אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

דיוויד פישר, סגן נשיא בפייסבוק: "ניחשב למשוגעים אם לא נפתח כאן מרכז פיתוח"

בנו של נגיד בנק ישראל: " כרגע אין לפייסבוק תוכניות לפתוח מרכז פיתוח בישראל. אנחנו בסך הכל חברה קטנה עם מרכז פיתוח אחד בפאלו אלטו בקליפורניה ואין לנו סניפי מו"פ בעולם. אולי בנקודה מסוימת בזמן נגיע לישראל"

23.06.2011, 23:28 | אסף גלעד

"אין לפייסבוק תכניות לפתוח מרכז פיתוח בישראל בזמן הקרוב". כך אומר דיוויד פישר, סגן נשיא לפרסום בפייסבוק, בראיון ל'כלכליסט'. פישר הגיע יחד עם אביו, נגיד בנק ישראל סטנלי פישר, לפאנל משפחתי במועדון יזמי ההייטק 'גראז' גיקס' בחולון. "פייסבוק היא בסך הכל חברה קטנה. יש לנו רק מרכז פיתוח אחד בפאלו אלטו בקליפורניה ואין לנו סניפי מו"פ בעולם. אולי בנקודה מסוימת בזמן נגיע לישראל, אבל אין לנו תכניות כאלה כרגע. רכשנו כאן את סנאפטו - רכישה מצוינת בהיבט של המוצר והאנשים, ומעבר לכך , ישראל היא עבורנו שוק של מעל לשלושה מיליון משתמשים. ישראל היא המדינה בעלת שיעור השימוש הגבוה ביותר ביחס לאוכלוסיה, ולכן אני כל כך שמח לבוא ולבקר כאן".

מאוחר יותר, במהלך דיון בהנחיית המשקיע הסדרתי יוסי ורדי במועדון ה'גראז' גיקס' בחולון, היה פישר נחרץ יותר: "אנחנו ניחשב למשוגעים אם לא נפתח כאן מרכז פיתוח, אבל כל דבר בעיתו. אני מעריץ את היזמים הישראלים שייחודיים בכך שלא חוששים מכשלון , כאלה שמנסים לבנות חברות שוב ושוב עד שמצליחים."

פייסבוק הפכה לכלי לגיטימי בכל מחאה. בעולם העברי מדובר במחולל למהפיכה ובישראל היא סייעה להביא למהפיכת המחירים בעקבות מחאת הקוטג'.

 "אין לי דיעה לגבי מחאת הקוטג' , אבל אני יכול לומר שפייסבוק הפכה לכלי להבעת דיעות ולהעצמת פרטים וקבוצות".

עוד אמר פישר בתגובה לשאלה על ערכה של פייסבוק שהגיע לפי המגזין וול סטריט ג'ורנל ל- 100 מיליארד דולר, כי "אנחנו לא כל כך מודאגים בחברה מהשווי שמדביקים לנו. אנחנו בעיקר עסוקים בפיתוח המוצר. יש לנו עוד הרבה לאן לצמוח, בישראל ובעולם".

 אביו של דיוויד, סטנלי פישר, הביע במהלך הדיון שנערך תמיכה במכירת חברות ישראליות לזרות, כפי שקורה לעיתים קרובות ב'אקזיטים' בעולם ההייטק. "בכיר אירופי התחלחל לשמוע שהישראלים מכרו את ישקר של סטף ורטהיימר לידיו של וורן באפט. קצת היה לי קשה להבין מדוע הגיב כך, הרי הכלכלה הישראלית רק צומחת כתוצאה מהשקעות זרות שנכנסות לכאן. יש רבים שמתלוננים על שכר הבכירים, אבל אותם בעלי דיעה מוחאים כפיים כאשר שישה יזמים ישראליים מוכרים את החברה שלהם ב- 500 מיליון דולר. ואני יכול להבין אותם: כל מנכ"ל של בנק הוא בר החלפה, אבל יזמים שהקימו חברה ומכרו אותה לידי חברה אמריקאית , הם אלה בעצם שבנו את החברה במו ידיהם, ומגיע להם תגמול יאות. ההייטק הישראלי הוא נקודה לאופטימיות, אבל יש הרבה בעיות במדינה שעוד צריך לפתור: מדאיג אותי מצב החינוך , התשתיות, ועוד רשימה ארוכה של בעיות שאני יכול למנות כאן. יש עוד הרבה מה לתקן".

תגיות