אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לראשונה זה חצי שנה - ירידה בייצוא הסחורות צילום|: SHUTEERSTOCK

לראשונה זה חצי שנה - ירידה בייצוא הסחורות

לפי מכון הייצוא, נרשמה ירידה של כ-3.5% בייצוא הסחורות באפריל-מאי. אבי חפץ, מנכ"ל המכון: הירידה בכל הענפים

03.07.2011, 10:28 | טל ליטמן

לאחר עלייה ממוצעת של כ-5.5% בייצוא הסחורות ללא יהלומים בששת החודשים האחרונים, חלה ירידה של כ-3.5% בייצוא הסחורות לעומת חודשים קודמים והוא הסתכם בכ-7.4 מיליארד דולר - כך עולה הבוקר (א') מנתוני מכון הייצוא לחודשים אפריל-מאי 2011.

לדברי אבי חפץ, מנכ"ל מכון הייצוא, זוהי הירידה הראשונה שנרשמה בהיקפי הייצוא מאז החודשים אוגוסט-ספטמבר 2010, אז ירד הייצוא בשיעור של כ-8%. חפץ ציין כי למרות הירידה בחודשיים האחרונים, לא ניתן לקבוע עדיין שחל שינוי מגמה בייצוא, שכן נתוני הייצוא בחודשים אפריל-מאי עדיין גבוהים בכ-5% ביחס להיקפי הייצוא בחודשים דצמבר-ינואר, ובכ-10% ביחס להיקפי הייצוא בחודשים אוקטובר-נובמבר.

החקלאים על קריסת אגרקסקו "מחפשים יצוא חקלאי חלופי" החקלאים מחפשים פתרונות בעקבות קריסת החברה: "מאכזב לראות שהמדינה נותנת לספינת הדגל של היצוא החקלאי לטבוע" נעמה סיקולר, 2 תגובותלכתבה המלאה

הירידה בהיקפי היצוא בהשוואה לחודשיים הקודמים באה לידי ביטוי בכל ענפי הייצוא: בענפי ההייטק נרשמה ירידה של 3.3%. בניכוי יצוא התרופות (שעלה בשיעור של כ-16%), חלה ירידה חדה של כ-8.3% ביצוא ההייטק, לסך של 2.1 מיליארד דולר. יצוא התרופות הינו היחיד מבין ענפי ההייטק שרשם עלייה בתקופה זו, והוא הסתכם בכ-1.3 מיליארד דולר.

יצוא ציוד התקשורת, הבקרה, והרפואי-מדעי רשם בחודשים אפריל-מאי השנה ירידה של 4% בהשוואה לחודשיים הקודמים, כך גם יצוא הרכיבים האלקטרונים, שירד בשיעור של 4.5%, ויצוא כלי הטייס שירד בשיעור חד של כ-30%.

ירידה בייצוא לארה"ב

הייצוא בענפי התעשייה המעורבת-עילית ירד באפריל-מאי בשיעור של למעלה מ-10% בהשוואה לחודשיים הקודמים, והוא הסתכם בסך של 2.1 מיליארד דולר. גם הייצוא בענפי התעשייה המעורבת-מסורתית רשם ירידה במהלך אפריל-מאי לעומת חודשיים קודמים בשיעור של 4%, והסתכם בייצוא כולל של 1.2 מיליארד דולר. הייצוא בענפי התעשייה המסורתית נותר ללא שינוי בהשוואה לחודשיים הקודמים, והסתכם בכ-356 מיליון דולר.

מניתוח נתוני הייצוא לפי גושי סחר, עולה כי בחודשים אפריל-מאי מסתמנת מגמה שלילית בייצוא לארה"ב. סך הייצוא לארה"ב הסתכם בתקופה זו בכ-1.9 מיליארד דולר, ירידה בשיעור של כ-7% לעומת חודשיים קודמים. מנגד, נרשמה עלייה של כ-12% בייצוא למדינות האיחוד האירופי והוא הסתכם בכ-2.7 מיליארד דולר. בייצוא למדינות אסיה נמשכה מגמת הגידול, ונרשם גידול נוסף של של כ-3% תוך שהוא מסתכם בכ-1.4 מיליארד דולר. ליתר המדינות נרשמה ירידה חדה של קרוב ל-22%.

שרגא ברוש, נשיא התאחדות התעשיינים: "הירידה ביצוא בחודשיים האחרונים הינה תוצאה ישירה של שחיקת כושר התחרות של היצוא הישראלי, זאת בשל שילוב של ייסוף השקל מחד והתייקרויות עלויות הייצור מאידך. זו התממשות של האזהרות שלנו מתחילת השנה ואני מקווה כי כעת יתיישבו כל הנוגעים בדבר לישיבה דחופה, על מנת לפעול במיידית לשיפור כושר היצוא עם דגש על הוזלת עלויות, עידוד השיווק בחו"ל ונקיטת צעדים התומכים בשער החליפין".

תגיות