אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מושלים בארה"ב לקונגרס: "אל תסכנו אותנו, העלו את התקרה" צילום: בלומברג

מושלים בארה"ב לקונגרס: "אל תסכנו אותנו, העלו את התקרה"

מושלי מדינות מטעם המפלגות הדמוקרטית והרפובליקנית הפיצו מכתב משותף, שבו קראו לקונגרס להפסיק את הקיטוב ולהגיע בהקדם להסכם שימנע חדלות פירעון. בינתיים שלחה התמהמהות הממשל את הזהב לשיא של 1,600 דולר לאונקיה

19.07.2011, 08:35 | סוכנויות הידיעות

מושלי מדינות בארה"ב מטעם שתי המפלגות בקונגרס חתמו על מכתב משותף שבו הפצירו בקונגרס להעלות את תקרת החוב של הממשל במקום לסכן את התקציב הפדרלי, ואיתו את תקציב המדינות. לפי דיווח של סוכנות בלומברג, המכתב נוסח בפגישת המושלים הלאומית לאחר שסוכנות דירוג האשראי הבינלאומית מודי'ס הזהירה מפגיעה באג"ח הממשלתיות האמריקאיות במקרה של חדלות פירעון אמריקאי, עם פקיעת תוקף תקרת האשראי הנוכחית ב־2 באוגוסט.

"אני מקווה שנוכל להציע מעט מהסיוע הנחוץ למחלוקת הדו־קוטבית בקונגרס, שמאיימת לדרדר את ארצנו לחדלות פירעון ללא כל סיבה", אמר במכתב מושל מרילנד ויו"ר התאחדות המושלים הדמוקרטים, מרטין אומאלי.

"הם רק התחילו לדבר על זה, ואני משוכנע כי יהיה עליהם להגיע להסכם בנושא", אמר בראיון לבלומברג מושל וויסקונסין הרפובליקני, סקוט ווקר. לדבריו, המכתב המשותף, שבו מפצירים המושלים בקונגרס לאזן את התקציב הפדרלי כפי שהם איזנו את תפקידי מדינותיהם, הופץ בידי מושלת וושינגטון כריסטין גרגואר. לפי הדיווח, לא ניתן היה להשיג ממנה תגובה לקיומו של המכתב, בשעה שבדוברות התאחדות המושלים הלאומית סירבו לאשר את קיומו.

עם זאת, נראה שאין מדובר ביוזמה חתרנית במיוחד. לדברי מושל קולורדו הדמוקרטי, ג'ון היקנלופר, מדובר במכתב "מתון למדי, שנועד בעיקר לעודד את שני הצדדים להגיע לעמק השווה, לא מעבר לזה". הוא הזהיר מפני מצב שבו לא יצליחו הצדדים לגבש הסכמה, באומרו כי חדלות פירעון "תגדיל באופן חסר שיעור את הקשיים של ארה"ב בהתמודדות עם כל נושא כלכלי שלא יהיה".

גם מושל אריזונה הרפובליקני, ג'ון ברואר, הנחשב למבקר קבוע של מדיניות אובמה, אמר כי יש לשים בצד כל מחלוקת בדרך להסכם: "זה מאוד קל פשוט לומר: 'בואו נחתוך ונשרוף את התקציב', אבל אי אפשר לעשות את זה מכיוון שזה יהפוך את ארצנו על פיה. לכן עלינו לבחור בעמדה הגיונית ופרודוקטיבית בטווח הארוך".

בתוך כך, ההתמהמהות הזו שמושלי המדינות מתריעים נגדה, והדאגה ממצב שבו ארה"ב תגיע לחדלות פירעון, שלחו את מחיר הזהב לשיא של 1,600 דולר לאונקיה. "השוק מודאג מכך שהדאגות ממשבר חוב ריבוני בארה"ב ובאירופה לא נעלמות", אמר לבלומברג ברנרד סין, סוחר במתכות יקרות מז'נבה. להערכתו, "לא תהיה זו הגזמה לצפות שהזהב יגיע גם ל־1,700 דולר לאונקיה עד סוף השנה".

תגיות