אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לא גדולים מידי כדי ליפול - הרשות לביטוח פקדונות בארה"ב קבעה דרישות הון מינימלי לבנקים הגדולים

לא גדולים מידי כדי ליפול - הרשות לביטוח פקדונות בארה"ב קבעה דרישות הון מינימלי לבנקים הגדולים

הרשות ביטלה תקנה מ-2007 שאפשרה לבנקים הגדולים לקבוע בעצמם את מרווח ההון שהם מחזיקים כנגד הפסדים. קבעה סטנדרט מינימאלי לתעשייה הפיננסית כולה

14.06.2011, 21:18 | סוכנויות הידיעות
הרשות המפקחת על הבנקים בארה"ב ביטלה היום (ג') תקנה משנת 2007 שאפשרה לבנקים הגדולים להשתמש במודלים של הבנקים בעצמם כדי לחשב את מרווח ההון שהם חייבים להחזיק כנגד הפסדים, וקבעה סטנדרט מינימאלי לתעשייה.

השינוי נדרש על ידי הרפורמה של חוק הדוד-פרנק שחוקק בקיץ הקודם. התקנה החדשה תקבע רצפת הון לבנקים הגדולים ומשמעותה היא שהבנקים הגדולים בארה"ב יהיו כפופים לאותם סטנדרטים מינימאליים כשל הבנקים הקטנים יותר. לפי החוק הבנקים יצטרכו להעריך את גודל ההון שלהם גם לפי נוסחה בה משתמשים בנקים מקומיים וגם לפי חישוב מורכב יותר בו משתמשים מוסדות פיננסיים גדולים יותר. הם יצטרכו להשתמש בחישוב הנוקשה יותר מבין השניים.

החוק החדש לא דורש מהבנקים לגייס הון, מסרו בכירים ברשות לביטוח הפיקדונות בארה"ב.

יו"ר הרשות, שילה באייר היא תומכת נלהבת בדרישת הון גדולה יותר, בעיקר עבור מוסדות פיננסיים גדולים יותר. כשהזיכרון של המשבר הכלכלי של 2008 יחלוף, והתעשייה הפיננסית תטען שצריך פחות הון, אמרה באייר, המשמעות של התקנה היא "שבנקים גדולים לא יורשו לפעול עם הון קטן יותר מזה של בנקים מקומיים".

לפי התקנה מ-2007, בנקים עם נכסים של 250 מיליארד דולר או יותר יכלו להוריד את טווח ביטחון ההון שלהם על ידי שימוש במודלים פנימיים לחישוב ההון הדרוש. באייר אמרה כי גישה זו הביאה לדרישות הון שהן "גם נמוכות וגם מאוד סובייקטיביות". היא ציינה כי מדינות אחרות עדיין מאפשרות לבנקים שלהן להשתמש בגישה זו, מה שמותיר אותן חשופות למשברים פיננסיים בעתיד.

תגיות