אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הסטודנטים מצטרפים למאבק במחירי הדיור: יקימו מאהלים בכל הארץ צילום: תומי הרפז

הסטודנטים מצטרפים למאבק במחירי הדיור: יקימו מאהלים בכל הארץ

יו"ר אגודת הסטודנטים באוניברסיטת בן גוריון: "לצערנו, המצב בדרום מתקרב לקטסטרופה במרכז". מפגין בתל אביב: "זו מחאה חברתית, ולא פוליטית. הסיבה שאנשים יוצאים לרחובות היא שהממשלות לדורותיהן לא פתרו את מצוקת הדיור"

16.07.2011, 18:01 | כתב כלכליסט ו-ynet

התאחדות הסטודנטים הארצית החליטה להצטרף למחאה נגד מחירי השכירות, שהחלה בשבוע שחלף בתל אביב ובירושלים.

מהאגודה נמסר כי מחר ייפתחו מאהלי מחאה במכללת רופין באזור השרון, ביוזמת אגודת הסטודנטים המקומית וצעירי האזור, ובאר שבע - מאהל שינוהל על ידי אגודת הסטודנטים של אוניברסיטת בן גוריון.

בהמשך השבוע ייפתח מאהל מחאה נוסף במכללת בית ברל באזור השרון. מוקד צפוני ייפתח ביום שלישי בכיכר צהל שבקרית שמונה בצפון, ביוזמת אגודת הסטודנטים המקומית של מכללת תל חי.

עפרי רביב סגן יו"ר התאחדות הסטודנטים הארצית, אמר: "נמאס לנו לחכות. בשנה האחרונה התאחדות הסטודנטים הארצית כיתתה רגליה בכל משרד ממשלתי אפשרי ובדיוני הכנסת והניחה על שולחנות מקבלי ההחלטות ניירות עמדה בנושאי דיור בר השגה בבעלות ובשכירות לצעירים. עד שיחליטו לקרוא ולאמץ את הפתרונות שאנו מציעים, הסטודנטים מצטרפים למחאה האותנטית שהגיעה מהשטח.

"החל מהשבוע יקומו מאהלי מחאה בנקודות שונות ברחבי הארץ על מנת לאותת למקבלי ההחלטות שזוהי בעיה שנוגעת לכלל הצעירים במדינה - צעירי המרכז, צעירי הדרום וצעירי הצפון. אני מבקש מכל צעיר וצעירה שמתקשה לשלם שכר דירה להגיע ללילה או שניים לאחד המוקדים של מאהלי המחאה שיפתחו השבוע. גם המבוגרים מוזמנים להגיע למאהל המחאתי שלנו".

אורי קידר, יו"ר אגודת הסטודנטים באוניברסיטת בן גוריון מסר: "לצערנו, המצב בדרום מתקרב לקטסטרופה במרכז. אנחנו בדרום עוד לא שם, אבל אין לנו שום כוונה להניח למצב להתגלגל ולהפוך לכזה. זו מחאה בעלת חשיבות ציבורית כוללת, ויש לה השלכות רחבות הרבה מעבר לציבור הסטודנטיאלי".

בתוך כך, הבוקר נשארו במאהל המחאה שבשדרות רוטשילד בתל אביב כ-100 פעילים בכ-40 אוהלים. לדברי המארגנים, בערב שישי ביקרו במקום מאות אנשים, שנשארו עד השעות הקטנות של הלילה, והשתתפו בשירה בציבור. במהלך הבוקר הגיעו למקום עוברים ושבים רבים, חלקם הביעו תמיכה במאבק, וגם חלק מהנהגים שעברו בסמוך קוראים קריאות עידוד.

רועי נוימן, חבר קבוצת המחאה בפייסבוק, התייחס לתקרית אתמול עם ח"כ מירי רגב, שגורשה מהמקום בקריאת בוז, ולטענות שאנשי המחאה מזוהים עם השמאל: "זו מחאה חברתית, ולא פוליטית. היו טענות שהופנו כלפי חברי כנסת מכל הקשת הפוליטית. הסיבה שאנשים יוצאים לרחובות היא שהממשלות לדורותיהן לא פתרו את מצוקת הדיור. המחאה היא לא פוליטית, ואין להשליך גוון כזה עליה. יש כאן אנשים שונים, עם דעות מגוונות, שדרכיהן לא תמיד מקובלות". 

תגיות

16 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

14.
כל הכבוד לנו, גאה בכם חבר'ה!
לכל הסטודנטים המצטרפים למאבק- כל הכבוד לכם! אני גם באה לתמוך!!, במדינה הזו מסתבר, צריך להילחם על מה שמגיע לנו בזכות בכל מדינה נאורה ראויה. ואל תשכחו גם את מחאת הדלק שתהיה ב29! - חשוב מאוד. הנה, למה חברת אלבר הרימה את הכפפה ונותנת הנחה של שקל בליטר תדלוק לקוני רכב חדש ? למה - כי כשרוצים הכל אפשרי.
עדן סטודנטית גם , דרום  |  17.07.11
12.
גם בפריפריה אין מחירים סבירים
אנחנו זוג צעיר סטודנטים ועובדים במשרה מלאה (כי אי אפשר רק ללמוד היום) רוצים לקנות דירה בפריפריה אך המחירים מפחידים רמת גן, פ"ת, חולון, ראשון אפילו רחובות לא ראיתי דירת 3 חדירים בפחות מ1,200,000 מאיפה אנחנו אמורים להביא סכומים כאלה?????????????? זה לא מחאה לגבי השכירות בלבד אלא מחירי הדיור בכלל ואגב בנתיים אנחנו גרים בשכירות בפריפריה ומשלמים 3000 ש"ח בחודש!! ועוד לא התחלנו עם שאר ההוצאות
ש.ק. , מרכז  |  17.07.11
לכל התגובות