אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בדרך למדפים: קורא ספרים דיגיטליים שמחובר לחנות של גוגל צילום: cc by Andrew Mason

בדרך למדפים: קורא ספרים דיגיטליים שמחובר לחנות של גוגל

iriver Story HD, שיושק בארה"ב בשבוע הבא, יציע לראשונה אינטגרציה נוחה עם החנות של ענקית הרשת, הכוללת מיליוני כותרים. המחיר: כ-140 דולר, בדומה לקינדל של אמזון ולנוק של בארנס&נובל

11.07.2011, 17:19 | עומר כביר

איום חדש על הקינדל והנוק, והפעם בחסות גוגל: ביום ראשון הקרוב יושק בארה"ב קורא ספרים דיגיטליים ראשון הכולל אינטגרציה מלאה עם חנות הספרים הדיגיטליים של גוגל - כך הודיעה היום (ב') ענקית הטכנולוגיה בבלוג הרשמי שלה.

חנות הספרים הדיגיטליים של גוגל, Google eBookstore, הושקה בדצמבר שעבר וכוללת 3 מיליון ספרים חינמיים ועוד מאות אלפים בתשלום. בניגוד לחנויות גדולות אחרות, דוגמת זו של אמזון או של בארנס&נובל, הספרים הנרכשים בחנות אינם מוגבלים למכשיר מסוים, וניתן להעביר אותם ליותר מ-80 מכשירים תומכים (הקינדל הוא לא אחד מהם). עם זאת, מדובר בהליך מסורבל יחסית, הדורש התקנה של תוכנה על המחשב וחיבור המכשיר בכבל.

ואולם, החל מהשבוע הבא יוצע למכירה ברשת החנויות Target הקורא הדיגיטלי iriver Story HD, אשר מציע אינטגרציה עם החנות. רוכשי מכשיר זה יוכלו להשתמש בו לקניית ספרים דיגיטליים מגוגל, באותו הליך פשוט שממנו נהנים כיום משתמשי הקינדל של אמזון.

מחירו של המכשיר יעמוד על 139.99 דולר (בדומה לקינדל ולנוק). הוא יכלול מסך דיו אלקטרוני בגודל 6 אינץ', מתוצרת LG (בניגוד למסכי הנוק והקינדל, שהם מתוצרת חברת E-ink). בנוסף הוא כולל מקלדת פיזית, בדומה לקינדל.

iriver Story HD, צילום: cc by Andrew Mason iriver Story HD | צילום: cc by Andrew Mason iriver Story HD, צילום: cc by Andrew Mason

בשורה טובה לצרכנים

שיתוף הפעולה בין גוגל לבין יצרנית המכשיר, iriver, יכול לסמן כיוון מבחינת יצרני קוראי הספרים הדיגיטליים. מבחינת רבים מהם האתגר הקשה ביותר הוא אינו בהכרח יצירת מכשיר מוצלח, אלא הקמת חנות ספרים עשירה שתתמוך בו. בתחום זה נהנות אמזון ובארנס&נובל מיתרון משמעותי, כיוון שניסיונן העשיר בעולם מכירת הספרים איפשר להן ליצור חנויות ספרים דיגיטליים גדולות ועשירות. 

עבודה מול גוגל תאפשר גם ליצרניות אחרות לקבל חנות ספרים דיגטליים מתקדמת מן המוכן, ולהתמקד בפיתוח וייצור המכשירים עצמם. גוגל, מצידה, אם תצליח לצרף יצרניות רבים, תזכה בפלטפורמה נרחבת לקידום החנות שלה, ולא תצטרך לפנות לפיתוח מכשירים – תחום שמעולם לא עמד במרכז המומחיות שלה.

אבל לא הכול ורוד מבחינת היצרניות: ויתור על חנות משלהםן משמעו גם ויתור על הרווחים שמתקבלים ממכירת ספרים בחנות זו. עם זאת, לא מן הנמנע שהחברות חתמו או יחתמו על הסכמים עם גוגל ולפיהם הן יקבלו אחוז מסוים ממכירות הספרים דרך מכשיריהן.

חנות הספרים של גוגל, צילום מסך: books.google.com/ebooks חנות הספרים של גוגל | צילום מסך: books.google.com/ebooks חנות הספרים של גוגל, צילום מסך: books.google.com/ebooks

מבחינת הצרכנים, נראה כי מדובר בתסריט מבורך: אם יצרניות גאדג'טים שונות יעבדו עם חנות הספרים של גוגל, הם יוכלו לבחור מבין מגוון גדול של קוראי ספרים דיגיטליים, ולא יצטרכו עוד לחשוש שבקניית מכשיר הם כובלים את עצמם לחנות הספרים של היצרנית, דבר שבמקרה הטוב מונע מהם מעבר למתחרים, ובתסריט הגרוע ביותר (פשיטת רגל, למשל), עלול להביא לאובדן של כל הספרים שרכשו.

בנוסף, אם מספיק יצרניות ישלבו את החנות של גוגל במכשיריהן וימשכו מספיק צרכנים, ייתכן שבסופו של דבר גם אמזון ובארנס&נובל יצטרכו להתגמש, ולנתק את החיבור שכובל את רוכשי הקינדל או הנוק לחנויות שלהם.

תגיות