אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בדיקת "כלכליסט": איך עדיף לדבר? שיחות הווידיאו של פייסבוק מול גוגל+ צילום מסך: Facebook

בדיקת "כלכליסט": איך עדיף לדבר? שיחות הווידיאו של פייסבוק מול גוגל+

הרשת החברתית הגדולה בעולם מגיבה במהירות לשירות ה-Hangouts של גוגל. איפה תמצאו איכות שיחה יותר טובה, איזה שירות מתאים יותר למשתמש הפשוט ולמה פייסבוק צריכה למהר ולהשיק וידיאו-צ'ט קבוצתי?

07.07.2011, 11:57 | עומר כביר

שבוע אחרי שגוגל חשפה את הרשת החברתית שלה, גוגל+, פתחה פייסבוק במתקפת נגד זריזה. אמש (ד') השיקה הרשת החברתית הגדולה בעולם שלושה פיצ'רים חדשים, והמנכ"ל מארק צוקרברג הבטיח שבתקופה הקרובה צפויות עוד הרבה הכרזת מעניינות.

בראש התכונות החדשות שהושקו אתמול עומד הווידיאו-צ'ט החדש של פייסבוק - פרויקט משותף עם סקייפ, שאמור לתת מענה ל-Hangouts ("זוּלוֹת", בתרגום העברי המשונה) של גוגל+. מי משתי הענקיות יוצאת מנצחת מקרב שיחות הווידיאו החדש? בדקנו.

התקנה

פייסבוק: הווידיאו-צ'ט של פייסבוק עוד לא זמין אוטומטית לכל הגולשים, אבל כל מי שרוצה להשתמש בו יכול לעשות זאת באמצעות גלישה לעמוד הייעודי, ולחיצה על Get Started. מרגע זה יתווסף אייקון מצלמה קטן לכל חלון צ'ט, ולחיצה עליו תאפשר לבצע עם המשתמש השני שיחת וידיאו.

בפעם הראשונה שמשוחחים יש להתקין תוסף: לחיצה קטנה, והקובץ יורד. פייסבוק מזהה באיזה דפדפן אתם גולשים, ומציג הוראות ספציפיות המותאמות אליו. מוצלח מאוד עבור גולשים פחות מנוסים. עם זאת, משתמשים שניסו להתקין את התוסף ממחשבי מק נתקלו בקשיים, ולא הצליחו לסיים את ההתקנה.

התקנת הווידיאו-צ התקנת הווידיאו-צ'ט בפייסבוק | צילום מסך: Facebook התקנת הווידיאו-צ

גוגל+: בפעם הראשונה שבה תנסו ליזום "זולת וידיאו" או להצטרף לאחת ייפתח חלון ובו בקשה להתקין את התוסף. לחיצה אחת לא תוביל ישירות להתקנה, אלא תפתח חלון נוסף ובו שוב צריך ללחוץ על הכפתור המתאים. קצת מיותר.

אחרי שעוברים את השלב הזה, מתבצעת התקנה מהירה של התוסף בלי צורך לבצע פעולה נוספת. אם ביצעתם בעבר שיחות וידיאו בג'ימייל, התוסף כבר מותקן אצלכם ולא תצטרכו לעבור שוב את ההליך. משתמשי מק, לשמחתם, לא נתקלו כאן בבעיות.

להתחיל לדבר

פייסבוק: לחיצה על אייקון המצלמה שולחת מיד הזמנה לחבר. כל שצריך לעשות הוא לחכות שהחבר יענה (אם זו הפעם הראשונה שהוא משתמש בשירות, זה ייקח זמן – עד שהוא יתקין את התוסף). יותר פשוט מזה לא יכול להיות. זה נכון גם כאשר חבר מתקשר: במקרה כזה קופצת חלונית המאפשרת לאשר את השיחה, ויצאתם לדרך. אם תנסו ליזום שיחת וידיאו עם חבר לא מחובר, תוכלו להשאיר לו הודעה.

שיחת וידיאו בפייסבוק. יותר פשוט מזה לא יכול להיות, צילום מסך: Facebook שיחת וידיאו בפייסבוק. יותר פשוט מזה לא יכול להיות | צילום מסך: Facebook שיחת וידיאו בפייסבוק. יותר פשוט מזה לא יכול להיות, צילום מסך: Facebook

גוגל+: לחיצה על כפתור Hangouts הירוק בגוגל+ פותחת חלון חדש, ובו יש להזמין משתתפים נוספים: אפשר לבחור חברים ספציפיים או לבחור מעגלים (Circles). כאשר אחד החברים עונה, הצ'ט יוצא לדרך כמעט מיידית. אם הוזמנתם לשיחה ייפתח חלון צ'ט ובו ולינק להצטרפות. בנוסף, בעמוד הראשי מופיעות כהודעות סטטוס השיחות שאליהם הוזמנתם, וניתן להצטרף אליהן בהקלקה.

