח"כ אלסאנע הודיע כי הדיון הבא יהיה בנושא הקנביס הרפואי, ובנוסף תקיים הוועדה סיור בכפר הנוער איזון המטפל בתרמילאים וצעירים בגילאי 18-35 שנפגעו מסמים או ממשברים רוחניים בארץ ובחו"ל. יצויין כי פעיל חברתי בעד לגליזציה של סמים קלים החל לצעוק במהלך הדיון בעד התרת השימוש ובזכות השפעתם החיובית עבור מוכי הלם קרב. המאבטחים הוציאו אותו מהוועדה.

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
מה פה לא ברור? יצא דו"ח בינלאומי של האו"ם שהמליץ על ליגליזציה
מי שלא קורא את הדו"ח לפני שהוא מגיב בכלל לא מבין במה מדובר. מי שכן קורא, רוב הטענות נגד שלו ייענו. ולגבי ההצעה של 2: לשכב בבית חולים עד שתפוג ההשפעה?! היית מציע את אותו דבר לאלכוהול וסיגריות?! אלכוהול הוא הסם השלישי בדירוגו כשזה מגיע לאיבוד שליטה ונזק לסביבה (לך תקרא את הדוח אם אתה לא מאמין). מריחואנה ואקסטזי ממוקמים מתחת לריטלין וסירופ לשיעול. כמובן שתמיד מדובר במישהו שמגזים בכמויות (בדיוק כמו מישהו שמחסל חצי בקבוק וודקה) ברוח ההצעה שלך, אני מציע שמהיום כל מי שירצה לעשות קידוש ביום שישי יעשה את זה בחדר מיון.
לגליזציה עכשיו  |  14.06.11
2.
ההצעה שלי למקרה שמישהו מאזין ...
קודם כל , לפני שניגשים לפיתרון הבעיה ,יש קודם להבין את הבעיה 1. המלחמה בסמים נמשכת כבר 100 שנה ואין שום סיכוי לנצחון על הנגע 2. הסמים נמכרים על ידי עבריינים , היות ומדובר בעסק ריווחי וקל , הדבר מעודד צמיחת פשע מאורגן ויעיל(ריווחי כבר אמרנו). 3.ישנם יותר ויותר עדויות כבר לא מדובר רק בפשע בלבד, אלא ממש באירגוני טרור ומשטרים אפלים - בקרוב מקסיקו תקרוס תחת ברוני הסמים , צ.קוריאה מייצאת סמים , בארץ החיזבאללה ואל קעידה (הבדואים בסיני) הם יצרני הסמים הגדולים 4. צרכני הסמים , ובואו נפסיק להתמם , מגיעים מכל קצוות האוכלוסיה , מהשכבות החלשות ועד לעשירים , אני אישית ראיתי אנשי עסקים בכירים , אנשי רוח בכירים , מנכ"לים, מורים ועוד רבים אחרים שמשתמשים בסמים, כלומר במילים אחרות החוק לא עובד נקודה !!!!! 5. לצרכנים הכבדים וקשי היום נותרת רק אופציה אחת להשיג את מנות הסם , פשע , ומי אוכל אותה , מעמד הביניים שסובל מפשע מוגבר פעמיים , גם אירגוני הפשע הגדולים וגם ממכורים הקטנים 6. תוסיפו לזה את השיטור , המדינה מוציאה המון כסף על שיטור על מנת להלחם בנגע , במקום לגבות מיסים ולהרוויח , וזאת לאחר שביססנו שהחוק לא עובד !!!! , שוב הציבור נדפק , גם משלם מיסים מוגברים עבור חוק שלא עובד וגם המדינה מוותרת על כספים שמגיעים לה כחוק מהמסחר הלא חוקי. טוב , זוהי רשימה חלקית ולא נגמרת , החסרונות למלחמה בסמים הם ענקיים אז מה הבעיה : 1. כניעה לסמים תגרור צורך לאשר סמים קשים יותר ויותר (כמו שרואים בהולנד). 2. אנחנו לא רוצים כח עבודה מסומם , או נהגים מסוממים וכו' 3. עידוד הסם יעודד צריכה אצל הנוער , ולך תדע איך זה יגמר. מה הפיתרון ? שני הצדדים , הליברלים והשמרנים צריכים להסכים על הפשרה הבאה - - צרכני הסמים הם חולים שצריך לטפל בהם !!!- בדיוק כמו החולי סרטן שצריכים מריחואנה להקל על כאבם , כך גם צרכני הסמים זוהי פשרה שגם הליברלים וגם השמרנים יוכלו לקבל עם יהיו מוכנים לפשרה ואז יהיה ניתן להפוך את הסמים לחוקיים בתנאים מגבילים: 1. כל אזרח שירצה לצרוך סמים יוכל לגשת לרופא המשפחתי שלו, שם יבקש את הסם שהוא מעוניין בו ואת הכמות , 2. הרופא יסביר לו על הסיכונים וידריך אותו 3. הסמים ינתנו לצריכה אישית אך ורק במתקן המיועד לכך המפוקח על ידי צוות רפואי , יכולים להקצות לכך אולם בבית חולים , או בקופת חולים 4. הצוות יפקח כי מי שנטל את המנה שלו , ישאר למשך כל זמן ההשפעה בבית החולים תחת פיקוח 5. המדינה תעקוב אחר המשתמשים , באם יקלעו למקרה בעל השלכות משפטיות , יבדק אם יכול להיות שהיו תחת ההשפעה בזמן הנתון 6. הביטוח הרפואי יהיה מודע גם הוא להרגליו של המטופל נכון , נכון , זה לא הפיתרון שאותו רוצים צרכני הסמים המסורתיים , אבל זה מספיק על מנת 1. לצמצם את נגע הסמים = צימצום הפשע 2. להוציא את הזוהר מההתנסות בסמים , מה כל כך מלהיב בלהיות חולה וללכת לבית חולים לקבל סמים שיכנסו לך לתיק האישי 3. המדינה גם תרוויח משהו מהסמים האלה לשם שינוי 4. כלים לסטטיסטיקה נכונה על האוכלוסיה הנזקקת ויש עוד הרבה יתרונות , כל מה שצריך זה להרים את הכובע ואולי אפילו נוכל להיות אור לגויים כאשר נתמיע את הרעיון של צרכן סמים כחולה , אז
שפירול  |  13.06.11