אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לגארד: אני לא רוצה לדמיין לרגע מה יקרה אם ארה"ב תגיע לחדלות פירעון צילום: בלומברג

לגארד: אני לא רוצה לדמיין לרגע מה יקרה אם ארה"ב תגיע לחדלות פירעון

יו"ר קרן המטבע החדשה התראיינה ברשת ABC האמריקאית ואמרה כי היא "מקווה שלמפלגות בארה"ב יש מספיק אינטליגנציה והבנה של האתגר העומד בפניהן ובפני שאר העולם"

10.07.2011, 17:53 | סוכנויות הידיעות

כריסטין לגארד, היו"ר החדשה של קרן המטבע הבינלאומית, טוענת היום כי כישלון להגיע להסכם על עליית תקרת החוב האמריקאית תסכן את היציבות של הכלכלה העולמית.

בראיון שהעניקה לתוכניתה של כריסטין אמנפור ברשת ABC האמריקאית, הדגישה לגארד כי קרן המטבע "מודאגת ומלאת תקווה שהמחוקקים האמריקאים יצליחו להגיע לפשרה בנוגע לעליית תקרת החוב לפני תאריך היעד של ה-2 באוגוסט". היא הוסיפה כי היא "אינה יכולה לדמיין אפילו לא לרגע מצב שבו ארצות הברית תיקלע לחדלות פירעון".

לדברי גארד, תרחיש מסוג זה יגרום לזינוק בשיעורי הריבית. "שוקי המניות יספגו מכה קשה, ויהיו השלכות קשות לא רק עבור ארצות הברית - אלא יהיה זה זעזוע עבור הכלכלה העולמית כולה. זאת כיוון שארצות הברית היא שחקנית גדולה וחשובה לכל כך הרבה מדינות". תרחיש זה, הדגישה, מנוגד "למטרה ולמשימה של הארגון. לכן אנחנו מודאגים".

אתמול (ש') נפגש נשיא ארצות הברית ברק אובמה עם מנהיגי הקונגרס משתי המפלגות, כולל יו"ר בית הנבחרים ג'ון בוהנר, על מנת למצוא דרך לצאת מהמבוי הסתום אליו נקלעו סביב הורדת הגירעון התקציבי ועליית תקרת החוב שעומדת על 14.3 טריליון דולר. על פי הערכות משרד האוצר האמריקאי, יש להעלות את תקרת החוב לפני ה-2 באוגוסט על מנת להימנע מחדלות פירעון. "חדלות פירעון תהיה זעזוע אמיתי וחדשות רעות לכלכלה האמריקאית, כך שאני מקווה שיש למפלגות מספיק אינטליגנציה והבנה של האתגר שעומד בפניהן ובפני שאר העולם," הדגישה שרת האוצר לשעבר של צרפת.

לגארד שנכנסה לתפקיד ב-5 ביולי התייחסה גם לפרשה שהובילה להתפטרותו של קודמה, דומיניק שטראוס קאהן, שלדבריה "עשה עבודה מדהימה כיו"ר". לדבריה, רגשות העובדים בקרן המטבע היו "תערובת מוזרה של תסכול, רוגז, לעיתים כעס ולפרקים עצב עמוק".

תגיות

21 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

18.
למספר 9
אחי אתה טועה מה מכיוון שכל מדינה גם ארה"ב וגם ישראל מממנות את ההוצאות שלהן חלק על ידי מיסים שהן גובות וחלק על ידי מכירת אג"ח כי אסור להדפיס כסף מחשש לאינפלציה יש חוק על כך ולכן מכירת האג"ח נעשית בחלקה לתושבי ארה"ב ובחלקה לתושבי ולמדינות חוץ לדוגמא סין מחזיקה אג"ח בשווי של טריליוני דולרים והיא ממש לא רוצה שארה"ב תקרוס כי אז היא לא תקבל סנט ורק במקרה הזה עכשיו כשאתה משקיע באג"ח הוא לתקופה מסויימת שבמשך אותה תקופה המדינה משלמת ריבית ולבסוף היא מחזירה את הקרן, זו למעשה הלוואה בתנאים מיוחדים, עכשיו בגלל שההוצאות של ארה"ב הן עצומות היא לא יכולה להחזיר חלק הקרנות ולכן מנפיקה עוד אג"ח שעליו היא חייבת לשלם לקונה ריבית יותר גבוהה על מנת שישקיע כי אחרת הוא לא ישקיע ולמעשה ככל שהחוב רק תופח הריבי תשהיא חייבת להציע חייבת להיות יותר גדולה, הרי מאיזו עוד סיבה אדם ישקיע במדינה או בחברה עם חובות, וזה מגדיל את החוב גם ברמה עצומה אבל אין לארה"ב ברירה כי כשאתה חייב מלא כסף ככה אתה מתגלגל כי אחרת את פושט רגל, עכשיו אתה צודק שזה נייר אבל לא סתם נייר כי אם ארה"ב לא תשלם את הריביות והקרנות אף אחד לא ישקיע שוב כי יחשוש לא לקבל את הכסף ואז לא יהיה אף אגורה והיא תפשוט רגל, בתהליך שנוצר היום היא גם תפשוט רגל אם לא תצמצם את הגירעון התקציבי שלה אולם זה יקרה בשלב מאוחר יותר וזה גם נותן אוויר לנשימה וחוץ מזה מדינה היא לא שונה מחברה כי בשניהם אתה יכול להשקיע ועל שניהם חלות אותן התחייבויות וסיכונים גם אם זו ארה"ב ואפילו במיוחד היא מקווה שעזרתי
אס , אשקלון  |  10.07.11
לכל התגובות