אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": ענקית תכנון השבבים סינופסיס מקימה מרכז מו"פ בארץ צילום: מיקי אלון

בלעדי ל"כלכליסט": ענקית תכנון השבבים סינופסיס מקימה מרכז מו"פ בארץ

מייסד סינופסיס: "יש כאן כישרונות גדולים בתחום שלנו: יש לנו קשר נרחב עם האוניברסיטאות, ותמכנו בפריימסנס עוד בראשית דרכה"

15.06.2011, 10:56 | מאיר אורבך

לחברת סינופסיס אין נראוּת תקשורתית כמו לפייסבוק, גוגל ואפילו אינטל, אבל שווי השוק שלה נמדד גם הוא במיליארדי דולרים - 3.71 ליתר דיוק. סינופסיס מפתחת תוכנות המאפשרות לבצע אוטומציה בתהליך התכנון של שבבים, לשימושם של מהנדסים בחברות מתעשיית המוליכים למחצה והאלקטרוניקה. בחודשים האחרונים הצטרפה החברה לחברות ענק אחרות, והחלה להקים בישראל מרכז פיתוח.

בראיון ל"כלכליסט", במסגרת כנס איגוד תעשיות ההייטק בירושלים, מספר מייסד סינופסיס ד"ר ארט דה ג'יאס על הסיבות להקמת מרכז הפיתוח. "מאז 1997 אנחנו מחזיקים בישראל מרכז מכירות ותמיכה ללקוחות שלנו כאן", הוא אומר.

"לאורך השנים גילינו שיש בישראל כישרונות רבים בתחום של אימות (חלק מתהליך תכנון השבב - מ"א), שבו יש לנו צרכים גדולים מאוד. המאגר האנושי האיכותי כל כך גרם לנו להחליט על הקמת מרכז הפיתוח, ואנחנו כל הזמן מחפשים כישרונות נוספים שישתלבו בו, בתקווה שיהיו בו יותר מ-20 עובדים המועסקים בו כעת".

ד"ר דה ג'יאס הקים את סינופסיס לפני 25 שנה, לאחר שג'נרל אלקטריק (GE) שבה עבד החליטה לצאת מתחום השבבים. השינוי גרם לו ולכמה מעמיתיו להקים חברה שתעסוק בתכנון שבבים. אף ש-GE יצאה מהתחום, היא הבינה את הפוטנציאל והיתה המשקיעה הראשונה.

מאז הקמתה של סינופסיס צמח מספר עובדיה משישה ל-6,500. כיום מחזיקה החברה יותר מ-60 מרכזי שיווק, תמיכה ומו"פ בצפון אמריקה, אירופה, יפן, אזור מזרח אסיה וישראל. לצד 20 אנשי הפיתוח שכבר עובדים בסניף הישראלי של סינופסיס, מעסיקה כאן החברה 40 עובדים נוספים בתחומי השיווק, המכירות והתמיכה בלקוחות.

איך אתה רואה את שיתופי הפעולה שלכם עם חברות ישראליות?

"אנחנו מאוד מעורים כאן בקהילה ויש לנו קשר נרחב עם האוניברסיטאות. לחברת פריימסנס, למשל, סייענו עוד בתחילת דרכה בתהליך פיתוח השבב. אני זוכר שהם הראו לנו דמו ראשוני של השבב שלהם, ואף אחד לא חשב אז שהשבב הזה יניע יום אחד את האקס-בוקס ויהיה מהפכני כל כך.

"יש עוד חברות שבבים ישראליות רבות שמשתמשות בשירותים שלנו, דוגמת אמימון, אנוביט, אדווסנס, דנסביטס, מולטיפיי, קומפס ואלטייר. לחברות אלה ולאחרות אין דרך להגיע למטרה ללא הכלים והתוכנות שלנו. מובן שללא החברות וההצלחה שלהן גם אנחנו לא נצליח. אנחנו תמיד מדברים על השבבים של הלקוחות שלנו כמו על ילדים. אנחנו רואים בעצמנו אומנת של השבבים, הילדים שבהם אנחנו מטפלים כדי לסייע להם להגיע לבגרות ולהצליח".

דה ג דה ג'יאס. "סייענו לפריימסנס עוד בתחילת דרכה" | צילום: מיקי אלון דה ג

כיצד אתה רואה את עתיד החברה?

"רק לאחרונה הוקמה חברת שבבים גדולה באבו דאבי כתוצאה מרכישות גדולות, ואני רואה פוטנציאל עצום לגשר בין ישראל למדינות אחרות. אני מאמין שטכנולוגיה יכולה לגשר על תרבויות ופערים, היא עיוורת לסביבה פוליטית והיסטורית. אני מאמין שבעתיד נוכל לשים את היכולות המחשוביות בעוד הרבה מקומות. שבב שיוטמע בגוף האדם, למשל, יידע לאתר בעיה, להציע דרכים לתיקונה ואולי אף ממש לתקן אותה".

"המטרה שלנו, כחברה שבונה את אבני היסוד של תעשיית השבבים, היא לספק לכל אותן חברות שחולמות על פריצות דרך בתחום את הכלים הדרושים להן, באופן שיסייע לקצר את טווחי הזמן הנדרשים לפיתוחים השונים".

סינופסיס פועלת בישראל מ-1997: מנהל המכירות שלה בארץ הוא אהוד לוונשטיין, וצוות התמיכה של מנוהל על ידי מתי וויסמן.

תגיות