אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מי בכלל משחק באקסבוקס?

מי בכלל משחק באקסבוקס?

השדרוגים האחרונים לקונסולות המתקדמות הופכים אותן לסטרימרים ולשערי גישה לרשת. חבל שהציבור עדיין רואה בהן כלי למשחקים בלבד

20.06.2011, 16:25 | הראל עילם

האם הציבור מוכן לראות בקונסולות משחקים מכשיר מדיה לכל דבר? ב-E3, תערוכת המשחקים הגדולה בעולם שנערכה בלוס אנג'לס, מיקרוסופט הציגה עדכון משמעותי לקונסולת ה-Xbox, המוסיף לה אינטגרציה מלאה עם פקודות קוליות, יוטיוב ואפילו מנוע החיפוש בינג.

אבל מיקרוסופט הקדישה לעדכון התוכנה רק מספר דקות, והוא "הלך לאיבוד" בתוך מסיבת העיתונאים, שהציגה גם את המשחקים החדשים לקונסולה. ברוב המקרים העיתונות הטכנולוגית העדיפה לסקר את כנס ה-WWDC של אפל, שנערך באותה שעה.

מה העדכון הזה אומר? כעת קונסולת המשחקים של מיקרוסופט מסוגלת לחפש תכנים, משחקים וסרטונים ולגלוש באינטרנט - ממש כמו גוגל TV. אבל מכשירי גוגל TV זכו לסיקור תקשורתי מקיף (גם אם לא אוהד), בעוד ש-Xbox אינה זוכה לבאזז רב מחוץ לתעשיית המשחקים. כל זה למרות העובדה שגוגל TV לא הצליחה להתרומם בשוק, לעומת מיקרוסופט שמכרה 55 מיליון קונסולות ברחבי העולם - ועם עדכון תוכנה אחד הצליחה לקרב עשרות מיליוני איש לחזון הטלוויזיה החכמה.  

ה-Wii אולי הפך למוצרלכל המשפחה (וה-Wii U נראה כמועמד להיות מכשיר מדיה ביתית מצוין), אבל מיקרוסופט וסוני מתקשות לפנות לשוק מתקדם יותר, ולהציג את הקונסולות שלהן כמכשירים שיש להם גם יכולות מתקדמות יותר.

מכשיר גוגל TV של סוני. לא מתרומם בשוק - ובכל זאת מקבל יותר תשומת לב מהחידושים ל-Xbox מכשיר גוגל TV של סוני. לא מתרומם בשוק - ובכל זאת מקבל יותר תשומת לב מהחידושים ל-Xbox מכשיר גוגל TV של סוני. לא מתרומם בשוק - ובכל זאת מקבל יותר תשומת לב מהחידושים ל-Xbox

לראות כדורסל עם ה-Xbox

קונסולות משחקים כיום מתפקדות כנגני מדיה, עם יכולות סטרימינג מתקדמות במיוחד. ה-Xbox, למשל, מסתנכרנת עם המדיה פלייר בכל המחשבים ברשת ועם מכשירי ווינדוס פון 7, ומאפשרת הזרמת מדיה עם תמיכה במגוון מאוד רחב של פורמטים.

Xbox גם מאפשרת למשתמשים להתחבר לשירותי מדיה כגון נטפליקס ו-last.fm, לגשת לרשתות חברתיות, או לצפות בתוכני רשתות טלוויזיה כגון ESPN או סקיי הבריטית. הקונסולה גם מגיעה עם דיסק קשיח בנפח 250 גיגה-בייט, ומגוון רחב של אפשרויות חיבוריות.

כל זה מגיע במחיר עממי יחסית לרוב מכשירי הסטרימינג ונגני המדיה בשוק, גם אם משחקים אינם עומדים בראש סדר העדיפויות שלכם. אבל מה זה עוזר למיקרוסופט כשקונסולות משחקים אינן נתפסות כמכשיר טכנולוגי מתקדם, למרות השמועות העיקשות בעבר שסדאם חוסיין רכש אלפי קונסולות פלייסטיישן 2 כדי להשיג את המעבדים שלהם, או החשש שמעבד הפלייסטיישן 3 חזק מספיק על מנת להפעיל טילי שיוט?

בזמן שהקונסולות נאבקות למצוא את מקומן בתעשיית המשחקים, החברות מנסות להרחיב את השימושים בהן על מנת להגיע לקהלים חדשים, והצרכנים יכולים להרוויח מכך. אז כשאתם באים לרכוש את המכשיר הבא לסלון שלכם, חשבו גם על קונסולת משחקים.

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
כתבה טיפשית כזאת לא ראיתי כבר הרבה זמן... יסכים איתי הכתב שמי שרוצה להינות
ממערכת בידור סלונית, היינו, לראות סרטים, לגלוש באינטרנט ולשמוע מוזיקה - יהנה הרבה יותר מקניית מחשב פשוט שעולה גם הרבה פחות מכל קונסולה קיימת (היום מחשב סביר למדיה עולה כ-1000 ש"ח). יש לי אקסבוקס וכבודה במקומה מונח, אבל למרות כל השדרוגים שהוסיפו לה ויוסיפו לה - להחליף את המחשב היא לא תוכל (לא בנוחות, לא בפונקציות ולא במחיר). ס-ט-ו.
סתם  |  22.06.11
8.
אנחנו לא ממש קהל יעד
אני לא מאשים, לא את מיקרוסופט ולא את סוני, בכך שהם לא מתאימים את הקונסולה לארץ. גם אתם לא הייתי משקיעים מאמץ בלתרגם קונסולת משחקים ולהתאים אותה לשפה שמשמשת רק 6 מליון אנשים. יש להם עדיפות קצת יותר גדולה לקהל אמריקאי ואירופאי. בקטע הזה יש לנו מזל שיש הרבה ערבים בעולם... בלעדיהם גם האייפון לא היה מתורגם לעברית היום. הם היחידים חוץ מאיתנו שדורשים שינוי תשתית גרפית ל "ימין לשמאל". הרי זה כל העניין. כשהדרישה לקונסולות משחקים תגיע ממדינות ערב גם לנו תהיה תמיכה בהכל. בנוגע ל last.fm, זה לא יקרה גם עוד 10 שנים בגלל אקו"ם וכו... גם NetFlix נגיש כרגע רק לאמריקאים (ואולי לכמה אירופאים). יש עוד זמן עד שהדברים האלו יגיעו לפה אם בכלל... אני נהנה מהאקסבוקס והקינקט שלי כל יום. אני לא צריך את העברית ולכן זה לא היה ממש שיקול כשקניתי את הקונסולה.
איל , תל אביב  |  21.06.11
לכל התגובות