אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הגלידריות הטובות ביותר

צוות טועמי "כלכליסט" יצא ללקק שלושה טעמי גלידה ברשתות בוטיק ארציות וקבע: וניליה במקום הראשון

14.07.2011, 09:36 | גלי וולוצקי

גלידה ישראלית היא כבר מזמן לא רק ארטיק שוקו־בננה או שוקו־וניל. הגלידריות של קיץ 2011 מציעות מבחר מסחרר של גלידות טריות, המוכנות מדי יום מחומרים איכותיים. עוד ועוד גלידריות בוטיק נפתחות, וחלקן אף מתרחבות לרשתות הפרושות בכל רחבי הארץ. צוות טועמים של "כלכליסט" יצא לסיור בשמונה רשתות גלידה ארציות, כדי לקבוע מיהי הגלידרייה הטובה ביותר.

וניליה: 8.6

הטעמים שנבדקו: וניל, שוקולד, בננות מקורמלות וטראפלס, בסניף אבן גבירול ת"א. הערות הטועמים: גלידה מצוינת! המבחר גדול מאוד וכולל טעמים ייחודיים. המראה אטרקטיבי, והמרקם נהדר, חלק וגמיש. הטעמים טבעיים וברורים. גלידת השוקולד נהדרת, וכך גם טעם גלידת הבננות־טראפלס, שמשחק המרקמים בה נעים. החנות נראית נקייה, מזמינה וקרירה, והעיצוב עדכני ונעים. השירות מקצועי וחביב. פרטים: 19 שקל, www.vaniglia.co.il.

גלידה של וניליה, צילום: אריאל בשור גלידה של וניליה | צילום: אריאל בשור גלידה של וניליה, צילום: אריאל בשור

 

אייסברג: 8.4

 

הטעמים שנבדקו: וניל, שוקולד, חלבה־פיסטוק, בסניף אייסברג וולקנו בנמל ת"א. הערות הטועמים: המבחר גדול למדי ומראה הגלידות פשוט, אך נקי ומזמין.

 

בדקנו רק רשתות שלהן שלושה סניפים ויותר, המצהירות שהן מייצרות גלידה בעצמן מחומרים טריים. צוות הטועמים עבר בין הגלידריות בשעת צהריים, מבלי שהנוכחים במקום ידעו כי מדובר במבחן טעימה. בכל מקום הוזמנה כוס בינונית של שלושה כדורי גלידה - וניל, שוקולד קלאסי וכדור אחד לפי המלצת המוכר.

 

הטועמים התבקשו לדרג את מראה הגלידות בוויטרינה, את מרקמן (חלק, גמיש ומפנק או מכיל גושי קרח וכו'), את הטעם (האם הוא ברור מספיק, אינטנסיבי וטבעי? האם מורגשים טעמי תמציות או שימוש בחומרי גלם נחותים?) ואת מראה הסניף והשירות. בסיום העניקו הטועמים לכל גלידרייה ציון המשקלל את כל הפרמטרים. לאיש מהטועמים אין קשר לגלידריות שנבדקו.

צוות הטועמים: השף ארי ירזין, מבעלי מסעדת קפה איטליה, טוני וספה, טאפאס בנמל ועוד; השף קונדיטור אורן בקר, מבעלי בליקר בייקרי ומרכז סדנאות השף Chef Workshop; ושתי חברות מערכת "כלכליסט" חובבות גלידה.

מרקם הגלידה חלק ונעים, אך בגלידת הווניל הורגשו מעט גושי קרח. טעם הווניל מצטיין, וכך גם החלבה־פיסטוק שהיה אינטנסיבי במידה, טעים ועם זאת טבעי. הגלידרייה, הממוקמת בסניף המתפקד גם כמסעדה, מעוצבת בפשטות נעימה. השירות לבבי ומתוקתק. פרטים: 19 שקל, www.iceberg.co.il.

 

גלידה של אייסברג, צילום: תומי הרפז גלידה של אייסברג | צילום: תומי הרפז גלידה של אייסברג, צילום: תומי הרפז

גלידרייה סיציליאנית: 7.6

הטעמים שנבדקו: וניל, שוקולד, פיסטוק, בסניף אבן גבירול ת"א. הערות הטועמים: מבחר הגלידות בוויטרינה גדול, והן נראות מפתות. מרקם הגלידה חלק ונעים, והטעמים פשוטים יחסית. הווניל אינו וניל צרפתי אלא גלידת חלב פשוטה וקצת מאכזבת, אך טעם השוקולד טוב וגלידת הפיסטוק טובה מאוד. החנות, המעוצבת כרחוב סיציליאני, מרהיבה ממש. השירות לבבי. פרטים: 24 שקל, glideria.co.il.

