אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כניסת מנופים לת"א־100 הותירה את אפריקה מגורים מחוץ למדד צילום: עמית שעל

כניסת מנופים לת"א־100 הותירה את אפריקה מגורים מחוץ למדד

מניית מנופים איבדה אתמול עוד כ־4% ובסך הכל התרסקה ב־18% במהלך השבוע האחרון. אברהם נניקשווילי, שותפו של בן זקן, נחקר גם הוא ברשות ני"ע ושוחרר בתום החקירה. עדיין לא ברור אם היה לו חלק בפרשה, שכן אינו מעורב בניהול השוטף

19.07.2011, 07:30 | גולן חזני ולירוי פרי

אברהם נניקשווילי, שותפו של ג'קי בן זקן בחברת מנופים, נחקר אתמול ברשות ני"ע בחשד למעורבות בפרשת הרצת המניות במנופים. לאחר החקירה שוחרר נניקשווילי לביתו ועדיין לא ברור אם היה לו חלק בפרשה, מכיוון שאינו מעורב בניהול השוטף של מנופים. בנוסף נמשכה חקירת איתן אלדר.

מניית מנופים איבדה אתמול עוד כ־4% ובסך הכל התרסקה בכ־18% לאורך השבוע האחרון. בתחילת השבוע חשף "כלכליסט" כי ג'קי בן זקן, בעל השליטה במנופים, איתן אלדר וצביקה קולנברנר - חשודים כי פעלו במרמה להכנסת מניית מנופים למדד ת"א־100 תוך העלאת שער המניה בבורסה בדרכי תרמית כאשר בין אמצע נובמבר לדצמבר בוצע מסחר מלאכותי במניה העלה את מחירה.

כניסתה של מנופים למדד ת"א־100 בעדכון המדדים של דצמבר 2010 היתה תלויה בעמידה בערך שוק של מעל למיליארד שקל - תנאי הנדרש ממניות ששיעור החזקות הציבור בהן גבוה מ־20% אך נמוך מ־25%. ערך השוק הקובע נקבע לפי מספר המניות הרשומות בסוף נובמבר כפול המחיר הממוצע של המניה מה־15.11 ועד סוף החודש. במועד הקובע, שווי מנופים עמד על 1.04 מיליארד שקל, גבוה ב־4% מהסף הנדרש.

כניסתה של מנופים מנעה מאפריקה מגורים, שעמדה מיד אחרי מנופים מבחינת שווי שוק, להיכנס למדד. בעוד שרשות ניירות ערך חוקרת את החשדות בדבר הרצת מניית מנופים פיננסיים, גורמים מסוימים בשוק מעלים טענות נגדיות, שלפיהן יש לחקור גם את נפילת שער המניה מרגע שנודע לציבור על ההנפקה שביצעה מנופים בנובמבר האחרון.

גורמים בשוק טוענים כי הרשות צריכה לחקור גם את שחיקת שער המניה לאורך השבועיים שלאחר היוודע כוונתה של מנופים לגייס הון. . מהיום שבו דיווחה החברה על ההנפקה, קרי 11 בנובמבר ועד 22 בנובמבר, ירדה כאמור המניה בכ־15% ואיבדה משווייה לא פחות מ־180 מיליון שקל. אותם גורמים מבקשים שהרשות תחקור מי ביצע את המכירות, וזאת מבלי שקרה אירוע חריג כלשהו שיצדיק את אובדן השווי.

אל הטענות הנגדיות מצטרפת לה צרה נוספת. ב־1 בספטמבר יחול המועד האחרון להשלמת העסקה לרכישת חלקו של מרכוס וובר (40%) במנופים על ידי בן זקן (11%) ונניקשווילי (21%). על פי המתווה המקורי, בן זקן ושותפו ירכשו את אחזקותיו של וובר תמורת 385 מיליון שקל לפי שווי חברה של 960 מיליון שקל. אחרת, ייאלץ בן זקן למכור את החזקותיו במנופים לוובר בתמורה ל־97 מיליון שקל.

 

שווי השוק של מנופים בבורסה עומד כעת על כ־760 מיליון שקל, נמוך בכ־200 מיליון שקל ביחס לשווי שבו נחתמה העסקה מול וובר. בהתאם לזאת, בעלי המניות בבי.ג'י.אי, החברה־הבת של זד.בי.איי, שנרכשה לאחרונה על ידי מנופים לטובת מימון העסקה - צפויים להתנגד לה.

תגיות