אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כך תבחרו סיסמה אישית שאינה ניתנת לפריצה צילום: Shutterstock

כך תבחרו סיסמה אישית שאינה ניתנת לפריצה

אין מחשב או שירות שחסינים לחלוטין מפריצה, אך ניתן לנקוט מספר צעדים כדי לישון קצת יותר בשקט. להגדיר סיסמאות של 10 תווים שלא מופיעות במילון, למשל

14.06.2011, 22:10 | סוכנויות הידיעות

לפעמים הגודל דווקא כן קובע: כפי שמדווח ה"ניו יורק טיימס", אם הסיסמה שלכם לאימייל או לחשבון הבנק מכילה 10 תווים אקראיים (בהם אותיות גדולות, קטנות, מספרים ותווים שונים), אפשר לישון טוב בלילה בשנים הקרובות. להאקרים ייקח לפחות 19 שנים לנסות את כל השילובים הכוללים 10 תווים, וגם זה אם יש לפורצים מספיק כוח חישוב כדי לבדוק 100 מיליארד אפשרויות בשנייה.

אבל אם הסיסמאות יושבות על המחשב שלכם כשהן אינן מוצפנות, יש הרבה פחות סיבות טובות לישון בשקט בלילה, אם תתחילו לחשוב על הנזק הפוטנציאלי. זה תקף לא רק לגבי משתמשים פרטיים, אלא גם לגבי חברות: קבוצת ההאקרים LulzSec הודיעה לאחרונה כי השיגה גישה לשרתי Sony Pictures של סוני. היא קיבלה גישה לשמות, כתובות וסיסמאות של למעלה ממיליון לקוחות, ופרסמה פרטים על עשרות אלפים מהם. כל המידע הזה אוחסן בצורת טקסט פשוטה.

 , צילום: shutterstock צילום: shutterstock  , צילום: shutterstock

האקרים ישמחו להשיג את האוסף השלם של הסיסמאות שלכם, כמו אלה המאוחסנות ב-LastPass, שירות ניהול סיסמאות המבוסס על מחשוב ענן. השירות של LastPass, הפועל מווינה, הושק ב-2008.

סטיב גיבסון, מומחה אבטחה ומנכ"ל גיבסון ריסרץ', המפרסמת תוכנות תשתית למחשבים אישיים, אומר כי הוא משתמש ב-LastPass מכיוון שהשירות דבק בתפיסה שלפיה מידע צריך לעבור קידוד לפני שהוא עולה לענן, ולהיות מפוענח רק כשהוא "חוזר" משם.

גיבסון הקים אתר שמאפשר למבקרים לראות כמה זמן לוקח למחשב לנסות את כל השילובים האפשריים של אותיות, מספרים ותווים מיוחדים כדי לפצח סיסמה. קחו לדוגמה את PrXyc.N54, שכוללת 9 תווים. על פי האתר של גיבסון, ייקח להאקר 2.43 חודשים לעבור על כל השילובים של 9 תווים, בקצב של 100 מיליארד ניחושים בשנייה. לעומת זאת הסיסמה D0g!!!!!!! כוללת 10 תווים, שהופכים אותה חזקה בהרבה: דרושות 19.24 שנים כדי לפצח אותה.

גיבסון מוסיף כי כל עוד הסיסמה אינה לקוחה מרשימה של סיסמאות שכיחות, ולא נמצאת במילונים, הגורם החשוב ביותר הוא האורך. משהו לזכור בפעם הבאה שאתר הבנק מבקש מכם לעדכן את הסיסמה שלכם להתחברות אליו.

תגיות

31 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

29.
כתבה לא נכונה ואני אסביר:
א. כמו שציין כאן מישהו, כל האתרים ננעלים לאחר מספר נסיונות שגויים. ב. בבנקים יש שדה נוסף שצריך לנחש. ג. בלי להפליל את עצמי, "הגיעה" לידי סיסמה לGMAIL של מישהו שנכנס לי לרשת האלחוטית. הסיסמה מאוד קשה לניחוש: 12 תווים עם אותיות גדולות קטנות ומספרים ועדיין יכולתי להיכנסת לו לGMAIL. ד. הסיסמה שלו לFACEBOOK הייתה אותה סיסמה כך שזה חסך לי הרבה זמן. מסקנות: - SSL/HTTPS הם לא פרוטוקולים מאובטחים כמו שאנשים נוטים להאמין. - לא לבחור את אותה סיסמה למספר אתרים. - כשמכניסים פרטים מזהים, שימו לב לכיתוב HTTPS בשורת הכתובות ולא HTTP. - אל תסמכו על התמונה שלהמנעול באתר, זו הדרך של האתר להרגיע אותכם.
ברוך כהן , תל אביב  |  15.06.11
לכל התגובות