אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תנו למזומנים לעשות את העבודה צילום: אוראל כהן

תנו למזומנים לעשות את העבודה

כך רותמים את מזומני החברות לטובת המשקיע

13.07.2011, 07:50 | בריאן בלסקי

החברות האמריקאיות צברו לאורך שנים רבות (כולל שנות המשבר) כמות מזומנים נכבדת. באותם מזומנים ניתן לעשות שימוש כדי לשפר את מצב המאקרו במשק, כמו גם את מצב המשקיעים ברמת המיקרו. כיצד?

יצירת מקומות עבודה

להערכתי, על הממשל האמריקאי לעודד את המגזר הפרטי להשתמש בעודפי המזומנים ליצירת מקומות עבודה. ישנן כמה אפשרויות לעשות זאת:

1. יצירת תגמולים לגיוסי עובדים: למשק האמריקאי חסרונות רבים המונעים את הגברת פעילותן של החברות האמריקאיות בשוק הגלובלי. המגבלה המרכזית היא שיעור מס החברות הגבוה בהשוואה לשאר המדינות, שעלה בהדרגה במקביל להתאוששות ברווחיות לאחר המשבר. הטבות המס הקשורות לגיוסי עובדים חדשים בארה"ב עשויות להיטיב עם מצב התעסוקה בכלכלה האמריקאית.

2. החזרת המזומנים לארה"ב: חלק ניכר ממזומני החברות האמריקאיות הגדולות נמצא מחוץ לארה"ב, לאור יתרונות המס באזורי פעילות שונים. הטבות מס על הכסף שיוחזר למשק האמריקאי עשויות גם הן לעודד את ההשקעות בארה"ב, ולתרום לגיוס עובדים.

 

הגדלת הדיבידנדים

בנוסף, עודף המזומנים יכול לשפר גם את מצב המשקיעים על ידי הגדלת תשלומי הדיבידנד. בעוד שכ־77% מסך חברות מדד S&P 500 מיישמות מדיניות דיבידנד, חלק ניכר מהן משלמות דיבידנד נמוך מהממוצע, ורק כ־27% מהחברות הגדילו את הדיבידנד בחמש השנים האחרונות.

לפניכם רשימה של חברות בעלות עודפי מזומנים, שהגדילו את תזרים המזומנים במהלך העשור האחרון:

1. חברות שאינן משלמות דיבידנד כלל: אנבידיה (NVDA), טסורו (TSO), סאנדיסק (SNDK) ואפל (AAPL).

2. חברות בעלות מדיניות דיבידנד, אך משלמות אותו בקצב נמוך מקצב יצירת המזומנים: ניומונט מיינינג (NEM), פולו ראלף לורן (RL), וול־מארט (WMT) וקיירמארק (CVS).

3. חברות המיישמות תוכניות רכישת מניות עצמית: הומאנה (HUM), פולו ראלף לורן (RL), וול־מארט (WMT), סלג'ין (CELG) וגיליד (GILD).

4. חברות המשלבות תשלומי דיבידנד עם רכישה עצמית: וול־מארט (WMT), פולו ראלף לורן (RL), יאם! (YUM) ו־HP (HPQ).

הכותב הוא אסטרטג ההשקעות הבכיר של אופנהיימר

תגיות