אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אברהם ביגר מגבש קבוצה לרכישת אגרקסקו צילום: עמית שעל

אברהם ביגר מגבש קבוצה לרכישת אגרקסקו

ביגר פרש מניהול מכתשים אגן מקבוצת אי.די.בי לפני כשנה. זהות המשקיעים בקבוצה של ביגר עדיין לא ידועה, אולם סביר להניח שביגר יהיה מעורב לא רק בניהול המגעים וארגון הקבוצה, אלא גם ישתתף בה בעצמו כמשקיע

08.07.2011, 14:57 | נעמה סיקולר

אברהם ביגר מגבש קבוצת משקיעים שתתמודד על רכישת אגרקסקו. ביגר, לשעבר יו"ר ומנכ"ל מכתשים אגן מקבוצת אי.די.בי, מתכוון להגיש הצעה לרכישת חברת הייצוא החקלאי במכרז שצפוי לצאת לדרך בתוך שבועיים-שלושה בתום תקופת הקפאת ההליכים הקצרה שנקבעה על ידי בית המשפט. זהות המשקיעים בקבוצה של ביגר עדיין לא ידועה, אולם סביר להניח שביגר יהיה מעורב לא רק בניהול המגעים וארגון הקבוצה, אלא גם ישתתף בה בעצמו כמשקיע.

ביגר כיהן בעבר כמנכ"ל פז, מנכ"ל מנורה מבטחים, מנכ"ל יובנק ויו"ר שופרסל, והוא הוביל לא פעם את החברות שבראשן עמד לתוכניות הבראה שכללו גם מהלכי התייעלות כואבים. מאז פרש מניהול מכתשים אגן לפני כשנה הוא היה מעורב במספר השקעות אישיות ובליווי חברות.

בראיון שהעניק ל"כלכליסט" עם פרישתו אמר ביגר על תוכניותיו לעתיד: "אני מתמקד היום בתחום היזמות. יש לי הכסף להשקיע ואני גם מבין משהו בניהול, אז עכשיו צריך רק למצוא את ההזדמנות... אני מחפש פרויקטים מעניינים בתחום התעשייתי ובתחומים של מדעי החיים".

אם ירכוש ביגר את אגרקסקו הוא יתחרה במעסיקו הקודם, נוחי דנקנר, בעליה של חברת הייצוא החקלאי מהדרין (ביחד עם הפניקס של יצחק תשובה).

לפני מספר ימים אישר בית המשפט המחוזי בתל אביב הקפאת הליכים קצרה לחברת אגרקסקו שנקלעה לקשיים ולא מסוגלת לעמוד בתשלום חובות של 106 מיליון יורו. אגרקסקו שבבעלות המדינה (30%), מועצות מגדלים שונות ובראשם מועצת הצמחים (59%) וחברת תנובה (11%), נקלעה למצב הנוכחי בעקבות מספר החלטות ניהוליות שגויות והתחייבויות שלקחה על עצמה מעבר ליכולתה, כמו בנייה עצמאית של אניות בהשקעה של 60 מיליון דולר.

בנוסף, כפי שנחשף לאחרונה ב"כלכליסט", ביצעה ההנהלה הקודמת של החברה רישומים פיקטיביים של הלוואות לחקלאים, מה שחייב את החברה לבצע מחיקות משמעותיות. מלבד ביגר הודיעה כבר חברת ארקו החזקות כי גם היא צפויה להתמודד במכרז לרכישת אגרקסקו.

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
סע ללבנון
למגיב 6. תוסיף ששלמה ניהל את החברה 16 שנה. פשיטת הרגל היא תוצאה של הפרטה והחלפת הנהלה. סביר להניח שאם היה ממשיך במנכ"לות החקלאים לא היו עוזבים, חרב הפיטורין לא היתה מנפנפת ועובדים כפויי טובה כמוך היו ממשיכים לעבוד בחברה (גם שאינם נחוצים). במהלך השנים היו תקופות קשות אבל הוא ידע להתמודד עימם ללא פרסום חובות או דוחות כספיים. אם לא הבנת הכל שואו של הפרטה.אם אתה קורא בין השורות רוב המגדלים וראשי העובדים אינם באים בטענות כלפיו נהפוכו.
מוטי , צפון  |  10.07.11
לכל התגובות