אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
10 מקרים שבהם זה בסדר לשקר לבוס צילום: shutterstock

10 מקרים שבהם זה בסדר לשקר לבוס

"מדבר שקר תרחק" - כתוב במקורות. אך האם זה באמת תמיד משתלם? יש מקרים שבהם אתם פשוט חייבים לשקר לבוס

23.06.2011, 22:29 | סוכנויות הידיעות

"מדבר שקר תרחק" - כתוב במקורות. אך האם זה באמת תמיד משתלם? כנראה שלא. ישנם מקרים שבהם אתה חייב לעצמך (ואפילו לחברה) לשקר לבוס.

1.כשהשקר אינטגרלי לעבודה

יש עבודות שבהגדרה מחייבות לשקר לציבור. אם כזו העבודה שלכם, עדיף שתשמרו על עקביות. אם אתם לדוגמה מנהלי יחסי הציבור של חברת כרייה או טבק. אם תהיו ציניים כל פעם שאתם מדברים על הבוס, רק תיתפסו כצבועים גדולים יותר. עדיף לשמור על עקביות בסיפור ולוודא שהוא אמין למדי. אם כרתתם ברית עם השטן, זה פשוט טיפשי לא לשמור על עקביות בשטניות שלכם.

2.כשמגנים על חברים לעבודה

אם יש לכם מידע אישי על אחד העובדים, אתם חייבים לשמור על דיסקרטיות, גם אם הבוס שואל באופן ישיר. אין פירוש הדבר שאתם צריכים לחפות על פשע. אך אם למשל אתם מודעים לכך שיוסי לקח יום מחלה בגלל שבילה עד מאוחר לילה קודם לכן, זה לא התפקיד שלכם להיות השטינקרים של המשרד. כך גם לגבי פאשלות שקורות בעבודה אך הן מחוץ לתחום הסמכות שלכם. ייתכן ואתם יודעים מי אשם, אך זה לא אומר שאתם צריכים לרוץ לספר לבוס. בעסקים כדאי לכם לא להתערב בעניינים לא שלכם. פשוט הדגישו שלכם אין מושג, גם אם למעשה אתם יודעים בדיוק מה קרה.

3. כשאתם מחפשים עבודה

יש לכם זכות לחפש עבודה חדשה... מבלי לסבול מההשלכות של ההחלטה הזו. אם יתגלה שאתם מחפשים הזדמנויות חדשות אתם עשויים להיענש באיבוד מעמד או סמכויות. אפילו עשויים לפטר אתכם לפני שתמצאו את העבודה שרציתם. אם הבוס שלך מגלה שאתם רוצים לעזוב, הרגישו חופשי לספר שקרים שיעזרו לכם לשמור על חיפוש העבודה בסוד.

רצוי לצחוק מבדיחות קרש של הבוס, צילום: shutterstock רצוי לצחוק מבדיחות קרש של הבוס | צילום: shutterstock רצוי לצחוק מבדיחות קרש של הבוס, צילום: shutterstock

4. כשהשקר הופך את הבוס ליעיל יותר

מבזק חדשות: הבוס שלכם הוא בן אדם ובעל רגשות אנושיים. אם הבוס שלכם עומד לערוך מצגת גדולה או לחתום על הסכם חשוב עבור החברה, זה לא הזמן לחשוף אמיתות לא נעימות שעשויות להסיח את דעתו. לדוגמה ביום שבו הבוס עורך מצגת לוועדת התקציב שמציגה תמונה ורודה של ההצלחה הנוכחית והפוטנציאל העתידי, רצוי לא לספר לו שחוזה גדול בוטל שכן הוא עשוי לאבד את העשתונות ולדפוק את המצגת.

5. כשבוסים שואלים על ההופעה שלהם

בוסים, כמו כל אחד אחר, יכולים להיות יהירים או חסרי ביטחון לגבי המראה החיצוני שלהם וזה טבעי שהם מבקשים עצות או חיזוקים. עם זאת, גם אם אתם מומחי אופנה, רצוי שתשמרו את הדעות שלכם לעצמכם ואל תמהרו להעניק להם טיפים לשיפור.

