אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נאמנה למקור צילום: אלה סברדלוב קרן

נאמנה למקור

שיפודיית האחים מנסה לחצוב לעצמה נישה של אוכל עממי גורמה, אבל הדיל העסקי שלה זקוק לשדרוג שיהפוך אותו אטרקטיבי יותר - וכך גם מרבית המנות

20.06.2011, 10:11 | גלי וולוצקי

השפים הישראלים מנסים לאחרונה להצטייר עממיים ככל האפשר. מזנון הפיתות של אייל שני, מיזם המעורב הירושלמי של מסעדת הבסטה, המזללה של מאיר אדוני וספר הסנדוויצ'ים של אביב משה ממסה הם רק דוגמאות אחדות מהבון טון החדש של הקולינריה הישראלית.

גם אסף דוקטור, השף והבעלים של הקרפצ'ו בר התל־אביבי, הבין את הפרנציפ ופתח את שיפודיית האחים, המוצגת כשיפודיית גורמה, במרחק שתי דלתות ממסעדת האם, בגדה הדרומית של אבן גבירול.

המסעדה מעוצבת ברוב חן. השולחנות עטופים בנייר אריזה חום (טרנד עממי, כבר אמרנו?), ובר גדול ורחב ידיים במרכזה. המלצרית בעודף פמיליאריות מכנה "יקירותיי" גם סועדות שמעולם לא פגשה קודם, אבל מעניקה שירות מקצועי ומשתדל מאוד.

העסקית של המקום לא נדיבה במיוחד, ומציעה למזמיני המנה העיקרית תוספת חמה או סלט - ותו לא. ולכן לא התאפקנו והזמנו גם סלטים (18 שקל לסועד), שהיו בדיעבד מיותרים למדי. טחינה, סלט שורשים, סלט כרוב אדום, סלט כרוב לבן, טאבולה וגרגרי חומוס חמים בטחינה היו כולם סתמיים לגמרי. אבל קרם החצילים היה מצוין, וכך גם סלוף (פיתה תימנית) לוהט וסחוג ירוק, שהיו ממכרים.

גם השיפודים לא הציגו רמה אחידה. מצד אחד קיבלנו שיפוד כבדי עוף מצומקים ויבשים (23 שקל) ונקניקיית עגל חריפה (27 שקל) יבשה מדי ולא חריפה כמובטח; אך מצד שני קיבלנו שיפוד נתחי אנטרקוט (35 שקל) בשרניים ומשכנעים, שנצלו לדרגת מדיום רייר, ושיפוד שקדי עגל (34 שקל) ורדרדים, שמנמנים ועסיסיים. עם השיפודים הוגשו לנו כל התוספות (לפי חישוב של תוספת לשיפוד), וכך הזדמן לנו לטעום מהפירה החביב שתובל בשפע של בצל מטוגן, מהצ'יפס הסתמי (מהזן הקפוא) ומסלט ירוק טוב וגם מסלט ירקות קצת עייף.

כבדי עוף, נקניקיית עגל, אנטרקוט ושקדי עגל. רמת השיפודים לא אחידה, צילום: אלה סברדלוב קרן כבדי עוף, נקניקיית עגל, אנטרקוט ושקדי עגל. רמת השיפודים לא אחידה | צילום: אלה סברדלוב קרן כבדי עוף, נקניקיית עגל, אנטרקוט ושקדי עגל. רמת השיפודים לא אחידה, צילום: אלה סברדלוב קרן

אף מרכיב בארוחה לא התעלה מעבר למקובל בז'אנר השיפודיות, ולכן קצת קשה לראות באחים שיפודיית גורמה. מצד שני, היא נראית מתאמצת מכדי להיחשב לשיפודייה רגילה. חלק מהמנות טובות, ונראה לנו שהנהגת דיל עסקי אטרקטיבי יותר תהפוך את האחים ללוקיישן מוצלח לצהריים עבור העובדים והחיילים במתחם.

ת"ז

שם: האחים

ז'אנר: שיפודיית גורמה

מיקום: אבן גבירול 12 ת"א, 03-6917171

מחיר העסקית: 78–23 שקל, א'־ה', 12.00–17.00

התחככות: כמעט לגמרי על טהרת המין הגברי

שירות: פמיליארי מדי אך זריז ומקצועי

כשרות: אין

חניה: בתשלום באחד מחניוני האזור

נגישות נכים: נוחה, אך אין נגישות לשירותים

שורה תחתונה: הלוק גורמה, האוכל לא

תגיות