אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יועץ המבקר למלחמה בשחיתות: "המוקד הראשון של שחיתות הוא השלטון המרכזי" צילום: shutterstock

יועץ המבקר למלחמה בשחיתות: "המוקד הראשון של שחיתות הוא השלטון המרכזי"

ניצב בדימוס נחום לוי: "ביום הראשון בפרשת רשות המסים לא ידענו מה לעשות, כי כל רשות המסים היתה ביאח"ה"

15.06.2011, 14:18 | הדר קנה

"ביום הראשון בפרשת רשות המסים לא ידענו מה לעשות, כי כל רשות המסים היתה ביאח"ה". כך אמר יועץ מבקר המדינה למלחמה בשחיתות, ניצב בדימוס נחום לוי, במסגרת כנס המבקרים הפנימיים שנערך היום (ד').

לוי התלונן על כך שאנחנו מדינה נחקרת, ואמר: "אנחנו סביב המקום ה-30 בטבלת השחיתות העולמית. נכון שיש סממנים של שחיתות ציבורית במדינה. המוקד הראשון של שחיתות הוא השלטון המרכזי. יצא לי לראות את הלבן בעיניים של כמה ראשי ממשלה שהיו קליינטים ביחידה הארצית לחקירות. לאורך השנים נחקרו ראשי ממשלה: מביבי נתניהו, אהוד ברק, אריק שרון, ועד אהוד אולמרט. אחר כך יש את הרשויות המקומיות. עשרות ראשי רשויות נחקרו ועוד עשרות אין מי שיחקור אותם. המוקד השלישי של שחיתות זה רשות המסים. המוקד הרביעי הוא מינהל מקרקעי ישראל. ואם זה המצב במדינה, אז תגידו אתם אם אנחנו מדינה מושתחת או לא", אמר לוי.

עו"ד ציון אמיר: ענה לדבריו "בעניין הון ושלטון אני לא בטוח שאני רוצה להיות בעמדת הסניגור. הסוגייה של הון שלטון  מורכבת מכיוון שמתנהל כאן מירוץ מקביל במטרה להגשים אינטרסים שונים. כאן מתחילות הבעיות שבגינן רשויות האכיפה נדרשות להתערב יותר מדי בשנים המעטות שמדינת ישראל קיימת”.

אמיר הוסיף ואמר, כי "אני שומע את עמדתו של עו"ד רם כספי במהלך השנים שהפך להיות הדובר של בעלי ההון. הברית הזו שהוא מקדש, בין הון לשלטון, היא בעייתית מאוד בעיניי, משום שלא מספיק לראות זאת בעיניים כלכליות ומשפטיות, אלא בראייה רחבה יותר – חברתית וערכית. באיזו חברה אנחנו רוצים לחיות. אז יש שמאיימים שנהפוך למדינה כמו אלבניה ושבעלי הון יברחו מכאן? שיברחו. לא איכפת לי".

לדברי אמיר, "בכנסת יש יותר לוביסטים מאשר ח"כים. מפעילים מנגנוני כוח, יכולים להעביר חוקים, פטורים, מכרזים תפורים וכו'. חברה שיש בה 90% אזרחים שלא מחייכים מול 10% - קבוצה קטנה שמרכזת פעילות מונופוליסטית מובהקת ואחראית על 70% מהכנסות המדינה - זה משהו שלא יכול להיות. צריך לחזק את מוסדות הביקורת, לתת כוח לרגולציה. מי שרוצה להישאר איתנו שיישאר, ומי שרוצה ללכת מהמדינה – שיילך".

תגיות