אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האיש העשיר ביפן רוצה להפוך את ארצו לאימפריה סולארית צילום: בלומברג

האיש העשיר ביפן רוצה להפוך את ארצו לאימפריה סולארית

מסאיושי סון הודיע כי בכוונתו להקים בארץ השמש העולה 20 חוות סולאריות. המטרה: לסייע למדינה להתמודד עם משבר האנרגיה החמור שאליו נקלעה מאז רעידת האדמה, על ידי שילוש השימוש באנרגיה מתחדשת מהשמש עד 2020

16.06.2011, 10:42 | סוכנויות הידיעות

מסאיושי סון, האיש העשיר ביותר ביפן, החליט להצדיק את כינוי ארצו - ארץ השמש העולה - בהודיעו כי הוא מתכנן להקים בה חוות סולאריות מהגדולות ביותר בעולם. לפי דיווח של סוכנות בלומברג, בכוונתו של סון, שעשה את הונו מהקמת ענקית התקשורת המובילה במדינה, לחלץ את ארצו ממשבר האנרגיה החמור שאליו נקלעה, בעקבות התאונה בתחנה הגרעינית פוקושימה, שנפגעה ברעידת האדמה והצונאמי שפקדו את יפן במרץ השנה.

סון (53), העומד בראש בנק סופטבנק, הודיע כי יקים חוות סולאריות ב־33 מתוך 47 המחוזות ביפן. בתמורה הוא מבקש גישה חופשית לרשתות חשמל השייכות לחברות אחרות. על פי נתוני המשרד למשאבי טבע ואנרגיה של יפן, מקורות אנרגיה מתחדשים מהווים היום כ־10% ממקור החשמל במדינה. סון מתכוון לכל הפחות לשלש נתון זה לקראת 2020, ובכך להפוך את יפן למדינה המובילה בעולם בשימוש באנרגיה סולארית.

בפגישה שערך לאחרונה עם ראש ממשלת יפן נאוטו קאן, ביקש סון להקצות לו 5,400 אלף דונם להקמת תחנות כוח סולאריות. איש העסקים מתכנן להקים 10 חוות ענק שכל אחת מהן מייצרת 20 מגה־ואט. נכון להיום פועלות ביפן שמונה תחנות סולאריות השייכות לחברות חשמל מקומיות, וכולן יחד מייצרות 19 מגה־ואט חשמל.

ההצעה של סון משתלבת היטב באסטרטגיה של ממשלת יפן, וזאת לאחר שקאן אמר לאחרונה כי הוא בוחן מחדש את התוכנית להגדיל את חלקה של האנרגיה הגרעינית בסך ייצור החשמל במדינה ל־50%.

סון, שנולד ביפן למשפחה קוריאנית, הפך לתומך נלהב במיוחד של מקורות אנרגיה מתחדשים לאחר שהאסון בפוקושימה הביא לפינוין של 50 אלף משפחות וגרם לזיהום קשה של מקורות מים ומזון.

סאן החל את הקריירה היזמית שלו באוניברסיטת ברקלי בקליפורניה, שם פיתח מתרגם רב־לשוני המופעל באמצעות קול. את פיתוחו הוא מכר לתאגיד שארפ ב־1979 תמורת 456 אלף דולר. מאוחר יותר הוא רשם רווחים מרשימים מהשכרת מכונות משחק בבתי קפה ביפן, כאשר רכב על גל הפופולריות של משחקי הווידיאו. בסוף שנות השמונים הוא עבר לעסקי תקשורת, כאשר החל להציע קווי טלפון מוזלים, ומאוחר יותר גם תשתית אינטרנט.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
לפי דעתי צריך לעצב מחדש את התאים הסולרים והמבנים כך שיראו יותר מודרנים
ואנשים ישמחו לשים בגינה, על הגג, ברחובות, כך שזה יהפוך לחלק מהנוף. הייתי שמח אם בת"א היו מחייבים כל בית לשים תאים סולרים. תחשבו כמה זה היה חוסך. לקנות לוחות זה יקר, אבל אם המדינה תסבסד את המחיר לאחר כשנה כל הכסף יחזור. אפשר להתחיל בכך ש50% מהמנורות בת"א ברחובות יהיו סולרים אני יודע ש 4 לוחות זה כלום לכל בית אבל אם מחברים את זה לתשתית אחת גדולה אנחנו נוציא פחות כסף.
יובל , ת"א  |  16.06.11
לכל התגובות