אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שרי החקלאות של מדינות ה-G20 גיבשו תוכנית למלחמה בעליית מחירי המזון בעולם צילום: בלומברג

שרי החקלאות של מדינות ה-G20 גיבשו תוכנית למלחמה בעליית מחירי המזון בעולם

השרים החליטו להקים מאגר נתונים חקלאי ולהגביל את איסורי הייצוא על מוצרים חקלאיים כדי להילחם במה שכינה סרקוזי "מגיפת התייקרות המזון"

23.06.2011, 19:11 | בלומברג
שרי חקלאות ממדינות ה-G20 הסכימו להקים מאגר נתונים חקלאי ולהגביל את איסורי הייצוא על מוצרים חקלאיים כדי להתמודד עם מה שכינה נשיא צרפת, ניקולא סרקוזי, "המגיפה של עליית מחירי המזון".

ההסכם גם כולל קריאה לרגולציה בשוק העולמי, הגברת הייצור החקלאי ופיתוח הצעה למאגרי חירום של מזון, כך לפי הודעה שפרסמו השרים לאחר פגישתם בפריז היום (ה'). מזון למטרות הומניטאריות לא יכלל באיסורי ייצוא, כך אמר שר החקלאות האמריקאי, טום וילסק.

התוכנית היא "ניצחון על הרעב", אמר שר החקלאות הצרפתי ברונו לה מאייר במסיבת עיתונאים שהתקיימה לאחר פגישת השרים. מאגר הנתונים יפותח "במהירות", הוא הוסיף.

מחירי החיטה הוכפלו בשנה האחרונה לאחר שרוסיה ואוקראינה צמצמו את הייצוא בעקבות בצורת שפגעה בייבול. זה התווסף למחירי המזון שהגיעו לרמות שיא, ואשר לפי הבנק העולמי הביאו 44 מיליון בני אדם לעוני מאז יוני בשנה שעברה. מדינות יוציאו 1.29 טריליון דולר על ייבוא מזון השנה, הסכום הגבוה ביותר בהיסטוריה, ו-21% יותר מ-2010, כך לפי הערכות של האו"ם.

"התנודתיות במחירים היא מגיפה לחקלאים ולצרכנים", אמר סרקוזי בנאום בפני שרי החקלאות אתמול. "היא יכולה להוביל אוכלוסיות שלמות לרעב ועוני", הוסיף.

"מאוד חשוב שתהייה שקיפות", אמר אבה אופון, אנליסט לבלומברג. "השוק לא מספק מספיק סימנים לחקלאים ולסוחרים" לגבי כך שיש להגביר את התפוקה ולפצות על הפסדים פוטנציאלים לייבולים במדינות המייבאות.

בפעם האחרונה שמחירי המזון גאו, בין 2007 ל-2009, יותר מ-60 מהומות בעקבות כך התרחשו ברחבי העולם. מדינות ה-G-20 מחזיקות 65% מכלל הקרקעות החקלאיות בעולם ואחראיות ל-77% מייצור הדגנים העולמי.

תגיות