אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לא רק לאפל יש חללית: כך נראים בנייני המשרדים המיוחדים בעולם צילום: cc by mister tee

לא רק לאפל יש חללית: כך נראים בנייני המשרדים המיוחדים בעולם

סטיב ג'ובס אמר כי הבניין החדש של אפל ייראה כמו חללית. אבל ענקית הטכנולוגיה לא לבד: הנה שישה בנייני משרדים בעיצוב עתידני שכבר "נחתו" על הקרקע

15.06.2011, 22:44 | סוכנויות הידיעות

בשבוע שחלף, כשסטיב ג'ובס חשף את התוכניות למתחם החדש של אפל בפני מועצת העיר קופרטינו, הוא ציין שהבניין המעוגל הענק מזכיר חללית.

זה אמנם נכון, אך השאלה האמיתית היא האם לאפל באמת יש סיכוי - כפי שטען ג'ובס במהלך המצגת - "לבנות את בניין המשרדים הטוב ביותר בעולם?"

האתר mashable.com ראיין כמה אדריכלים כדי לבדוק האם הבניין הוא אכן הטוב ביותר. "על פני השטח, זה בהחלט נראה כמו חלום של עיצוב מוצר מתקדם וגן עדן סביבתי", אומר שון גליבן, מעצב ראשי ב-HOK בסן פרנסיסקו. "חשבתי שמדובר בשיפור בר קיימא מופלא למה שכבר היה קיים", מוסיף קרל רוהילנג, נשיא ומנכ"ל סמיתגרופ.

לחצו לצפייה
גלריית כלכליסט: משרדים ראשיים מיוחדים (6 תמונות)

ואולם שניהם לא הכתירו את הבניין כ"טוב ביותר" ממבט ראשון. רוהילנג הטיל ספק בכך שניתן יהיה לבצע שינויים ותוספות לבניין העגול. "אפל היא חברה יצירתית להפליא בתחום העיצוב התעשייתי וממשיכה לבצע שינויים במוצרים שלה - לפני שסיימו עם האייפד 1 הם כבר השיקו את אייפד 2. כיצד הבניין הזה מייצג את העיקרון הזה?"

גליבן רצה לדעת עוד פרטים על האופן שבו יתמודד הבניין עם סוגיות סביבתיות של פחמן ואנרגיה, כיצד ישמש הן כבניין והן כמתחם, וכיצד יתמוך בתרבות החדשנות והיצירתיות של אפל.

בכל מקרה, אין ספק שמדובר בתוכניות ייחודיות, אך לא מדובר במשרדים הראשיים היחידים של תאגיד המתוכננים בעיצוב עתידני. הנה עוד 6 חלליות שכבר נחתו:

1. המשרדים הראשיים של וודפון, פורטו

2. המשרדים הראשיים של ING באמסטרדם

3. המשרדים הראשיים של אורקל, רדווד שורס

4. המשרדים הראשיים של ג'נרל מוטורס, דטרויט

5. המשרדים הראשיים של נייקי, ביוורטון

6. בניין קפיטול רקורדס, לוס אנג'לס

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
למי שלא יודע, בניין קפיטול רקורדס נבנה כמו ערימת תקליטים ויש לו עוד דבר מאוד מיוחד
בעבר יוצרו פטיפונים (נגני תקליטי הוויניל) שיכלו לנגן תקליט שלם ואחריו המחט זזה החוצה ופינתה מקום לתקליט הבא שיפול מהערימה שנמצאה מעל-באוויר כל זמן שהתקליט לפניה בערימה נוגן, כך באופן מכני נפל תקליט אחד אחרי השני ואם נפל התקליט או הערימה לפני שהמחט יצאה החוצה מבין התקליטים נוצרה בד"כ שריטה או שתיים והתקליט או השיר הספציפי הלכו. כן המצאה מכנית גיאונית לתקופה ההיא ולדעתי הרבה יותר ייחודית ומופלאה מפונקציות כמו היום של ניגון שירים באופן רנדומלי. בכל אופן על ההמצאה של הפטיפון האוטומטי תכננו את בנין קפיטול רקורדס אבל יש לבנין הזה משהו מיוחד מאוד. על קצה הבנין מתנוססת אנטנה עם נורה אדומה מהבהבת שמנצנצת כבר שנים מילה מאוד ספציפית במורס (קוד מורס למי שלא ידוע הוא קוד שבו רצף של הבהובים קצרים וארוכים יוצרים את כל אותיות האלפאבית). האנטנה מהבהבת את המילה הוליווד כיון שיזמי הבנין רצו להדגיש שקפיטול רקורדס היא החברה הראשונה שהוקמה בהוליווד. מי שהפעילה את הסוויטץ' להבהוב הזה היתה נכדתו של ממציא המורס לילה מורס. הבנין נבנה רק לגובה 13 קומות כי זה היה המקסימום המותר ע"פ קוד רעידות האדמה בשנת 1955 בה הבניה החלה. קשה להאמין שכבר ב-1955 היו פטיפונים אוטומטיים עם ערימות תקליטים, אני די בספק כי זה היה הרבה לפני שנולדתי. הבנין ד"א מועמד להיות ברשימת הביניינים ההיסטוריים של לוס אנג'לס והוא נמצא קרוב לפינת הרחובות הוליווד וויין.
מעוז ל.  |  16.06.11
לכל התגובות