אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שיעור האבטלה ממשיך לרדת - 5.8% באפריל צילום: shutterstock

שיעור האבטלה ממשיך לרדת - 5.8% באפריל

זאת לעומת שיעור של 5.9% במרץ. מהלמ"ס נמסר כי באפריל 2010 עמד שיעור האבטלה על 6.7%

23.06.2011, 13:21 | כתב כלכליסט

שיעור האבטלה ממשיך לרדת. על פי נתוני המגמה לחודש אפריל 2011, הגיע שיעור הבלתי מועסקים ל-5.8% מכוח העבודה האזרחי. כך נמסר מהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, על סמך חישוב נתוני המגמה החודשיים - מתוך "סקר כוח אדם".

לפי נתוני הלמ"ס שמתפרסמים היום, מדובר בהמשך של מגמת הירידה בשיעור האבטלה, לאחר שבחודש מרץ עמד שיעור האבטלה על 5.9%, בפברואר על 6% ובינואר 2011 על 6.1%. בחודש המקביל אשתקד, אפריל 2010, עמד שיעור האבטלה על 6.7%.

יוזכר, כי בלתי מועסקים הם אנשים שלא עבדו אפילו שעה אחת בשבוע הקובע וחיפשו עבודה באופן פעיל בארבעת השבועות האחרונים שקדמו לו, על ידי רישום בלשכות העבודה, על ידי פנייה אישית או בכתב למעסיק וכו', והיה באפשרותם להתחיל לעבוד בשבוע הקובע, אילו הוצעה להם עבודה מתאימה.

נתוני המגמה של שיעור הבלתי מועסקים חושבו לאחר ניכוי השפעות עונתיות וגורמים בלתי סדירים. יצוין, כי נתוני המגמה נאמדים מחדש מדי חודש, תוך שימוש בנתון העדכני ביותר. 

ממשרד ראש הממשלה נמסר, כי רה"מ בנימין נתניהו בירך על נתוני האבטלה הנמוכים בישראל מזה עשרות שנים ואמר שזוהי תוצאה של המדיניות הכלכלית אותה הוא מנהיג עם שר האוצר יובל שטייניץ ונגיד בנק ישראל סטנלי פישר.

שר האוצר, יובל שטייניץ, ברך על הנתונים המרשימים ואמר כי "הנתונים מעידים על הצלחת המהלכים שנוקטת הממשלה ועל חוסנו של המשק. בין היתר, אנו פועלים ללא הרף למען עידוד השקעות בישראל, הרחבת מפעלים, ושילוב ערבים וחרדים בשוק העבודה, וכעת אנו רואים את התוצאות בשטח".

עוד הוסיף השר כי "בשיאו של המשבר, לפני כשנתיים באפריל 2009, הכרזתי על יעד היסטורי של קידומת 5 בשיעור האבטלה תוך 4 שנים. לשמחתי, היעד ההיסטורי של רמת האבטלה הנמוכה בתולדות ישראל - וכל זאת על רקע האבטלה ההמונית באירופה ואמריקה - הושג תוך שנתיים בלבד".

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
אין בושה
אין בושה פשוט מרמים את הציבור, על איזו סטטיסטיקה מדובר בכלל ושרוב הציבור המובטל מיצא את ההיתחיבות שלו לחתום "בלישכות העבודה" . ואיפה הוא עכשיו? יש למישהו תשובה? ואיפה ניבחרי הציבור שלא מיתבישים ולא מגיבים על האמת והם יודעים טוב את האמת. וזו המדינה שבא אנו חיים מיסים גבוהים , ארנונה, מים וכ'ו. ואת אלה שלמעלה את מי זה מעניין.
אבישי בשארי , צפת  |  24.06.11
6.
זה מה שנקרא ישראבלוף
כבר יותר משנה וחצי, הפוליטיקאים מנסים להראות שיעורי אבטלה קטנים. כמובן, שהם מסתמכים על מדגמים שבעצמם מסתמכים על סטטיסטיקה של דורשי עבודה בלשכות משרד העבודה. האמת בשטח היא שמי שאינו זכאי לדמי אבטלה יותר, וקבוצה הולכת וגדילה של כאלה יש במדינה, בד"כ ינסה את מזלו כדורש עבודה, מחוץ למסגרת של משרד העבודה. כן, אני מתכוון לסביבות 65% מפוקדי הלשכה, לאחר שחתימה שבועית או דו-שבועית עולה רק זמן וכסף נסיעות אך אינה מספק לא פרנסה ואף לא הכשרה או תמיכה!! חלק לא קטן מן הציבור הזה, ההולך וגדל שייך למעמד האקדמאים, כלומר הנדסאים ומעלה, שהשתייכו לפני סוף 2007 למעגל העבודה ולמעמד הסוציואקונומי הכל-כך מדוכה במדינה שנקרא גם המעמד הבינוני. בנוסף, לא אחדש כשאעריך כי פילוח הגילאים הוא בין 34 - 55. כן, אנשים שראוי שעקב הנסיון שהם מביאים יקבלו קצת יותר, אבל הערך המוסף של אותו נסיון אינו נחשב מספיק בעייני מעבידים כיום. רבים מבין הקבוצה הנ"ל היו מגמישים עמדות שכר ובלבד לעבוד!!, אך ההזדמנויות שניתנות להם לחזור למעגל העבודה הן אפסיות במספרן ומצומצמות בהיקפן. אז בבקשה לא לחזור על השטות הפוליטית של "האבטלה ירדה ב... אחוז", שהרי זו טחינה מחדש של בלוף שאף בר דעת אינו מקבל או מאמין לא, למעט אולי הפוליטיקאים עצמם.
23.06.11
לכל התגובות