אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
טיפים בתחום התקשורת: כך תחסכו בהוצאות הסלולר צילום: shutterstock

טיפים בתחום התקשורת: כך תחסכו בהוצאות הסלולר

וגם: מה לעשות כאשר המחשב הישן מתקלקל, איך לחסוך בהוצאות הגלישה בחו"ל - וכיצד לאתר הוצאות מיותרות

03.07.2011, 08:18 | גילעד נס

60. לבדוק את זמן ההתחייבות

הפחתת קנסות היציאה בתחום הסלולר נכנסה לתוקף בפברואר, ומאפשרת להתנתק מהחברות בטרם הסתיימה תקופת ההתחייבות. המתנתקים משלמים קנס מופחת של 8% מסכום החשבון החודשי הממוצע, מוכפל במספר החודשים שנותרו להתחייבות. ההחלטה נועדה לשרת בעיקר לקוחות פרטיים, אך היא חלה גם על לקוחות המחזיקים עד 100 קווים, ולכן כוללת גם עסקים קטנים ובינוניים. עם זאת, זמן ההתחייבות ללקוחות עסקיים ארוך יותר מאשר ללקוחות פרטיים, ועומד על שלוש שנים (36 חודשים), ויש להביא זאת בחשבון.

61. לרכוש מכשירים סלולריים מחוץ לחברות

רבים אינם מודעים לכך שהם יכולים לרכוש מכשירי סלולר מחוץ לחברות הסלולר. לקוח פרטי או עסקי המגיע לחברת הסלולר עם מכשיר שרכש במקום אחר (אפילו בחו"ל, בתנאי שהמכשיר תואם לרשתות הישראליות), ומציג חשבונית המוכיחה את גילו של המכשיר, זכאי לקבל מחברת הסלולר את אותם תנאים שהיה מקבל לו היה רוכש את המכשיר ממנה. כך, למשל, אם החברה מציעה מסלול שבו מי שרכש ממנה סלולרי זכאי להחזר זמן אוויר חודשי בשווי 40 שקל, גם מי שיצטרף אליה עם מכשיר משלו יהיה זכאי להחזר הזה.

אפשר לרכוש מכשיר סלולר גם מחוץ לחברות התקשורת, צילום: בלומברג אפשר לרכוש מכשיר סלולר גם מחוץ לחברות התקשורת | צילום: בלומברג אפשר לרכוש מכשיר סלולר גם מחוץ לחברות התקשורת, צילום: בלומברג

62. לדבר מחו"ל בזול

נוסעים לחו"ל? אחת ההוצאות המפתיעות לרעה בעת השיבה לישראל היא החשבון הסלולרי. פתרון לכך הוא כרטיס SIM זר, שמאפשר לא לשלם על שיחות נכנסות ולזכות בתעריפים נוחים בהרבה לשיחות יוצאות במדינה שבה תהיו. SIM זר מאפשר לעתים אף שיחות זולות יותר לישראל, תלוי בחברה המקומית שממנה תרכשו את הכרטיס. עם זאת, בשיטה זו לא תהיו זמינים במספר הטלפון המקורי שלכם, ומי שיתקשר אליכם יחייג למעשה למספר בינלאומי וישלם את העלויות הנגזרות מכך.

לאחר שהצטיידתם ב־SIM זר תגלו שבחלק מהמדינות אפשר לרכוש עבורו חבילות גלישה של מאות מגה־בייטים בעלות נמוכה יחסית. כעת, כשאתם ניידים ומחוברים לאינטרנט, תוכלו להשתמש באחת מהאפליקציות שמציעות חברות הטלפוניה הקווית הישראליות: בזק (Bphone), סמייל (012phone), בזק בינלאומי (TukiTalk), פרי טלקום ו־Sipme. התקנת התוכנה ורישום אליה מעניקים לכם מספר טלפון עם קידומת ישראלית (האפליקציה של בזק מעניקה קידומת 03, השאר קידומת סלולרית). המתקשרים אליכם ישלמו תעריף של שיחה סלולרית מקומית בישראל, ואתם לא תשלמו על השיחה הנכנסת. שיחות יוצאות יעלו לכם כתעריף של שיחה מקומית בישראל. חלק מאפליקציות אלה זמינות רק לאייפון, וחלק גם לאנדרואיד.

63. להיפטר מהמחשבים במשרד

במקום לקנות מחשב חדש כאשר הישן מתקלקל או כשעובד חדש מצטרף לארגון, אפשר לשכור אביזר קטן (בגודל של עכבר) המכונה Easy PC, שמתחבר למסך ולמקלדת. כל התוכנות והמידע שעל ה־Easy PC יישמרו על מחשב מרכזי שמטופל, משודרג ומאובטח על ידי החברה שממנה שכרתם את האביזר (בארץ זו 013 נטויז'ן). אל התוכנות והמידע אפשר לגשת בכל זמן ומכל מקום, גם מטלפונים סלולריים. מעבר לשירות זה, אומרים ב־013 נטויז'ן, חוסך 98% מצריכת החשמל של המחשבים האישיים בעסק, מייתר את הצורך בשדרוגים תקופתיים של המחשבים והתוכנות, מייתר את הצורך בביקורי טכנאים ומאפשר לעסק הוצאה חודשית נוחה, במקום השקעה חד־פעמית גדולה.

