אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בעלי האג"ח לבן דב: "אל תיכנס לנו לכיס" צילום: יובל חן

בעלי האג"ח לבן דב: "אל תיכנס לנו לכיס"

אסיפת בעלי האג"ח של טאו הסתיימה מבלי שמחזיקי סדרות ב' ו־ג' גיבשו נציגות משותפת. המנכ"ל, יוסי ארד: "יכולנו להגיד 'אין לי' ברגע האחרון, אך נמנענו מכך"

24.07.2011, 07:30 | לירוי פרי

"אילן בן־דב, אל תיכנס לי לכיס", כך נשמעה יריית הפתיחה לאסיפת מחזיקי האג"ח של טאו, שנערכה בסוף השבוע האחרון בבית ציוני אמריקה שבתל אביב.

כחצי שעה לפני פתיחת האסיפה ניתן היה לראות את הכעס שצברו בעלי האג"ח בימים האחרונים, בפרט כאשר בן־דב עצמו נעדר, והוא יוצג על ידי יו"ר טאו שלמה נס, ומנכ"ל החברה יוסי ארד.

מטרתה העיקרית של האסיפה היתה לקבוע מי תהיה הנציגות של בעלי האג"ח שתדון בהסדר החוב מול החברה, אלא שבעלי סדרות ב' ו־ג' לא הגיעו להסכמה, ועדיין לא ברור אם תהיה נציגות נפרדת לכל סדרה או נציגות משותפת. בשלב זה מסתמן כי מחזיקי סדרה ב' יבחרו נציגות נפרדת בשל אינטרסים שאינם משותפים בהכרח עם מחזיקי סדרה ג' הקצרה יותר, אולם הנושא יוכרע בשבוע הקרוב.

המחלוקות בין בעלי האג"ח בסדרות השונות נתגלעו כבר בתחילת האסיפה, כאשר עו"ד עודד שטייף, שמייצג משקיע פרטי שהפסיד לטענתו כ־8 מיליון שקל, שאל: "כיצד תמנעו מצב של ניגוד עניינים בתוך הנציגות? הרי אליעזר פישמן אסף לאחרונה אג"ח של טאו, וייתכן כי הוא יצליח להחדיר מישהו לנציגות". בתגובה קם אדם שהציג עצמו כעורך דינו של פישמן וענה: "אין כאן ניגוד עניינים והלקוח שלי לא פחות טוב משלך" (ראיון עם פישמן בעמוד הימני).

סימן השאלה הגדול ביותר היה ונותר סביב תוקפה המשפטי של הצעת בן־דב. כזכור, בן־דב הוסיף השבוע נספח להסדר המקורי, שלפיו בעלי האג"ח יקבלו פיצוי נוסף בהיקף של כ־120 מיליון שקל, אך זאת תוך מתן עדיפות לאלו שיוכיחו הפסד בפועל.

המנכ"ל ארד ניסה לשכנע את מחזיקי האג"ח בכדאיותו של ההסכם, תוך שהוא מציג את השיפור במצבה של טאו לאורך שנות המשבר. "צמצמנו את היקף ההתחייבות שלנו מרמה של מעל ל־2 מיליארד שקל לכמה מאות מיליונים בודדים".

מחזיקי האג"ח לא נותרו אדישים וירו לעברו: "פרעת זאת עבור הבנקים. יש כאן העדפת נושים".

ארד הוסיף בתגובה כי "יכולנו להתנהג כמו הרבה אחרים ולחכות לרגע האחרון ואז להגיד 'אין לי', אך בחרנו שלא להגיע למצב הזה. כעת בן־דב מציע להכניס את סאני לתוך החברה ולהפוך את טאו לחברה עם אופק חיובי. בואו נחכה כמה ימים להערכות השווי ואז נהיה חכמים יותר", הבהיר.

בשבוע הקרוב צפויה להתפרסם הערכת שווי חדשה לסאני ולטאו החדשה (אם וכאשר תיווצר) שלה משמעות מכרעת. סאני היא בעצם הנכס היחיד שיקבלו מחזיקי האג"ח, אך למרות היותה חברה ציבורית, שווייה מטושטש. החברה נסחרת כיום לפי שווי שוק של 1.04 מיליארד שקל, וזאת לאחר שטאו הגדילה את סחירותה של המניה והרחיבה את אחזקותיה בחברה ל־7.4%. לפיכך, ייתכן ששווי המניה, שנסחרת כיום בשער 32 שקל, אינו מייצג.

מנגד, החברה שולטת בשתי פרות מזומנים - פרטנר וסמסונג, כאשר שווייה של סמסונג הוערך בסוף 2010 ב־404 מיליון שקל, במסגרת הערכת שווי שביצעה חברת "ערך מוחלט" עבור טאו. אולם על פי הערכות, שווייה של החברה גבוה בהרבה יותר כיום. אם הערכת השווי המעודכנת תוכיח זאת, סאני תקבל רוח גבית.

בתוך כך הודיע דירקטוריון הבורסה כי ממחר תועבר מניית טאו לרשימת השימור בשל ההון השלילי של החברה שחורג מהתנאי הנדרש לצורך מסחר סדיר - הון עצמי מינימלי של 2 מיליון שקל.

תגיות