אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
להסתכל ולגעת: טכנולוגיה חדשה תאפשר לכם למשש ולהרגיש עצמים דרך המסך צילום: בלומברג

להסתכל ולגעת: טכנולוגיה חדשה תאפשר לכם למשש ולהרגיש עצמים דרך המסך

דיווח: טושיבה ו-SenSeg הפינית עומדות להשיק טלפונים חכמים עם "מסך מישוש" - מסך בו ניתן לגעת ולהרגיש את הטקסטורה של העצמים

08.07.2011, 18:16 | הראל עילם

בקרוב, מסכים מסחריים יגיעו עם טכנולוגיה שתאפשר לנו לא רק לראות עצמים על המסך ולהזיז אותם, אלא גם למשש אותם. חברת SenSeg הפינית פיתחה טכנולוגיה בשם E-sense המאפשרת ליצור תחושה כאילו אנו נוגעים בחומר אמיתי, בעל מרקם וטקסטורה. כך למשל, נוכל "לגעת" בעצמים על המסך והם ירגישו כאילו הם עשויים מבד, אבן או עץ. ניתן יהיה להוסיף מרקם לכל תמונה, וליצור ממשקים שבהם מסגרת המתכת מרגישה כמו מתכת.

החברה החלה את פיתוח הטכנולוגיה ב-2008 והדגימה בעבר אב טיפוס בשיתוף פעולה עם טושיבה. לפי SenSeg, זוהי טכנולוגיה זולה יחסית וניתן לשלב אותה לתוך טלפונים חכמים ומחשבי לוח חדשים ללא קושי מיוחד. לפי דיווח של DigiTimes, טושיבה מעוניינת להוציא בשנה הבאה טלפונים חכמים ומחשבי לוח המנצלים את הטכנולוגיה.

הטכנולוגיה עובדת על בסיס תופעה הידועה בשם אלקטרו-טקטיליות (ElectroTactile) - האפשרות לחקות תחושה באמצעות זרמים חשמליים. E-Sense מבוססת על ידי מניפולציה מדויקת במיוחד של השדה המגנטי. במגע עם האצבע, השדה מסוגל לדמות תחושה של נגיעה במרקם אמיתי על ידי זרם של חשמל סטטי. בדרך זו, E-Sense מאפשרת ליצור תחושה של טקסטורה חדה ומדויקת, כמעט עד גבול התחושה האפשרי באצבעות.

כיום, רוב מסכי המגע משתמשים בטכנולוגייה הקרויה "משוב הפטי", המסוגלת ליצור תחושה של רטט. טלפונים משתמשים בכך על מנת לחקות את התחושה של לחיצה על כפתור מקלדת. הטכנולוגיה של SenSeg, עם זאת, מאפשרת ליצור מקלדות וירטואליות עם משוב טוב יותר, משטחי מגע ומקלדות שטוחות שיחליפו את המוצרים הקיימים ומסכי מגע הניתנים לשימוש על ידי עיוורים.

החברה שחררה כלי פיתוח שיאפשרו למפתחי אפליקציות לשלב את E-Sense לתוך ממשקים קיימים. בין השאר, יתכן ובעתיד אנו נראה ממשקים מתוחכמים המבוססים על מישוש, בעיקר בתחום המשחקים. אפשרות אחרת היא שנוכל "למשש" מרחוק יצירות אומנות.

E-Sense יוצרת את השדה המגנטי על ידי הטענה של רצועה דקיקה במיוחד של חומר. ניתן לצפות מסכים שקופים בחומר או אף להתיז אותו על משטחים שטוחים. כך למשל, ניתן לצפות גב של טלפון בחומר המיוחד, כך שמשתמשים יוכלו גם למשש את גב המכשיר ולהרגיש טקסטורה מסוימת.

מספר חברות נוספות, ביניהן נוקיה, מיקרוסופט ודיסני, עובדות על טכנולוגיה דומה. מיקרוסופט מעוניינת לשלב זאת לתוך הדור הבא של המחשב השולחני Surface. גרסאות בסיסיות של הטכנולוגיה נמצאות בשימוש מסחרי וצבאי מזה עשרות שנים, במיוחד במטוסי קרב ומוצרים לעיוורים.

תגיות