פאפא אלדו: 6.6

הטעמים שנבדקו: וניל, שוקולד, פחזניות, בסניף אבן גבירול ת"א. הערות הטועמים: הוויטרינה נותנת שואו של ממש - הגלידות מעוטרות בקישוטים גרנדיוזיים, כמו אריזות חטיפים וממתקים שלמים. מרקם הגלידה דחוס מדי, לא מספיק קליל ואוורירי, והטעמים פשוטים וחזקים. בגלידת הפחזניות התוספות דומיננטיות ומתוקות מאוד. הסניף נראה פשוט ומיושן, אך מבחר הגלידות מספק. השירות נעים ולבבי. פרטים: 20 שקל, www.aldo.co.il.

דולצ'ה מלודי: 6.3

הטעמים שנבדקו: וניל, שוקולד, אגוזי לוז, בסניף בן יהודה ת"א. הערות הטועמים: מראה הגלידות פשוט מאוד, והמרקם חלק וטוב. גלידת אגוזי הלוז היתה המצטיינת בטעימה. גלידות השוקולד והווניל לא משכנעות וסובלות מטעמי לוואי של תמציות. החנות חמודה וצנועה, והשירות לבבי. פרטים: 22 שקל, www.dml.co.il.

גלידרייה סיציליאנית, צילום: אריאל בשור גלידרייה סיציליאנית | צילום: אריאל בשור גלידרייה סיציליאנית, צילום: אריאל בשור

 

גלידה באר שבע: 5

הטעמים שנבדקו: וניל, שוקולד, מלגה (יין וצימוקים), בסניף שוסטר רמת אביב. הערות הטועמים: מבחר הגלידות נאה, אך הן מוצגות במכלים סגורים ולא מפתים. מרקם הגלידה לא מספיק עשיר ומפנק, וגם קצת גושי. הטעם מיושן ותעשייתי, וטעמי הווניל והשוקולד מזכירים גלידות מפעם - לא במובן הטוב. טעם המלגה סובל מטעמי תמציות. החנות מעוצבת בסגנון רטרו ונעימה מאוד. השירות ענייני ולא משתדל במיוחד. פרטים: 19 שקל.

ד"ר לק: 3.8

הטעמים שנבדקו: וניל, שוקולד, רום צימוקים, בסניף נמל ת"א. הערות הטועמים: מבחר הטעמים לא מספיק גדול ולא מפתה. מרקם הגלידה לא מוצלח. אמנם הגלידה חלקה, אך היא מלאה בשבבי קרח. הטעם תעשייתי ולא טעים. מראה הסניף מוזנח, חלון הוויטרינה מכוסה אדים והגלידות נראות ישנות. השירות משתדל אבל לא מקצועי. פרטים: 21 שקל.

ברויסימו: 2.6

הטעמים שנבדקו: וניל, שוקולד, טירמיסו, בסניף הארבעה ת"א. הערות הטועמים: המבחר לא מפתה. מרקם הגלידה גושי, הטעם לא טרי, לא טבעי ולא טעים. הסניף נראה לא מושקע ולא נקי, והגלידות נראות ישנות. השירות משתדל אבל לא כל כך מצליח. פרטים: 23 שקל, www.bravissimo.co.il.

תגובות:

ד"ר לק: "אנחנו מופתעים מהביקורת, כיוון שמעולם לא קיבלנו ביקורת שלילית על איכות הגלידה שלנו. אם קרתה תקלה בנמל - סניף שעובד חזק מאוד ויש בו תחלופה גדולה - נבדוק ונטפל. עברנו לאחרונה מיתוג מחדש ושיפצנו את כל הסניפים. הסניף האחרון שנותר לשפץ הוא סניף נמל ת"א. הוא ישופץ בקרוב כולל מערכת הקירור. נשמח אם ניבדק שוב".

ברויסימו: "הגלידה עשויה משמנת אמיתית במרקם קרמי יוצא דופן, ולכן קיבלה בזמנו את גביע הזהב של איגוד השפים הישראלי. אנחנו מייצרים את הגלידות במקום אחד, על מנת להבטיח את האיכויות, ומשתמשים בחומרי הגלם היקרים והאיכותיים ביותר, כדי לשמור על הסטנדרט של גלידת גורמה איטלקית. ברויסימו ידועה כגלידה ברמה הגבוהה ביותר, גם ביחס לגלידות שמיוצרות באיטליה".

תגיות

30 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

27.
לכל המשמיצים-
עבדתי בוניליה 3 שנים שלמות, טעמתי ברוב הגלידריות שיש בתל אביב- אז ככה אייסברג היו מעולים וירדו ברמה כבר לפני שנתיים או יותר. לכל המגיבים מטעמם (דני מפתח תקווה) עאלק... ונוספים... תתרכזו בלהכין גלידה טעימה ולא בטוקבקים... וניליה הייתה ונשארה מספר 1, בלי כל הפוזה ... אני ממש מתגעגעת למשמרות ... ולסורבה פיג'וייה...
דנה , תל אביב  |  17.07.11
לכל התגובות