אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
התחדשו המגעים להפרטת תעש; משהב"ט הפסיק העברת המקדמות למשכורות צילום: תעשייה אווירית

התחדשו המגעים להפרטת תעש; משהב"ט הפסיק העברת המקדמות למשכורות

במקביל לדשדוש במגעים למיזוג תעש עם רפאל, חידשו רשות החברות, ההסתדרות ותעש את המגעים להפרטת החברה. יו"ר ועד עובדי תעש ל"כלכליסט": "אני מקווה שמשרד האוצר ומשרד הביטחון יגיעו להסדר תשלום במשכורות בתעש עוד היום"

10.07.2011, 15:20 | טל ליטמן

רשות החברות, ההסתדרות והנהלת תעש חידשו את המגעים להפרטת החברה לפני כחודש וחצי, אך הדבר לא פורסם עד כה. זאת, במקביל למגעים למיזוג תעש עם רפאל שמדשדשים שבעה חודשים. 

הבדיקה המחודשת של האפשרות להפרטת החברה, הקפיאה את הליך המיזוג בעשרה ימים. מקורב למגעים העריך כי החלטה צפויה להינתן בקרוב.

על פי מתווה המיזוג בין רפאל לתעש, ב-30 ביוני אמורה היתה החברה לפתוח את חדרי המידע. אלו לא נפתחו במטרה לבצע בחינה נוספת של כדאיות ההפרטה. לאחר פתיחת חדרי המידע היו אמורות רפאל ומשרד האוצר לשאת באופן שווה בהזרמת כספי המשכורות לתעש, המגיעות לכ-60 מיליון שקלים בחודש.

בתעש מציינים כי ההנחיה שלא לפתוח את חדרי המידע הגיעה מרשות החברות, וכי בתעש  הכינו את חדרי המידע ואלו יפתחו לכשתתקבל הנחיה מהרשות.

מקורבים למגעים אמרו כי העיכוב בפתיחת נתוני תעש בפני רפאל גרם לכך שאף גורם לא העביר כספים למשכורות.

הופסקה העברת המקדמות לתשלום משכורות

בתוך כך הודיע היום משרד הביטחון כי הוא מפסיק את העברת המקדמות לתשלום משכורות כפי שנהג בשנתיים האחרונות.

במכתב ששלח היום (א') מנכ"ל משרד הביטחון אודי שני למנכ"ל תעש אבי פלדר ציין שני כי הוא חוזר מבקשתו לעכב את הפיטורים בתעש עד למיזוגה עם רפאל. שני ביקש לעכב את הפיטורים לאחר שדירקטוריון תעש הודיע לפני כחודשיים על כוונתו להתחיל מיידית בפיטורים של כ-500 עובדים.

מתעש נמסר בתגובה: "משרדי הביטחון והאוצר פועלים למציאת פיתרון לבעיות העבר של תעש באמצעות שינוי מבנה הבעלות של החברה ומציאת פיתרון לתשלום המשכורות לעובדי החברה. יצוין כי הקשיים פיננסיים המלווים את תעש אינם קשורים לפעילות השוטפת של החברה. מקורן של הבעיות הפיננסיות באופן הפיכתה של התעש לחברה ממשלתית בשנת 1990 אז הוחלט שתעש תשתלם מכספה את הפנסיה לכל גמלאיה ולא המדינה כפי שהוחלט במהלך דומה שבוצע בחברה הביטחונית הממשלתית רפאל, וכן בבעיות יסוד שעיקרן: גירעון מובנה בהון החוזר ותשלום פנסיות לגמלאי החברה.

"תעש, בהיותה חברה ממשלתית נאלצה לממן בארבע השנים האחרונות הוצאות שאין להם קשר לפעילות השוטפת של החברה בהיקף של כמיליארד שקלים, וביניהן אחזקת קווים אסטרטגים בתחמושת הכבדה על חשבון החברה בעלויות של כ-200 מליון שקלים לשנה ותשלומי הפנסיה של גמלאי החברה בהיקף של 60 מליון שקלים לשנה".

יו"ר ארגון עובדי תעש איציק יהודה אמר ל"כלכליסט": "אני מקווה שמשרד האוצר ומשרד הביטחון יגיעו להסדר תשלום במשכורות בתעש עוד היום. הכבש לא צריך להיקרע בין הרועה לזאב, משחקי אגו בין משרד האוצר למשרד הביטחון לא צריכים להשפיע על עובדי תעש התורמים לביטחון המדינה. ללא תשלום המשכורות, עובדי תעש יפתחו בצעדים ארגוניים ולא ישתתפו בשום מו"מ לא על הפרטה ולא על מיזוג".

ממשרד הביטחון נמסר בתגובה כי הוא "מביע תמיהה על דרכי העבודה של משרד האוצר ואי כיבוד הסכמים והבנות בדרגי מקבלי ההחלטות. משרד הביטחון, בניגוד לאוצר, נהג בצורה אחראית לאורך כל תקופת המשבר בתעש ונקט דרכים יצירתיות להעברת כספים לתשלום שכרם של עובדי תעש על חשבון התמורה בגין הזמנות עתידיות של מערכת הביטחון. משרד האוצר לא עמד בסיכומים שהגענו אליהם עם ההסתדרות, תעש ורפאל, לא מילא את חלקו בתשלום המשכורות לעובדי תעש ולפיכך משרד הביטחון אינו יכול לדרוש מדירקטוריון התעש שלא לפטר עובדים כפי שביקש עד כה. על כן, אנו מביעים תמיהתנו כיצד שינוי אסטרטגי בעמדת האוצר ביחס לעתיד התעש מתבצע שלא בערוצי העבודה ברמה של השרים ודרגי העבודה אלא באמצעות התקשורת".

ממשרד האוצר טרם התקבלה תגובה.

תגיות