אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
השאלות האתיות שמעלה המו"מ עם אריסון

השאלות האתיות שמעלה המו"מ עם אריסון

במהלך הימים האחרונים נפוצו שמועות על פיצוץ במו"מ בין שיכון ובינוי למשפחת ברוניצקי על רכישת השליטה באורמת. עם זאת, אמר מקורב למו"מ כי שיכון ובינוי רוצה את העסקה ומעונינת להמשיך במגעים

10.07.2011, 07:29 | גולן חזני

במהלך הימים האחרונים נפוצו שמועות על פיצוץ במו"מ בין שיכון ובינוי למשפחת ברוניצקי על רכישת השליטה באורמת. עם זאת, אמר מקורב למו"מ כי שיכון ובינוי רוצה את העסקה ומעונינת להמשיך במגעים.

במידה והמו"מ יבשיל לכדי עסקה, תידרש אסיפת בעלי המניות של שיכון ובינוי לאשר אותה, מאחר שבעלת השליטה בחברה, שרי אריסון, שוטלת גם בבנק הפועלים, לו חייבת משפחת ברוניצקי, בעלת השליטה הנוכחית באורמת, כ־600 מיליון שקל.

שלושה דירקטורים בבנק הפועלים מטעמה של אריסון, מכהנים גם כדירקטורים בשיכון ובינוי ולפיכך לא יוכלו להשתתף בהצבעה, בשל חשש לניגוד עניינים. מדובר באפרת פלד, מנכ"לית אריסון אחזקות, ניר זכלינסקי, לשעבר משנה למנכ"ל אריסון אחזקות ואירית איזקסון.

עסקה שכזו, שבה לבעל השליטה עניין אישי (במקרה זה אריסון) דורשת לפי חוק החברות אישורים חריגים כמו אישור ועדת הביקורת, אישור הדירקטוריון ואישור האסיפה הכללית ברוב של 50% מבעלי המניות הלא נגועים.

פרט לכך, יציאת העסקה אל הפועל עשויה לעורר שאלות אתיות על כך שבנק הפועלים לוחץ על הברוניצקים לעמוד בתשלומי ההלוואה מצד אחד, בעוד שחברה אחרת שבבעלות אריסון, מנצלת זאת להשתלטות על החברה מן הצד השני.

מאידך, רכישת חברה גדולה נמצאת באסטרטגיה של שיכון ובינוי כבר יותר משלוש שנים. אלא שכאן מתעוררת שאלה נוספת: האם בעלי המניות של שיכון ובינוי יאשרו עסקה בהיקף של 700–800 מיליון שקל לחברה שההון העצמי שלה עומד על 700 מיליון שקל ומהווה פחות מ־10% מהמאזן.

תגיות