אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אוהבי הסיכון ממשיכים להפסיד

אוהבי הסיכון ממשיכים להפסיד

משבר החובות באירופה ונתונים פושרים מארה"ב גרמו לתיק המנייתי להציג ביוני תשואה של 2.7%- ותשואה חצי שנתית של 6.6%-

11.07.2011, 07:04 | עמי רוזנברג

מדד שקל אג'יו־"כלכליסט" מספק לנו מבט על תעשיית ניהול התיקים בישראל, המנהלת נכסים בהיקף של יותר מ־160 מיליארד שקל.

המדד נועד להתחקות אחר הביצועים של התיקים המנוהלים בבתי ההשקעות, שאחראים לניהול רוב הנכסים הפנויים של הציבור.

בבדיקה של שקל אג'יו ו"כלכליסט" כלולים שלושה תיקי השקעות: תיק המורכב כמעט אך ורק ממניות, תיק שאינו מכיל מניות ותיק מעורב 80/20.

לצורך חישוב הביצועים נלקחו נתונים מעשרות תיקי לקוחות של חברת שקל אג'יו מקבוצת שקל, העוקבת אחר תיקים בהיקף של כמה מאות מיליוני שקלים, בפיזור נרחב של בתי השקעות. בנוסף חושבו נתונים שנמסרו ישירות מתשע חברות לניהול תיקים מהגדולות בישראל - פסגות, דש, כלל פיננסים, אי.בי.אי, אקסלנס, אנליסט, מגדל שוקי הון ותכלית - המנהלות ביחד יותר מ־90 מיליארד שקל.

חישוב התשואה החודשית של כל תיק נעשה בשני שלבים: בשלב הראשון חושב משקלו הממוצע של כל פלח השקעה לפי הנתונים שהעבירו חברות ניהול התיקים. בשלב השני חושבה התרומה היחסית של כל פלח לפי הביצועים של מדד היחס הרלבנטי.

הקוטג' משפיע גם על התיקים שוק ההון ותיק ההשקעות שלנו עשויים לחוות את השפעותיה של מהפכת הקוטג' גדעון בו-נון, תגובה אחתלכתבה המלאה

למרות נתונים חיוביים על הכלכלה המקומית, הציבור משך ביוני כ־6 מיליארד שקל מקרנות הנאמנות. מרווחי הסיכון של אג"ח החברות עלו, במקביל לירידה במחיריהן. ריבית בנק ישראל שנותרה על כנה ציננה את הירידות, ומדד תל בונד־60 ירד ב־0.4%. מדד האג"ח הממשלתיות השקליות, לעומת זאת, עלה בעד 0.6% במח"מ הבינוני, והאג"ח הממשלתיות צמודות המדד סיימו את החודש בעלייה של עד 0.3% במח"מ הבינוני. בשקלול תשואת עשרת המדדים המרכיבים את התיק הממוצע ביוני, עמדה התשואה על אפס, והתשואה המצטברת מתחילת השנה נותרה חיובית בשיעור של 0.65%.

שוקי המניות בארץ ובעולם הושפעו בחודש יוני משני אירועים גלובליים עיקריים: משבר החובות באירופה ובעיקר הקשיים הכלכליים ביוון, כמו גם נתוני מאקרו פושרים בארצות הברית, והסאגה סביב תקרת החוב שם.

החשש מפני גירעונות העתק ביוון ובארה"ב, והקשיים הפוליטיים להעביר שינויים במדיניות הפיסקאלית, הביאו את השווקים לירידות חדות גם החודש.

הפתרון הזמני באירופה לבעיית יוון הוא תוכנית צנע שתנסה לייעל את המערכת ולהגדיל את התחרותיות. תוכנית זו, בשילוב עם הערכות לשיפור נתוני הצמיחה בארה"ב במהלך המחצית השנייה של השנה, ציננו מעט את הירידות לקראת סוף החודש. מדד ת"א־100 סיים את חודש יוני בירידה חדה של 3.4%, בעוד שמדד ה־MSCI העולמי החסיר כמחצית ממנו במונחים דולריים, וירד ב־1.7%.

תשואת היעד של תיק המניות ביוני, בהרכב הממוצע לפרופיל סיכון זה, היתה שלילית ועמדה, בדומה לחודש הקודם, על 2.73%-. התשואה השלילית מתחילת השנה המשיכה להעמיק, והיא עמדה נכון לסוף חודש יוני על 6.64%-.

התיק הפופולרי ביותר של לקוחות התיקים המנוהלים מצביע על שילוב מגמות בין שני תיקי הקיצון, המנייתי והאג"חי. חודש יוני העביר את כל התיקים הכוללים מניות לתשואה שלילית מתחילת השנה, והמשיך להגדיל את פער התשואה

מהתיק המנייתי שנפגע מהמגמה העולמית. בסיכום החודש ירדה התשואה ב־0.56%, ופער התשואות בין שני תיקי הקיצון מתחילת השנה המשיך לצמוח ועמד על 7.3% לטובת התיק הסולידי. תשואות המסלולים השתנו מתחילת השנה בהתאם לחשיפה שלהם לאפיקים השונים, אך התשואה הממוצעת של כל המסלולים היא שלילית ועמדה מינואר על כ־2%-.

השורה התחתונה: התיק המנייתי המשיך להציג תשואה שלילית (2.7%-), על רקע משבר החובות באירופה. התיק האג"חי נותר ללא שינוי, ואילו תשואת התיק המעורב עמדה על 0.6%-.

עמי רוזנברג הוא סמנכ"ל שקל אג'יו, ניהול סיכונים והחלטות פיננסיות, מקבוצת שקל

תגיות