64. לחסוך בהוצאות הגלישה בחו"ל

אם עלויות השיחה הסלולרית בחו"ל גבוהות, עלויות הגלישה גבוהות עוד יותר, ובמדינות רבות לא פרוסה תשתית אלחוטית (Wi-Fi) חינמית כמו בישראל. בעלי סמארטפונים יכולים להוריד את האפליקציה של Onavo, שבעזרת שימוש במחשוב ענן וטכניקות דחיסה שונות אמורה להוזיל את עלויות הגלישה בחו"ל.

013 נטויז'ן מציעה פתרון של חברת Webbing: מי שרוצה לגלוש בחו"ל יכול לשכור ממנה נתב סלולרי, שעם הפעלתו מאפשר חיבור אלחוטי לאינטרנט של עד חמישה מכשירים במקביל (מחשב נייד, IPAD, סמארטפון וכדומה). הנתב, שגודלו כגודל קופסת גפרורים, מאפשר לגלוש בחו"ל במחירים נוחים. Webbing מציעה גם מודם סלולרי הכולל כרטיס SIM המתאים למדינת היעד, ואפשר לחבר אותו למחשב הנייד והוא מאפשר גלישה בהיקף של 200 מגה ליום. תמורת השימוש במודם הסלולרי תשלמו 50 יורו לשבוע, והחברה מציעה גם חבילות חודשיות ויומיות.

65. להיפטר מטכנאי המרכזיות

אחד הפתרונות שספקי התקשורת החלו להציע בשנים האחרונות לעסקים קטנים ובינוניים (מעשרה עובדים ומעלה) הוא מרכזיית IP מנוהלת (IP Centrex). בעבר נדרש העסק לרכוש מרכזייה שמוקמה בתוך המשרד, ולשלם הן את עלותה הראשונית והן את עלות התחזוקה השנתית שלה. כיום אפשר להימנע מהצבת ציוד בתוך המשרד, ולהשתמש במרכזייה הנמצאת בשרתי חברת התקשורת שלכם. בשיטה זו כל התעבורה של השיחות מתבצעת על גבי רשת ה־IP, וכך אפשר להיות גמישים יותר בשימוש במערכת. במקביל, הלקוח נהנה מכל העדכונים שמבצע ספק התקשורת למרכזייה שלו, מבלי להזמין טכנאי למשרד.

קבלו מספר בינלאומי קבוע, צילום: shutterstock קבלו מספר בינלאומי קבוע | צילום: shutterstock קבלו מספר בינלאומי קבוע, צילום: shutterstock

66. לקבל מספר בינלאומי קבוע

מי שמרבה לנסוע לחו"ל או לשלוח לשם עובדים יכול לקנות מכשיר סלולרי בלי כרטיס SIM ייעודי לצורך זה. כך אפשר לשלוט טוב יותר בהוצאות על השיחות והגישה הסלולרית בחו"ל, ולהפריד אותם מההוצאות השוטפות. כמו כן, כרטיסי SIM זרים אפשר לשמור ולעשות בהם שימוש חוזר (להטעין אותם בזמן אוויר נוסף), בדרך כלל בטווח זמן מסוים, וכך יהיה לכם או לעובד מספר בינלאומי קבוע.

67. לאתר הוצאות מיותרות

כדאי לעבור על חשבונות התקשורת מדי חודש ולאתר הוצאות לא הכרחיות ושגויות. עסקים רבים משלמים בלי צורך על תיבת דואר אלקטרוני לספק האינטרנט, בשעה שהם משתמשים בכלל בתיבות דואר מגורם אחר. הוצאה מיותרת נוספת היא תשלום לספק על שירות אבטחת מידע והגנה מפני וירוסים, במקביל לשימוש במוצר דומה ברשת המשרדית.

כדאי לבדוק אם כל המכשירים והקווים המצויים בחשבונית אכן פעילים. הדבר אמור בייחוד לגבי תשלומים המכסים ביטוח ואחריות למכשיר החל מהשנה השנייה (בשנה הראשונה ניתנת אחריות בחינם אם המכשיר נרכש מחברת הסלולר). אם מכשירים אלו אינם פעילים ואין כוונה להשתמש בהם, אין טעם להמשיך ולשלם עבורם את תשלומי הביטוח והאחריות.

לשאר הטיפים לחצו כאן

 

תגיות