אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
השופט סוקול: צו המעצר לאוניות אגרקסקו תקף, למרות החלטות אלשיך

השופט סוקול: צו המעצר לאוניות אגרקסקו תקף, למרות החלטות אלשיך

אלשיך ביטלה שלשום צו מעצר שהוציא בית המשפט בחיפה לאוניות, אך השופט סוקול הבהיר כי צו המעצר עדיין בתוקף. במקביל הודיעה הבוקר אלשיך כי בקשת ארגוני החקלאים להצטרף להליך - מתקבלת

13.07.2011, 11:21 | ענת רואה ומארק שון

שופט בית המשפט המחוזי בחיפה רון סוקול, מסר החלטה לפיה צו המעצר לשתי אוניות של אגרקסקו שהוציא בשבוע שעבר – עדיין עומד בעינו. זאת, למרות החלטה סותרת שמסרה שלשום השופטת ורדה אלשיך מבית המשפט המחוזי בתל אביב, שלמעשה ביטלה את החלטתו של סוקול, והורתה על עיכוב הליכים בתיק המתברר בפני השופט סוקול, בשבתו כשופט בית הדין לענייני ספנות בחיפה.

סוקול נתן בשבוע שעבר צו מעצר לאוניות, בעקבות בקשת חברה שסיפקה דלקים לאוניות ולא קיבלה לטענתה תשלום. החברה, המיוצגת ע"י עו"ד יוסי שפרינצק, טענה כי הבטוחה היחידה שלה להחזר החוב הוא האוניה ולכן ביקשה צו מעצר במטרה למנוע מבעלי האוניה, חברת עופר ספנות, להעביר אותה לחזקתם. החברה מסרה לסוקול גילוי מלא של הקפאת ההליכים וסוקול מצידו נענה לבקשתה וביקש להעביר העתק מהחלטתו לנאמן אגרקסקו.

בעקבות זאת עו"ד נס פנה שלשום לאלשיך בתלונה על עצם ההליך בחיפה, וטען כי מרגע שיש צו הקפאת הליכים חובה לנהל את כל העניינים הקשורים רק בפניה של השופטת אלשיך.

אלשיך הגיבה הגישה בהחלטה שמעכבת לכאורה את ההליכים בבית המשפט בחיפה. היא כתבה כי הקפאת הליכים מקפיאה כל הליך משפטי נגד החברה, וכי הסעיף בחוק "אינו מחריג מתחולתו את בית הדין לענייני ספנות". זאת למרות שסוקול ואלשיך הם שניהם שופטים מחוזיים, ואיש מהם אינו יכול לבטל את החלטת עמיתו.

בהחלטה שמסר אתמול השופט סוקול הוא ציין כי הוא קיבל עותק מהחלטתה של אלשיך, אך אין בהחלטה זו בכדי להביא לשחרור האוניות ממעצר כך ש"כל עוד לא תינתן החלטה אחרת, ישאר צו המעצר בתוקפו".

הבוקר מסרה אלשיך החלטה נוספת בתיק אגרקסקו בה אישרה את בקשת ההצטרפות של ארגוני מגדלי הירקות, הפירות והפרחים כצד להליך. הארגונים החקלאים פנו אתמול לאלשיך באמצעות עו"ד ליאור דגן וביקשו לייצג את אינטרס החקלאים בעיקר בכל הנוגע לזכותם לכאורה של החקלאים לקבל 11 מיליון יורו בגין הסחורות שלהם ומזומנים שהתקבלו באגרקסקו, וזאת מכוח הסכמי קונסיגנציה שהופכים את החקלאים לבעלים של הסחורה ותמורתה גם לאחר שזו נמצאת ברשות אגרקסקו.

תגיות