6. כשבוסים מספרים בדיחות קרש

הטבה לא רשמית בלהיות בוס היא שהעובדים חייבים לצחוק מהבדיחות שלו. גם אם זו הפעם העשירית שאתם שומעים את הבדיחה (שלא הייתה מצחיקה גם בפעם הראשונה), עליכם לבטא סוג מסוים של שעשוע. נכון, זה מעט משפיל, אבל לפחות הבוס שלכם מנסה להיות מבדר, וכנראה צריך לעודד כל ניסיון של הבוס להתנהג כמו בן אדם. וזה לא עולה לכם דבר. עם זאת, אל תגזימו בתגובה.

אם הבוס משקר, גם לכם מותר, צילום: shutterstock אם הבוס משקר, גם לכם מותר | צילום: shutterstock אם הבוס משקר, גם לכם מותר, צילום: shutterstock

7. כשהטפשות של הבוס יוצרת עוד עבודה

לפעמים הבוסים פשוט מפריעים. כשזה קורה זה התפקיד שלכם להרחיק אותם, אפילו אם זה דורש מכם לשקר. נניח לדוגמה שאתם עובדים במכירות, והמנהל שלכם, שהיה מאוד מוצלח אי שם בתקופת הדינוזאורים, מתעקש להצטרף לפגישות שלכם ולנסות לסגור את העסקה... ולמעשה מעצבן לגמרי את הלקוחות, זה בסדר גמור לשקר לגבי לוח הזמנים שלכם על מנת לשמור מרחק מהבוס. נכון, אתם עובדים עבור הבוס, אבל אתם לא מחויבים להקל עליו להפוך את העבודה שלכם למייגעת יותר.

8. כשהבוס שלכם משקר לכם קודם

יש הסכם לא כתוב בין בני אדם: אתה לא תשקר לי ואני לא אשקר לך. אולם בעסקים, ההסכם הזה לרוב נתפס כחד צדדי. העובד תמיד צריך לומר את האמת, בעוד שהבוס מורשה לשקר ולהיות פטור מעונש אם זה באינטרס של החברה. כשהבוסים מספרים שקרים על משכורות, קידומים, פיטורים, שעות עבודה וכן הלאה הם פועלים בניגוד להתנהגות אתית אנושית. לפיכך, אין להם יותר את הזכות לבקש כנות מכם. אתם כמובן יכולים לבחור לומר את האמת, אם זה רצונכם אך אינכם מחויבים לכך יותר.

9. כשהאמת טומנת בחובה עונש

אם הבוס שלכם נוטה לירות בשליחים, אין לכם כל מחויבות להיות השליח שיירו בו. כלומר, כשהבוסים לא יכולים להתמודד עם האמת, ולמעשה כלל אינם רוצים לשמוע אותה, אתם לא עושים להם טובה בזה שאתם משליכים להם את האמת בפרצוף. הם יבינו לבד בסופו של דבר... כנראה אחרי שכבר תלכו.

10. כשזה לא עניינם

יש בוסים חטטנים, ויש חברות שלא מכבדות את הפרטיות של העובדים, וזה לא בסדר מצידם. אם הבוס שלכם מחליט לתחקר אתכם על האמונות הדתיות, הדעות הפוליטיות, החיים האישיים או הנטייה המינית שלכם או אפילו על הרגלי אכילה, סוג הסיגריות שאתם מעשנים או כל דבר אחר שאין לו השפעה ישירה על הביצועים שלכם בעבודה, אין לכם שום מחויבות לענות בכנות. יש לכם כל זכות לשמור על כל דבר הנוגע לחיים הפרטיים שלכם כסוד מפני הבוס, אפילו אם פירוש הדבר לשקר.

תגיות