אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האמריקאים מהססים לקנות אפילו בחנויות "הכל בדולר" צילום: shutterstock

האמריקאים מהססים לקנות אפילו בחנויות "הכל בדולר"

החנויות המוזלות בארה"ב רשמו ביצועים חזקים בזמן המיתון, אך העלייה באבטלה ובמחירי הדלק גרמו להאטה במכירות - עדות לכך שגם מוצרים זולים במיוחד כבר אינם בהישג ידם של רבים

12.07.2011, 08:13 | סוכנויות הידיעות

אחרי שרשמו ביצועים חזקים לאורך תקופת המיתון, החנויות המוזלות בארה"ב, הידועות בכינוי "חנויות הכל בדולר", מתחילות לרשום האטה בצמיחה במכירות וברווחים. "הוול סטריט ג'ורנל" מציין כי ניתן לראות בכך סימן לכך שאפילו צעצועים ופינוקים זולים כבר נמצאים כיום מחוץ להישג ידם של חלק מהצרכנים.

בשבועות האחרונים, דולר ג'נרל, פמילי דולר סטורס ודולר טרי — שלוש הרשתות הגדולות בארה"ב שבהן נמכרים מוצרים מוזלים במיוחד — לא עמדו ביעדי ההכנסות שהציבו לרבעון. שלוש הרשתות ציינו כי אחת הסיבות העיקריות להאטה נובעת מעלויות התחבורה בשל עליית מחירי הדלק. בנוסף, הטענה היא שהלקוחות הקבועים של חנויות אלה, שנפגעו משיעור האבטלה הגבוה, הקיפאון בשכר ועליית מחירי הדלק, מעדיפים להתמקד ברכישת מוצרי מזון ומוצרי יסוד אחרים כמו חומרי ניקוי, שהם בעלי שולי רווח נמוכים באופן יחסי.

"הסקטור הזה היה בנירוונה במהלך המיתון כשהצרכנים העדיפו לחסוך", הסבירה ל"וול סטריט ג'ורנל" אדריאן שפירא, אנליסטית בתחום הקמעונאות בגולדמן זאקס, "אבל כעת, הקונים פועלים בגישה 'בונקריסטית'. עליית האינפלציה הובילה לירידה ברכישות של מותרות, וזה כואב".

שלוש הרשתות אמנם ממשיכות לדווח על צמיחה במכירות בחנויות הפתוחות יותר משנה, שהיריבות הגדולות כמו וול־מארט או טארגט יכולות רק לקנא בה, אך עם זאת חלה האטה בצמיחה כשדולר ג'נרל, פמילי דולר ודולר טרי רשמו עליות של 5.4%, 4.7% ו־7% בהתאמה בהשוואה לשנה שעברה.

הרשתות צריכות להתמודד גם עם עליית מחירי המזון, שלרוב הם בעלי הכנסה משפחתית שנתית של פחות מ־40 אלף דולר.

"יש לנו 228 פריטים שמתומחרים בדולר אחד שלהערכתנו חשובים מאוד ללקוחות, ובחרנו לא לעלות את המחירים שלהם", אמר מנכ"ל דולר ג'נרל ריק דרילינג בשיחה עם האנליסטים בתחילת יוני. "זה אמנם נשמע טיפשי, אבל פריט שעולה דולר ונמכר פתאום ב־1.15 דולר מהווה שינוי גדול עבור הלקוחות שלנו".

דולר טרי היא בעלת הביצועים הטובים ביותר בקרב שלוש הרשתות המובילות, ובעלת שיעור הצמיחה הגבוה ביותר בחנויות הפתוחות יותר משנה והירידה הקטנה ביותר בשולי הרווח. הסיבה העיקרית לכך נובעת ככל הנראה מהעובדה שדולר טרי מוכרת פחות מוצרי מזון מיריבותיה וכלל אינה מחזיקה בבגדים. לעומת זאת, הרשת מתמקדת בעיקר במוצרים למסיבות ובקישוטים עונתיים שכולם נמכרים תמורת דולר אחד בלבד. כמו כן, למחצית מהלקוחות החדשים של הרשת יש הכנסה משפחתית של יותר מ־70 אלף דולר.

תגיות