אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ליאו ליידרמן: "אנחנו לא עומדים בפני 'תחתית כפולה'" צילום: אוראל כהן

ליאו ליידרמן: "אנחנו לא עומדים בפני 'תחתית כפולה'"

היועץ הכלכלי הראשי של בנק הפועלים בפורום קיסריה: "עם זאת, משקלם של השווקים המתעוררים בצמיחה העולמית ימשיך לעלות על חשבון ארה"ב, בהנחה שיידעו להתמודד עם העלייה בכמות ההון המוזרמת אליהם"

20.06.2011, 16:30 | תומר זלצר

פרופ' ליאו ליידרמן, היועץ הכלכלי הראשי של בנק הפועלים ציין בהופעתו בפורום קיסריה כי "אנחנו לא עומדים בפני 'תחתית כפולה', אבל משקלם של השווקים המתעוררים בצמיחה העולמית ימשיך לעלות על חשבון ארה"ב, בהנחה שהשווקים המתעוררים יידעו להתמודד עם העלייה בכמות ההון הזורמת אליהם".

לדבריו, "במשבר האחרון השווקים המתעוררים שימשו כגורם מייצב, וזו תופעה חדשה. אנחנו רואים עכשיו עלייה בזרמי ההון לשווקים המתעוררים וכתוצאה מכך עלייה במספר הנפקות ההון והמניות של חברות בשווקים המתעוררים. המשקיע העולמי שמחפש תשואות יותר גבוהות מאלו שמציעות אגרות החוב במערב (בגלל הריביות הנמוכות) - מתעניין מאוד בהשקעות בשווקים המתעוררים. העלייה בזרמי ההון פנימה לשווקים המתעוררים, עלול לסבך את ניהול המדיניות המוניטרית בשווקים המתעוררים עקב לחצים אינפלציוניים. כך הבנקים המרכזיים בשווקים המתעוררים עשויים להעלות את הריבית כדי להתמודד עם עליית האינפלציה – ומהלך זה לכשעצמו יגביר עוד יותר את קצב זרם ההון פנימה".

פרופ' ליידרמן התייחס גם למשבר החוב ביוון: "מה שאנחנו רואים זה מאמץ של ה-IMF והאיחוד האירופי לספק נזילות ליוון כדי שתצליח לעמוד בהתחייבויות הריבית שלה ביולי ובאוגוסט; ובנוסף לכך לספק חבילת חילוץ שנייה של 110 מיליארד יורו כדי לספק את צרכי המימון של יוון עד 2013. החשש המרכזי בשווקים הוא שאולי נצליח לפתור בטווח הקצר את בעיית הנזילות, אבל זה לא יהפוך את יוון לבעלת כושר פירעון בטווח הבינוני והארוך. יש 100% קונצנזוס בקרב פרופסורים לכלכלה - דרך קמת רוגוף, פול קרוגמן, נוריאל רוביני ובוב שילר - שבלי השתתפות מסוימת של המגזר הפרטי ובעלי אג"ח, תוכנית החילוץ לא תצליח".

תגיות