אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ישראלים משלמים 75% יותר מס על דירות מהממוצע ב-OECD צילום: מיקי אלון

ישראלים משלמים 75% יותר מס על דירות מהממוצע ב-OECD

נייר עמדה של מכון ירושלים לחקר שווקים קובע כי שיעור מיסי הנדל"ן מסך המיסים הנגבים עומד על כ-9.4% לעומת 5.4% במדינות ה-OECD . עוד עולה, כי ישראל מדורגת במקום ה-121 בעולם ביעילות הליך קבלת אישורי בנייה

21.07.2011, 11:18 | כתב כלכליסט

הבעיות בשווקי הדיור ומוצרי החלב נובעות ממדיניות ממשלתית כושלת, ולא מכשלי שוק, כך עולה מנייר עמדה של מכון ירושלים לחקר שווקים. הנייר בוחן כמה שווקים שעלו לכותרות לאחרונה, ומוצא כי פוליטיקאים וגורמים נוספים נוטים להאשים את השוק על מנת לכסות על כישלונותיהם שלהם.

בשוק הדיור לדוגמה, מצא המכון כי ישראל מדורגת במקום ה-121 בעולם לפי דירוג הבנק העולמי ביעילות הליך קבלת אישורי בנייה, ובמקום ה-147 בעולם ביעילות הליכי קבלת זכויות על נכס לאחר רכישה. הליכים אלה מתמשכים עד פי ארבע מהממוצע במדינות ה-OECD. לדברי המכון, הממשלה גם ממסה בכבדות את ענף הנדל"ן, כאשר שיעור מיסי הנדל"ן מסך כל המיסים הנגבים עומד על כ-9.4% לעומת 5.4% במדינות ה-OECD. כך יוצא, שהישראלים משלמים כ-75% יותר מס על דירות מאשר עמיתיהם במדינות ה-OECD.

"כאשר כל הצעדים הממשלתיים לא מביאים לתוצאה הרצויה, ישנה נטייה להאשים את השוק", אומר ירדן גזית, מחבר הנייר ועמית מחקר במכון ירושלים לחקר שווקים. "אולם במקרה של שוק הדיור הכשל הוא כשל ממשלתי מא' ועד ת".

גם בנוגע לשוק מוצרי החלב מצא המכון כי המדיניות הממשלתית היא שגרמה לעלייה במחירי מוצרי היסוד. "שוק החלב בישראל מתנהל בשיטה הסובייטית", אומר גזית. "מועצת החלב על פקידיה קובעת כמה חלב ייוצר, על ידי מי, ובאיזה מחיר יימכר למחלבות. הייבוא והתחרות החופשית אסורים על פי חוק תכנון משק החלב."

תגיות

40 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

39.
הטייקון נוחי דנקנר/שופרסל ממשיך להעלות מחירים למרות המחאה
רק היום בשופרסל של נוחי: מחיר גבינה לבנה 5% נמכר ב7.38 ש"ח. המבצע של 2 יחידות ב- 10 ש"ח, הופסק כמובן. קפה קולמביאני של עלית (כן, של עופרה שטראוס - זאת שבוכה בדמעות תנין) עלה ב- 38%!!!!! (לפני שבועיים 26 ש"ח. היום 36 ש"ח). אז מי האשם בעליות המחירים??? פחחחחחחחח.........הרפתנים, נכון? אבל איך ביביהו יכול לטפל בחברים שלו? כל אחד הרי רואה רק אצל עצמו.
21.07.11
38.
בעיית הדיור
אם אנחנו מתאספים כדי לפתור את בעיית הדיור, ומשיגים בינינו ערבות, אנחנו מגדילים את כוחנו פי כמה וכמה. זה לא חיבור פשוט מהסוג הרגיל, כמו חיבור בין לוחמים בשדה הקרב או כדורגלנים באותה הקבוצה. אנחנו מתחברים כדי לפתור את הבעיה לא רק לעצמנו אלא גם לכל המדינה. בכל הנוגע לדיור, מדובר על קרטל שקשור לממשלה. הם פועלים במשותף ומרוויחים על כך הון תועפות. אנחנו רואים שראש הממשלה הקודם וכמה מראשי הערים הגדולות נמצאים תחת חקירה. כך או אחרת, השלטון והנדל"ן הולכים יד ביד. בארה"ב בית עולה 150,000$, ושם גם הרי מרוויחים בממוצע הרבה יותר. ואילו אצלנו המחיר גבוה פי שניים. איך זה ייתכן? מה כל כך בעייתי כאן? זאת פשוט שחיתות. יש גבול לדברים כאלה. הבעיה היא שאצלנו אין גבול. אנחנו צריכים להציב לנו כמטרה להפסיק את זה ולפתור את הבעיה, שבאמת הפכה ללאומית. אז אנחנו נפעל באינטרסים משותפים ולא נירגע, אפילו אם ייתנו לכל אחד בית פרטי. אנחנו חייבים לעשות את זה למען העם. אם למפגינים שלנו תהיה כזאת כוונה, הם ישיגו הרבה. שיקימו אפילו תנועה חברתית, שלא תירגע, עד שתנחל הצלחה.
נעמי  |  21.07.11
לכל התגובות