אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"חוזה משרד הביטחון שינה לנו את השנה"

דני נויברגר, המנכ"ל הטרי של EMC ישראל, מרוצה מהשנה הראשונה לתפקידו. "שוק האחסון התאושש מהעצירה של 2009 ורשם עלייה של 40% ב-2010", הוא אומר. "החוזה עם משרד הביטחון ייתן לנו גישה ללקוחות חדשים"

29.06.2011, 10:57 | מאיר אורבך

שנת 2010 היתה שנת היציאה מהמשבר של שוק ה-IT המקומי. עבור ענקית האחסון הבינלאומית EMC, היתה 2010 שנה של התאוששות מהעצירה שספגה החברה ב-2009. "ב-2010 ארגונים הגדילו את הרכישות שלהם בסדר גודל של 40%", מצהיר דני נויברגר, מנכ"ל EMC ישראל בראיון מיוחד ל"כלכליסט".

נויברגר נכנס לתפקידו במרץ 2010. לפני כן כיהן כמנהל תחום העסקים הקטנים והבינוניים במיקרוסופט במזרח התיכון ובאפריקה. "השנה הראשונה שלי בתפקיד מנכ"ל EMC ישראל היתה שנה מאוד טובה", הוא אומר. "גדלנו ב-71%. היו פה מספר תופעות שהשתלבו יחד - ב-2009 הרבה ארגונים לא קנו מערכות ופתרונות, אבל ב-2010 כל שוק האחסון צמח. כמו כן, בשנה האחרונה התחלנו לעבוד באופן נרחב יותר עם עסקים קטנים ובינוניים, זאת באמצעות מודל עסקי חדש שבו אנו עובדים רק באמצעות שותפים עסקיים. אני רואה תחרות רבה בתחום, בעיקר מצד חברת NetApp".

בשנה האחרונה זכיתם בחוזה של משרד הביטחון. מה זה אומר מבחינתכם?

"המכרז של משרד הביטחון הוא מאוד חשוב לנו. כל עוד לא היינו זכיין של משרד הביטחון לא יכולנו למכור מערכות לגופים הקשורים למשרד הביטחון, או לאלה שנדרשים לעבוד עם ספקים מורשים שלו. הזכייה במכרז מאפשרת לנו גישה למספר רב של לקוחות בתחום התעשיות הצבאיות והביטחוניות, וכן ליחידות רבות שלא היתה לנו כל גישה אליהן בעבר. זה תחום שחשוב לנו מאוד, ואנחנו מגייסים עבורו אנשי מקצוע כדי לתמוך בפעילות השיווקית שלנו בתחום".

איך הרכישות הגדולות של EMC משפיעות על החברה בישראל?

"EMC רכשה בשנה האחרונה מספר חברות, כמו אייסילון ודטה דומיין, שמרחיבות את מגוון המוצרים שאנחנו יכולים להציע היום בישראל. הלקוחות שלנו צמאים מאוד לפתרונות שמתאימים לצרכים שלהם, גם בתחום אבטחת המידע שאנחנו מציעים באמצעות RSA".

"הארגונים הגדולים יעברו לענן היברידי"

בכל הנוגע לתחום הענן, נויברגר לא סבור שהמעבר לשירותי ענן ישנה את צורכי האחסון של הלקוחות. "EMC צופה שהשינוי יתבטא בעלייה במספר הארגונים שיקימו לעצמם עננים פרטיים וספקי שירות שיקימו עננים ציבוריים", הוא אומר. להערכתנו, ארגונים קטנים יעדיפו שירותי ענן של ספקי שירות, ואילו הארגונים הגדולים ישלבו בין השניים ויקימו 'ענן היברידי'".

לדבריו, EMC לא תקים בעצמה ענן ציבורי - בניגוד למתחרים שלה. "EMC נהפכה עם סיסקו ו-VMware לשותפה טבעית של כל ספקי השירות הגדולים בעולם", הוא אומר. "מה שעוד ישתנה במעבר לענן פרטי או ציבורי המבוסס על טכנולוגיות של EMC היא היעילות – היכולת לדחוס את המידע, לצמצם כפילויות (דה דופליקציה), ולהקצות שטחי אחסון בצורה יעילה תוך אפשרות לשמור על אותה כמות דיסקים הרבה יותר מידע מאשר בעבר".

האם אתה סבור ששוק האחסון בישראל צפוי לצמוח בשל השינויים - הענן , BI וכדומה?

"השוק בישראל אינו שונה מהשוק העולמי והוא צפוי להמשיך לצמוח בקצב מואץ. תחזיות IDC במחקר השנתי היוצא בשיתוף עם EMC מדי שנה, מעריכות שהעולם הדיגיטלי יגדל פי 44 בעשור הנוכחי וב-2011 תגיע כמות המידע לנפח עצום של 1.8 זטה-בייט. גם בארץ שכיח מאד לראות לקוחות ארגוניים שגדלים בנפחי האחסון ב-50%-100% בשנה. במקביל ישנה ירידה מתמדת במחירי האחסון. יש מספר שינויים בעולם המחשוב שמניעים את הגידול בכמויות המידע: ארגונים שומרים היום הרבה יותר מידע לצורכי ניתוח נתונים ו-BI; ארגונים עוברים ממידע טקסטואלי לתמונות ולמידע בוידאו HD; ארגונים עוברים לשימוש נרחב בטאבלטים וסמארטפונים, ומעוניינים לשמור על כל המידע במרכז (VDI). כמו כן, הרגולציה המחייבת שמירה וגיבוי של רשומות אלקטרוניות".

תגיות