אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": יורק מנסה להרוויח מהבור של תשובה ואהובי בבריטניה צילום: אוראל כהן

בלעדי ל"כלכליסט": יורק מנסה להרוויח מהבור של תשובה ואהובי בבריטניה

ל"כלכליסט" נודע כי זה יותר מחודשיים מנהלת קרן יורק מו"מ עם הבנק הסקוטי RBS לרכישת ההלוואה שנטלו השותפים לרכישת 42 מלונות מריוט בבריטניה. יורק רוצה לרכוש את החוב במחיר מופחת תוך קבלת 20% ממניות חברת המלונות

19.06.2011, 07:02 | גולן חזני

קרן יורק ממלאת תפקיד מרכזי בניסיונות להגיע להסדר חוב לגבי ההלוואה שנטלו השותפים לרכישת רשת מלונות מריוט שבבריטניה. ל"כלכליסט" נודע כי זה יותר מחודשיים מנהלת יורק משא ומתן עם הבנק הסקוטי המלווה RBS לרכישת ההלוואה במחיר מופחת תוך קבלת 20% ממניות החברה המחזיקה בפורטפוליו המלונות ודילול בעלי המניות הקיימים.

עוד נודע ל"כלכליסט" כי קשיים במו"מ מול יורק הם שדחפו את RBS להשתלט בשבוע שעבר על הנכסים ולמנות את פירמת ארנסט אנד יאנג ככונס נכסים לחברת המלונות. עם בעלי המניות המחזיקים ברשת נמנים דלק נדל"ן של יצחק תשובה (17%), בלנהיים של יגאל אהובי (13%), אלקטרה נדל"ן של גרשון זלקינד (10%), קרן פיבי של צדיק בינו (5%), דוראהשל בצלאל איגר (3%) וקרן אלאייד של יצחק סוארי (3%). מלבד זאת, קרן ההשקעות האירית קווינלן מחזיקה ב־44% מהמניות. ל"כלכליסט" נודע כי בעלי המניות הישראלים והאירים של המלונות הסכימו לדילול של כ־20% במסגרת ארגון מחדש של החוב ומכירתו ליורק. גורם המקורב למגעים אמר אתמול ל"כלכליסט" כי "העסקה עמדה להיסגר לאחר שבעלי המניות הסכימו להידלל, אבל אז העלתה יורק דרישה חדשה מול הבנק הסקוטי, וזה החליט לפוצץ את המגעים. אנחנו מאמינים שמדובר בצעד טקטי של הבנק, וכי המגעים יימשכו כבר השבוע בהובלת יגאל אהובי ויצחק תשובה".

יצוין כי דלק נדל"ן מחקה את שווי ההשקעה במלונות עוד בשלהי כהונתו של המנכ"ל הקודם, איליק רוז'נסקי. גם פיבי מחקה את ההשקעה לחלוטין, ואילו אלקטרה נדל"ן מחקה 14 מיליון ליש"ט ועתידה למחוק גם את יתרת ההשקעה - 6.3 מיליון ליש"ט.

הרכישה של רשת מריוט בבריטניה היוותה את אחת מעסקאות הנדל"ן הגדולות שביצעו חברות ישראליות מעולם. בסוף 2006 רכשו המשקיעים הישראלים בהובלת אהובי 47 מלונות תמורת 8.3 מיליארד שקל. עסקת הרכישה הושלמה במרץ 2007, כאשר RBS העמיד לרוכשים הלוואה בשווי מוערך של מיליארד ליש"ט. ההון העצמי שהושקע עמד על כ־200 מיליון ליש"ט, וכעבור זמן קצר מכרו השותפים חמישה מלונות.

ואולם מועד פירעון ההלוואה כבר חלף בלא שהשותפים הצליחו לארגן מחדש את החוב. מכיוון שמדובר בהלוואת נון־ריקורס, עיקול הנכס מהווה למעשה חיסול החוב לבנק.

את תגובתו של ג'רמי בלנק, הנציג הישראלי של קרן יורק, אי אפשר היה להשיג.

תגיות