אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רה"מ בביקורו בים המלח: בתוך חודש נתחיל ביישום פתרון לבעיית הצפת המלונות צילום: אלכס קולומויסקי

רה"מ בביקורו בים המלח: בתוך חודש נתחיל ביישום פתרון לבעיית הצפת המלונות

בנימין נתניהו: אטיל על ראש אגף התקציבים בטרם עזיבתו ועל החשכ"ל החדשה לגבש המלצה לביצוע הפתרון תוך 21 יום. אם אפשר בהסכמה עם המפעלים ואם אי אפשר נמצה את כל האופציות, כולל המשפטיות

27.06.2011, 14:29 | ליאור בן דוד ויסמין גיל

"באנו להציל את ים המלח. אנחנו מחוייבים גם לתיירות, גם לתעשייה וגם לנוף", כך אמר היום ראש הממשלה, בנימין נתניהו, בסיורו היום באזור המלונות בים המלח, על מנת לבחון מקרוב את בעיית ההצפה המאיימת על אתר המלונות והתשתיות באזור.

"כל הממשלות בעבר דיברו והממשלה שלי עושה, קיבלתי המלצה לפעולה משר התיירות ומהשר להגנת הסביבה גלעד ארדן. הפתרון המועדף הוא קציר מלא של המלח. אני מוכן לבדוק את ההמלצה ולהטיל על ראש אגף התקציבים בטרם עזיבתו ועל החשכ"ל החדשה, מיכל עבאדי, לגבש המלצה לביצוע הפתרון תוך 21 יום. אם אפשר בהסכמה עם המפעלים ואם אי אפשר נמצה את כל האופציות, כולל המשפטיות. אני מקווה שתוך חודש מהיום נתחיל ביישום הפתרון שכולם מחכים לו", הוסיף.

ים המלח, צילום: עמית שאבי ים המלח | צילום: עמית שאבי ים המלח, צילום: עמית שאבי

דב ליטווינוף, ראש המועצה האיזורית תמר, אמר "זהו ביקור בעל משמעות היסטורית, ההחלטות ישפיעו על המשך ההתיישבות הציונית באיזור. זו ההזדמנות האחרונה לעשות את מה שנכון".

כעת מתקיים דיון סגור לתקשורת בהשתתפות רה"מ, שר האוצר, שר המשפטים, השר להגנת הסביבה, תיירות ושר הפנים ומנכ"לי המשרדים בבניין המועצה האיזורית תמר בנווה זהר. בדיון יציגו את עמדתם גם נציגי כיל ובראשם עקיבא מוזס, מנכ"ל כיל, נציגים של התאחדות המלונות ונציגי המועצה האיזורית והחברה הממשלתית להגנת ים המלח.

איזור המלונות בים המלח נמצא בשנים האחרונות בסכנת הצפה, בשל עליית מפלס המים בבריכה מס' 5 של מפעלי ים המלח. כחלק מתהליך הפקת האשלג בבריכה, עולה המפלס בכ- 20 ס"מ בכל שנה, עקב שקיעת המלח בקרקעית.

שלוש החלופות לפתרון שהוצגו בפני ראש הממשלה: ביצוע קציר המלח שהצטבר בקרקעית הבריכה, יצירת סוללה (לגונה) ייחודית לבתי המלון, והריסת בתי המלון והעתקתם למקום חדש, גבוה יותר.

בסיור השתתפו השר להגנת הסביבה גלעד ארדן, שר התיירות סטס מיסז'ניקוב, שר האוצר יובל שטייניץ, שר הפנים אלי ישי ושר המשפטים יעקב נאמן.

פדרמן לנתניהו: הפתרון היחיד - קציר המלח

מהתאחדות המלונות בישראל נמסר כי נשיא ההתאחדות, עמי פדרמן, שנכח אף הוא בסיור, "אמר לראש הממשלה ולשרים כי קציר מלח מלא הוא הפתרון האחד והיחיד בים המלח, אשר מאפשר דו קיום בין הסביבה, התעשייה והתיירות, ומוטב לבצע זאת שעה אחת קודם. כל הצעה אחרת משמעה דחיית מועד הקציר. בכל מקרה, בשנת 2030 יהיה צורך בקציר מלא וזאת עובדה שמקובלת על כל הגורמים המעורבים בנושא".

פדרמן דיווח לראש הממשלה ולשרים כי בים המלח 15 מלונות ובהם למעלה מ-4,000 חדרים. התפוסה במלונות האזור בשנה שעברה עמדה על 74%, "והייתה הגבוהה ביותר מבין כלל האזורים בארץ", אמר. עוד ציין כי במלונות ים המלח מועסקים כ-4,000 עובדים באופן ישיר ועוד כ-8,000 בעקיפין, מערד, דימונה, כסייפה ומישובים נוספים בנגב.

"ההחלטה ההיסטורית לבצע קציר מלח מלא בים המלח תציל את המלונאות באזור ואת מקום עבודתם של עובדי המלונות", אמר פדרמן, "עם קבלת ההחלטה תוכל המלונאות בים המלח להתפתח בראש ובראשונה על ידי הרחבת המלונות הקיימים ולאחר מכן באמצעות בניית מלונות חדשים".

 

תגיות