אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הקרב על חוק המו"פ: 25 חברות הייטק גדולות סיכלו הטבה ל-650 קטנות צילום: חיים צח

הקרב על חוק המו"פ: 25 חברות הייטק גדולות סיכלו הטבה ל-650 קטנות

תיקון לחוק אמור להקטין את התמלוגים שמשלמות חברות קטנות שקיבלו מענקים מהמדען הראשי, ולהעלות את הריבית שישלמו חברות גדולות שנטלו הלוואות. לחצי החברות הגדולות הביאו השבוע לדחיית הצבעה על התיקון בכנסת ולדחיית יישומו

14.07.2011, 07:06 | אסף גלעד

חברות ההייטק הגדולות מטרפדות אישור של תיקון לחוק המו"פ, שאותו יזמו משרדי האוצר והתמ"ת. התיקון נועד להקל על חברות ההייטק הקטנות והסטארט־אפים שקיבלו מענקים מהמדען הראשי, אך עשוי להקשות על חברות הייטק גדולות שקיבלו גם הן מענקים. נכון לעכשיו נראה כי התיקון ייכנס לתוקף רק בתחילת 2012, במקום שיוחל מ-1 ביולי השנה כפי שתוכנן בתחילה.

לפי התיקון, 650 חברות קטנות ובינוניות שמשלמות למדען הראשי תמלוגים של 3.5% מהכנסותיהן, ישלמו 3% בלבד. במקביל ייעשה שינוי בהגדרת חברות קטנות ובינוניות, לכאלה שהמחזור השנתי שלהן אינו עולה על 70 מיליון דולר, במקום 100 מיליון דולר היום. כדי לממן את ההקלה לחברות אלה אמורה הריבית על המענק שמקבלות חברות גדולות לעלות - יבית הליבר, ששיעורה נמוך מ-1%, לכ-3%.

ההסדר אמור לחול על כ-25 חברות ישראליות גדולות הנוטלות מענקי מדען באופן שוטף, ובהן אלביט ו-ECI. הוא אינו אמור לחול על חברות גדולות הנוטלות מימון מהמדען הראשי לשם תמיכה בפרויקט ספציפי, כמו אפלייד, ורינט ונייס.

בתחילת השבוע עלה התיקון לדיון בוועדת הכספים של הכנסת, אף שהוא מונח על שולחנה כבר מאוקטובר 2010. יו"ר הוועדה משה גפני (יהדות התורה) נענה לבקשת יו"ר שדולת ההייטק בכנסת, ח"כ רוברט אילטוב (ישראל ביתנו), לדחות את ההצבעה על התיקון, באופן שקרוב לוודאי יסכל את הוצאתו לפועל לפני תחילת 2012. לדברי אילטוב, אין לפגוע בחברות הגדולות כדי לסייע לקטנות. לצדו פעלו מול גפני גם מנכ"ל איגוד תעשיות האלקטרוניקה והתוכנה שלמה וקס, המייצג חברות הייטק גדולות, ונציג אלביט מערכות עמנואל דואק.

וקס מסר ל"כלכליסט" כי "זה עשור משרד התמ"ת מנסה להכביד את העול על תעשיית ההייטק. מי שיקרא את ההצעה יגלה בה 'עזים' שיפגעו גם בחברות הקטנות, כמו סמכויות יתר שניתנו לוועדות המחקר בתמ"ת להטיל קנסות על חברות סטארט-אפ שמעוניינות למכור נכסים. במדינות המערב השקעות בחברות הייטק ניתנות כמתנה ולא כהלוואה עם ריבית. החלטה כזו כפי שמציעים באוצר ובתמ"ת עשויה לגרום לכך ש-ECI תעבור מחר בבוקר לסינגפור או שאלביט תתחיל לפתח מוצר בחו"ל. דווקא חברות ההייטק הגדולות הן אלה שמחזיקות את התעשייה כאן".

מאלביט מערכות נמסר: "כחלק מתעשיות האלקטרוניקה הגדולות, המעסיקות עשרות אלפי עובדי הייטק וייצור, כולל באזורי פיתוח, וביחד עם איגוד תעשיות האלקטרוניקה, הצגנו את העמדה לגבי השינויים המוצעים בחוק. זאת על מנת לשמור על העקרונות המביאים להגדלת היצוא, פיתוח התעסוקה בפריפריה, הידוק שיתוף הפעולה עם האקדמיה ועוד".

For Hebrew version, please follow line below

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4095648,00.html

תגיות

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
גרידיות במיטבה, זה פשוט מגעיל
מה זה יעשה על החברות הגדולות, מה שנותן המעדן הראשי זה ההבדל בין להשאר או לעבור למדינה אחרת? שילכו כולם לעזעזל!!! המוחות נמצאים כאן לא בסינגפור. ההפחדות האלה כ"כ מגעילות שזה מקומם צריך לאסור גרידיות וכל המנטליות אמריקאית אינדיבידושאליסטית שדוגלת בהתעשרות עצמית בלי חשבון. יאללה תדפקו כל מה שבדרך, חברות קטנות, עובדים, המדינה בסופו של דבר יום יגיע ותהיה התקוממות נגד האלפיון העליון. תקראו ההיסטוריה, זה קרה המון פעמים וזה קורה גם עכשיו
נחום , מרכז  |  14.07.11
8.
החברות הגדולות משתלטות על השוק מקבלות מענקים ומפילות מחירים
החברות הגדולות מחזיקות לוביסטים ומחלקות שלמות המכינות את הדוחות למדען ולכל מיני קרנות וכך משיגות את רוב כספי המענקים החברות הקטנות מקבלות אפס תמיד הקרנות מוצאות סיבות מדוע לא לתת להם חברה קטנה מאד קל לקרנות לבקר לעומת קונגלומרט כמו אלביט שמסובב את הכספים בין עשרות חברות בארץ ובחול. הורסות את החברות הקטנות
בעל חברה  |  14.07.11
לכל התגובות