אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
איגוד תעודות הסל לבג"ץ: "האכיפה המינהלית תביא לפשיטת רגל של יועצים" צילום: בועז אופנהיים

איגוד תעודות הסל לבג"ץ: "האכיפה המינהלית תביא לפשיטת רגל של יועצים"

בעתירה נטען: "חשב בחברה ישלם סכום הגדול פי מאה ממשכורתו החודשית - בלי אפשרות להתגונן בפני שופט. באופן מעשי, הקנה החוק סמכות להביא לפשיטת רגל מיידית"

23.06.2011, 07:50 | מארק שון

איגוד תעודות הסל שבלשכת המסחר ואיגוד חברי הבורסה לניירות ערך שאינם בנקים עתרו אתמול לבג"ץ נגד חוק האכיפה המינהלית של רשות ניירות ערך שקובע כי הביטוח המקצועי לא יכסה עבירות מינהליות מסוימות שמוגדרות בחוק.

"כשם שלא יהיה רופא או מהנדס שיסכים לעסוק בעבודתו ללא הגנה ביטוחית, כך אין לחייב חשב או יועץ השקעות לפעול כשחרב עיצומים מונחת על צווארו", נכתב בעתירה שהוגשה נגד משרדי האוצר והמשפטים ונגד רשות ני"ע שבראשה עומד שמואל האוזר, באמצעות עורכי הדין ד"ר רלי לשם, איסר בירגר ואדם שפירא ממשרד מיתר ליקוורניק גבע & לשם ברנדויין. האיגודים מזהירים גם כי החוק הזה הוא רק הסנונית הראשונה בדרך, לכל הרגולטורים שיבקשו סמכויות אכיפה נוספות. בימים אלה כבר מונחת על שולחן הכנסת הצעת חוק רחבה שעתידה להעניק סמכויות אכיפה למפקח על הביטוח ושוק ההון.

במסגרת העתירה מובאות כמה דוגמאות כדי להמחיש את הפגיעה הצפויה בעובדים. אחת הדוגמאות הקיצוניות היא ענישה של חשב בחברה שלא הבליט פרט בתשקיף שמחייב הבלטה, שעל פי החוק ייתכן שיחויב אישית בתשלום קנס של 400 אלף שקל. "זהו סכום הגדול פי מאה ממשכורתו החודשית ברוטו. באופן מעשי, הקנה החוק סמכות להביא לפשיטת רגל מיידית".

העותרים מביאים לחיזוק את דבריו של הח"כ לשעבר חיים אורון, שאמר ביולי 2010 כי "אם לא יהיה ביטוח, לא יהיה בן אדם אחד נורמלי שילך לעבוד בעבודה הזאת, כי הוא צפוי לאבד את הבית שלו". העותרים טוענים כי האיסור על התקשרות בהסכמי ביטוח מהווה פגיעה חמורה ולא חוקתית בזכויות יסוד של העובדים כגון חופש העיסוק, הזכות לקניין, עקרון השוויון וחופש החוזים.

עו"ד רלי לשם אמר, כי "עובד זוטר עשוי למצוא עצמו חייב אישית בסכומים דמיוניים מבלי שתינתן לו הזכות להגן על זכויותיו בפני שופט. האיסור על שיפוי וביטוח מהווה איום חמור ויוצר הרתעה בלתי סבירה כלפי מי שמבקשים לעסוק בשורה רחבה של מקצועות, בעוד שעובדים בשורת מקצועות חשובים אחרים זכאים לרכוש ביטוח בגין מעשי רשלנות וטעויות מקצועיות שלהם".

ממשרד האוצר והמשפטים והרשות לני"ע לא נמסרה תגובה.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
חזרה לימי האינקוויזיציה
מדובר בחוק דרקוני ומגלומני של פקידים אטומים שמחפשים לחפות על חוסר האונים שלהם. במקום להעלות את איכות האנשים העוסקים ברגולציה, הם בוחרים להבריח מהשוק כל אדם איכותי שעומד מולם. אם כבר בוחרים ברדיפה אישית, צריך לאזן את זה ע"י הטלת קנסות פרסונליים על פקידים שלא הצליחו למנוע כשלים והונאות בחברות שעליהן מפקחים. אולי אז, במקום לרדיפה קטנונית, יתמקדו בסיכונים האמיתיים.
רמבם  |  25.06.11