ממשק השיחה

פייסבוק: אין ממש "ממשק", רק חלונית המופיעה מעל הדפדפן, ובה השידור מהמצלמה של החבר (ובקטן - השידור מהמצלמה שלכם). פשוט מאוד, כמעט ספרטני. ייתכן שהדבר נובע מהעובדה שפייסבוק נאלצו להשיק את המוצר במהירות, אבל אולי בחברה ביקשו לשמור על ממשק פשוט ככל האפשר על מנת שיתאים גם לגולשים המתחילים ביותר. מהבחינה הזו, מדובר בהצלחה. פחות הוא באמת יותר.

גוגל+: ממשק מורכב ורב יכולות. אפשר לבצע צ'ט טקסטואלי, לצפות במשותף בסרטון יוטיוב ולהשתיק אנשים מסויימים (כזכור, גוגל מאפשרת בצ'ט קבוצתי). במרכז המסך מוצגת חלונית גדולה ובה רואים את המשתתף שמדבר באותו הרגע, ולמטה - חלוניות של כל המשתתפים בשיחה. בבדיקה שביצענו היישום ביצע עבודה טובה, והצליח לזהות את הדובר ולמקד בו את השיחה.

צפייה בסרטון תוך כדי שיחה ב-Hangouts של גוגל, צילום מסך: Facebook צפייה בסרטון תוך כדי שיחה ב-Hangouts של גוגל | צילום מסך: Facebook צפייה בסרטון תוך כדי שיחה ב-Hangouts של גוגל, צילום מסך: Facebook

איכות השיחה

פייסבוק: הווידיאו עבד חלק ונראה טוב, כמעט בלי להיתקע או להתפקסל. איכות הקול הייתה פחות מרשימה: הדוברים נשמעו לנו כאילו הם מדברים מעומק באר, ובכמה מקרים סבלו מקיטועים. עם זאת, ההפרעות היו שוליות יחסית, ולא הפריעו להנאה מהשיחה, שהתנהלה בסך הכל בצורה רצופה. 

גוגל+: גם כאן הווידיאו עבד היטב, אפילו בשיחה מרובת משתתפים. עם זאת, בקרב משתמשים בעלי מהירות חיבור נמוכה יחסית התמונה היתה מפוקסלת. איכות הקול כאן טובה יחסית, יותר מאשר איכות "עומק הבאר" שקיבלנו בפייסבוק. גם כאן השיחה התנהלה ברציפות ובלי קטיעות.

השורה התחתונה

שתי הרשתות החברתיות השיקו מוצרים המאפשרים לבצע שיחות וידיאו איכותיות מבחינה טכנית. גוגל מצטיינת בממשק חווייתי ועשיר יותר, הצ'ט הקבוצתי יכול להיות כיף גדול (ומי יודע, אולי אפילו תחליף לישיבות הצוות שדורשות הגעה למשרד), והאפשרות לצפייה משותפת בסרטוני יוטיוב מדליקה בעינינו.

יתרונה של פייסבוק הוא בפשטות הממשק, שלא ירתיע גם את המשתמשים הטכנופוביים ביותר. הרשת החברתית הגדולה בעולם נהנית גם בתחום הווידיאו מהיקף המשתמשים האדיר שלה, שחלקם מחוברים אליה כמעט בלי הפסקה. בשלב זה, כמובן, יותר קל למצוא אנשים ולדבר איתם בפייסבוק מאשר בגוגל+, אלא אם כל החברים שלכם הם מאמצים מוקדמים.

עם זאת, לפייסבוק כדאי למהר ולהוסיף יכולות צ'ט קבוצתיות. בהחלט קיימת אפשרות שקבוצת חברים המעוניינת לנהל צ'ט קבוצתי תגיע לגוגל+ רק לשם מטרה זו, ואז אולי תישאר שם לעשות עוד דברים. לא ניפול מהכסא אם זאת תהיה אחת ה"הפתעות" שצוקרברג ישחרר בשבועות הקרובים.

תגיות

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
ההגדרות בפייסבוק בעייתיות, אין "חיווי" על המיקרופון הנכון וגם על הרמקולים
קצת יותר בפירוט... בפייסבוק אפשר לבחור את המיקרופון, אבל החיווי היחיד על המיקרופון הנכון יגיע מהשותף שלכם לשיחה, או מסיור קצר בהגדרות הקול של המחשב שלכם (מוצאים אקולייזר אחרי חיפוש קצר...). בפייסבוק גם חסר בחירה לגבי הרמקולים/אוזניות. ומדי פעם הוא מתבלבל. עשיתי 2 שיחות בשתיהן זה היה בעייתי. אני חושב שהיה בעייתי גם אצלי וגם אצל מי שדיברתי איתו, כשהיה מדובר באדם לא מנוסה טכנית היה קשה להסביר כמו שצריך... וגם הוא לא זכר את "ההגדרות הטובות" מהשיחה הקודמת. בגוגל, זה בסך הכל כמו בג'י מייל וההגדרות שם יחסית יציבות. בסך הכל, שיחות הוידאו ב2 המקומות נוחות לתפעול ובאיכות דיי טובה כשהן עובדות. ובפייסבוק כרגע הצלצול קצת חלש וכד', אבל יכול להיות שזה בשביל שזה לא יציק לנו יותר מדי, בסך הכל, מלבד הגדרות השיחה בפייסבוק עשו עבודה לא רעה בכלל.
אור  |  07.07.11
לכל התגובות